義工
跳至
[2011年] 迪士尼美語值得買嗎?

複式洋房

國民生產總值:157

我女女現在13個月大,在爭扎應否買給 她。有用過或使用中的家長可分享使用經驗,有效嗎?值得買嗎? 萬分感謝!

王國熱話
暴風雨前夕 又要出動拍攝喇
自家制迷你月餅
發揮手機的強勁功能- 幻燈片播映
夜拍運動塲

大宅

國民生產總值:1440

回覆:babythepoon 的帖子

我亞B 5個月大開始睇 Play Along 1,2 & 3,到11個月大就開始睇Sing Along 1 ,睇得好開心,愉快學習!我套碟係朋友係淘寶買黎送比我,不過只得碟(40幾隻),冇書冇玩具!相反佢唔係咁like 我買既Your Baby Can Read,諗住等佢大D先再比佢睇 !

伯爵府

國民生產總值:16529

其實咩教材都好,父母肯花時間心機同小朋友玩同用,
小朋友就會好開心同鍾意,
好多人用YBCR都話好有效

我BB就好鍾意DWE, 特別係play along, 播個陣又尖叫又拍手
見到隻froggy公仔要抱實嚟錫
又好鍾意部咭機,成日要玩,唔玩就又喊又叫.
或者你可以試下request隻sample碟睇下先

男爵府

國民生產總值:5744

回覆 回覆:caramelpudding的帖子

請問咩係DWR??

男爵府

國民生產總值:5744

回覆 回覆:caramelpudding的帖子

sorry is DWE:

caramelpudding  DWE = Disney World of English  發表於 12-2-20 10:31

別墅

國民生產總值:501

回覆:迪士尼美語值得買嗎?

我覺得幾好!之前佢公司送過隻版嚟!雖然得半個鐘左右,不過BB好有興趣,又跟做手勢!但買全套正版實在太貴,二手有D都過萬,我遲D有朋友比老翻我,咪照睇Lor!我見淘寶二百令蚊都有成五十幾隻DVD!咪買果D試下先Lor!最緊要係你陪佢睇同教佢^^

男爵府

國民生產總值:6691

引用:我覺得幾好!之前佢公司送過隻版嚟!雖然得半

原帖由 KellyQQB 於 12-02-19 發表
我覺得幾好!之前佢公司送過隻版嚟!雖然得半個鐘左右,不過BB好有興趣,又跟做手勢!但買全套正版實在太貴,二手 ...
可否俾淘寶play along條link我丫?thx

別墅

引用:Quote:原帖由+KellyQQB+於+12-02-19+發表我

原帖由 pekklechan 於 12-02-20 發表
可否俾淘寶play along條link我丫?thx
我冇set低,因太多選擇!你去淘寶搜尋"迪士尼美語世界"就有好多架喇!

男爵府

回覆:KellyQQB 的帖子

係咪10隻碟架?

男爵府

係咪10隻碟架?

別墅

引用:係咪10隻碟架? +

原帖由 pekklechan 於 12-02-20 發表
係咪10隻碟架?
佢有D 成五十幾隻DVD!再加十令廿隻CD!

男爵府

跖該!我去睇下先

子爵府

國民生產總值:12214

2018勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

買全套正版實在太貴,我套碟都係朋友係淘寶買黎送比我,不過只得碟(40幾隻),冇書冇玩具!亞囡都好鍾意隻froggy公仔,播個陣又尖叫又拍手,睇得好開心,又跟做手勢!
現在13個月大, know "touch my head, touch my toe.." ,最緊要係你陪佢睇同教佢!

男爵府

回覆:Tabo88 的帖子

我都訂左,等收貨

複式洋房

國民生產總值:157

多謝各位的回覆。女女很喜歡看,只是淘寶不會有讀卡機和reading pen, 好像不能有效學習英文生字

大宅

國民生產總值:1826

2018復活節勳章

回覆 babythepoon 的帖子

我都有一套,係朋友借俾我的,BB睇左play alone 123,淨係識拍手,其他動作都唔識,可能係日抖只有嫲嫲倍睇,佢都唔識英文點教BB,有時佢唱ABCsong,唱到錯哂,心諗唔識就唔好唱啦!哼歌都得gal,驚阿B混淆,唉!真係想自己湊!所以買牒前都要睇有冇人教

大宅

國民生產總值:1810

我BB都係13個月,而家都睇緊,佢都鍾意睇而吸收到D簡單動作,E.G.:clap , jump, Hands up; 不過真係要Daddy Mummy在傍指引先學到

男爵府

國民生產總值:5969

DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

個人鍾意Oxford Path多d, 話曬牛津英語

大宅

國民生產總值:2428

可能我的細路無語言天份,兩兄弟睇左咁耐都好似過眼雲煙@@

別墅

國民生產總值:536

我無買廸士尼那套, 太貴了, 且太多DVD, 個人不太喜歡BB常常睇DVD.

我淘了YBCR, 阿仔鐘意睇套DVD, 但對D 字卡就無咩興趣..... 我也覺得悶了些.....

上年買了一套Dr Max Electronic English, 有無人有用過? 呢套教材有支聰明筆可點讀字卡, 功作紙和唱歌仔, 但個人認為此教材較深, BB現階段不太合適, 興趣亦不大。

我反而對Oxford Path有興趣, 喜歡他的圖書, 我認為從小陪養BB睇書重要過睇DVD. 諗緊想買, 但又貴, HK$45,000. 大家點睇?

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.