夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

覺唔覺得結婚生仔後,無晒啲朋友!

每天就係返工放工,回家煮飯,教個仔做功課,一個字講晒
悶!

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

Re: 覺唔覺得結婚生仔後,無晒啲朋友!

完全覺呀~日日都係湊囡~

男爵府

Re: 覺唔覺得結婚生仔後,無晒

就算自己想約朋友,佢

大宅

係呀,有時帶個女出街都唔方便啦,直頭冇哂私人時間

:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

子爵府

我同你一樣!你講嗰d完全係我家下既寫照!以前d所謂好朋友家下一年都吾知見吾見到一次,電化又係一年傾得兩三次...總之所以時間都係for屋企同個仔啦! 搞到自己都吾識得社交咁,次次識新朋友或者去朋友聚會甚至番新工,我都好緊張!因為真係吾識點去面對人...
xp 寫道:
悶!

珍珠宮

最慘係啲同事又年輕過自己,搞到自己好脫節咁! :-(

大宅

xp,
我以前返功果時,啲同事反而大過我,有代溝
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

珍珠宮

我而家未夠40,啲同事都覺得我好老咁呀!
但係我都係咁鐘意穿牛仔褲同波鞋!

大宅

xp,
我反而冇咁講究咩牌子,哈
我唔捨得買咁貴,我21歲咁大個女都係買過1對nike咋 :-(

男爵府

冇o麗以前去玩o既fds , but 又識左好多mami fds wo ....

男爵府

不嬲都冇咩朋友捐友就隨手都有,我唔識care同特別keep in touch朋友,easy come easy go,如果係真朋友去到天涯
海角都仲會係好朋友既.

男爵府

野蠻仔 寫道:
不嬲都冇咩朋友捐友就隨手都有,我唔識care同特別keep in touch朋友,easy come easy go,如果係真朋友去到天涯
海角都仲會係好朋友既.

agree

子爵府

queenie80 寫道:
完全覺呀~日日都係湊囡~

me too>>>>>

子爵府

同事年經過我又無乜所謂,係覺得自己寂寞d啫...好少約到朋友七街見見面...
xp 寫道:
最慘係啲同事又年輕過自己,搞到自己好脫節咁! :-(

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

又唔覺喎........我都成日去街架!! 其實好睇你自己點安排既, 如果仔女大少少 e.g 4歲以上, 有時去街都可以帶埋佢去架!

我通常會同老公安排時間囉.....我去街咪佢睇住囉, 掉番轉佢去街就我係屋企睇住.

禁止訪問

子爵府

小香香,

我都認為bb要自己親自湊至係好架!可以忍到既話,慳慳地都要自己湊住,嗰陣我就係無咁既定力,個仔一歲我就閃去搵工做,個仔俾個工人湊,卒之搞到個仔有好多問題出現,我到依家都幾內疚架!幾歹等到bb去到三歲番幼稚園時至搵工做呀,咁會好d...家下我都迫住搵左份兼職黎幫補下咋!
小香香 寫道:
[quote]
bandband 寫道:
我同你一樣!你講嗰d完全係我家下既寫照!以前d所謂好朋友家下一年都吾知見吾見到一次,電化又係一年傾得兩三次...總之所以時間都係for屋企同個仔啦! 搞到自己都吾識得社交咁,次次識新朋友或者去朋友聚會甚至番新工,我都好緊張!因為真係吾識點去面對人... [quote]
xp 寫道:
悶!
[/quote]

me too..所以我有時都好想出去做野..但係又唔放心個囡比人湊..始終佢太細.得三個月..唔想比人教壞哂...
唯有暫時犠性下[/quote]

別墅

全職湊阿b個陣就會少左同d朋友出去玩~
不過都會出去玩~電話就成日傾~
而家出黎做番野~
成日都可以見下面~
仔仔大左~邊個都湊得掂~
所以而家可以自由d~
傑傑0係2004.3.3出世~重3.33kg~!!

公爵府

我仔仔由bb到以家5歲我都好自由,佢細個時..我要同朋友出街..我老公會睇住個仔,星期日就會一家大細去行街...好過同朋友去啦...開心好多,到左以家就更加唔駛講啦...有時仔仔知道我地兩公婆要去街..佢都無咩所謂...佢同工人o係屋企玩都好開心喎 :wink:

別墅

點只冇朋友??我係全職媽咪,日日都要係屋企湊仔同做家務,直頭係冇私人時間、冇人工、冇病假、冇假期!淨係星期日想淨係同老公出去行街都唔得,一定要帶埋個仔,99、62唔肯湊,老公個阿女麻阿爺又老,又唔好意思叫佢地湊,就算佢地肯湊都唔湊得耐,半個鐘唔洗都打黎問返黎未啦,咁多人淨係得我媽咪肯湊,仲要係我媽咪開聲叫我想搵人湊仔就搵佢,真係世上只有媽媽好!

首頁

尾頁

跳至