樓市動向

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇人喺住朗逸峰嫁?

如題

別墅

Re: 請問有冇人喺住朗逸峰嫁?

想請問好住嗎?出入方便嗎?

大宅

Re: 請問有冇人喺住朗逸峰嫁?

聽講唔錯!

大宅

Re: 請問有冇人

hi,
朗逸峰好靜,好high, 每15分鐘有suttle,緊鄰寶雲匯都申請唔到.
我有層放緊,睇下鍾唔鍾意

2期BLK19高層山景泳池景
1180三房全新樓
放$4750000連車位(超平)
之前係我樓上成交價$5950000,我低兩層咋!!
因為就我個仔返學所以才買,自己真係好鍾意!!

有興趣pm我,我再平d比你呀!

洋房

我個姨仔住係個度,我就覺得交通勁唔方便,直情係與世隔絕!

大宅

I heard the quality is poor woh.

大宅

其實住半山多數都自己有車,而家又有shuttle,都ok喎.
住得半山都係貪佢靜,唔通一落lift就係大型商場咩! 又無見過住香港半山d人會嫌交通唔方便架! 揀得朗逸峰的人已知佢係半山,唔係嫌交通唔方便.d鍾意交通方便d人亦唔會揀朗逸峰.

大宅

朗逸峰嚮荃灣區屬豪宅類, 外形同design真係幾好,quality好唔好就唔知, 同意! 如果交通方便就一定無咁清靜, 唔同type!

大宅

朗逸峰 / 寶雲匯 真係好靓
>>>>>????

別墅

How poor it is?

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

朗逸鋒shuttle bus到目前都是無牌行駛, 寶雲匯都是apply唔到, 所以無shuttle bus. 如果有車, 朗逸鋒都好方便, 不過無車就比較煩, 晚上都會好靜, 要call taxi.

別墅

我覺得好好住, 最鍾意係個環境同11呎樓底.
如果你有車, 真係好方便, 去尖沙咀只係18分鐘, 去好多地方都是無燈位0架.
:lol:

大宅

Mandy.Yip 寫道:
如果你有車, 真係好方便, 去尖沙咀只係18分鐘, 去好多地方都是無燈位0架.

請問你係咪住朗逸峰嫁?可否俾多d意見我?
我呢排都去睇過幾個單位...都有d 興趣,因為冇車,所以覺得交通唔方便...

別墅

係呀!
有車真係去度度都又快又方便. 但我都有熟鄰居係無車, 都一樣住得好開心.
我自己係先揀居住環境, 我一路都鍾情較低密度0既屋苑. 之後至揀交通. 人人0既選擇標準都唔同.

lioxi 寫道:
[quote]
Mandy.Yip 寫道:

請問你係咪住朗逸峰嫁?可否俾多d意見我?
我呢排都去睇過幾個單位...都有d 興趣,因為冇車,所以覺得交通唔方便...
[/quote]

大宅

mandy.yip,

請問你知唔知小學校網係咩? 62? 63? or...?
你個單位向邊ga?多唔多蚊ga?
suttle bus 去邊?途經邊?
聽講上次大雨,果度水浸,係咪真呀?
sorry,問太多問題,希望你唔好介意,
始終買櫻都係件大事ma...

我打算再去睇多次....我都幾鍾意果度...

別墅

lioxi ,

請問你知唔知小學校網係咩? 62? 63? or...?
~ 好似係62, 唔肯定.

你個單位向邊ga?多唔多蚊ga?
~我單位向青馬橋方向. 但係我鄰居個單位向山, 都照開露台 門, 我0係佢屋企唔覺有蚊.

shuttle bus 去邊?途經邊?
~shuttle bus是由屋苑至地鐵站, 無中途站. 車程大約7分鐘.

聽講上次大雨,果度水浸,係咪真呀?
~你係咪指山泥傾瀉0個次呢, 如果係, 荃錦公路去荃灣方向路封0左幾日, 有小巴搭, 但要行10分鐘路, 因有一段路被山泥沖至下陷. 不過0個次好多地方都有山泥傾瀉, 包括港島半山. 我有照揸車行荃錦公路行石崗方向.

sorry,問太多問題,希望你唔好介意,
~唔駛客氣 la

別墅

I think so!!
wesleypiano 寫道:
其實住半山多數都自己有車,而家又有shuttle,都ok喎.
住得半山都係貪佢靜,唔通一落lift就係大型商場咩! 又無見過住香港半山d人會嫌交通唔方便架! 揀得朗逸峰的人已知佢係半山,唔係嫌交通唔方便.d鍾意交通方便d人亦唔會揀朗逸峰.

大宅

Mandy.Yip ,

thanks!!!

大宅

up

大宅

up

首頁

尾頁