懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

想問下初生bb頭果個月一日要食幾多安奶架?

因我計緊bb夠唔夠呀?
我每餐都有mark底佢食左幾多安奶呀~~
thanks~

子爵府

Re: 想問下初生bb頭果個月一日要食幾多安奶架?

我個b 食s26 ..每餐2 安
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

複式洋房

咁請問一日食幾多餐呀

大宅

三小時一次,大約八次,但晚上都要食!!

大宅

我 b 女一日六餐, 每四小時一餐, 食量如下:
出世時: 兩安
五日大: 四安
18日大: 四安半
滿月時: 五安
個半月大至今: 五安半

大宅

我bb而家五個幾月都係食五安半咋~~
klau213 寫道:
我 b 女一日六餐, 每四小時一餐, 食量如下:
出世時: 兩安
五日大: 四安
18日大: 四安半
滿月時: 五安
個半月大至今: 五安半
我的電腦壞了,可能要一段時間才回覆pm,如有急事,請電話聯絡~

大宅

kam_1113 , 咁你係咪有俾米糊之類 bb 食呀??

大宅

kam_1113,
我個女6個月都係飲5安半奶,1日4餐奶加1餐糊仔[大半碗],戒咗夜奶lu
:-D  :adore: [size=x-large]我個黄帝女嘉善喺05年5月21号出世啦

別墅

我個B
出世食三安士
兩週食四安士
四週就食六安士
而家約個半月就食六安士半~~
唔想比佢食咁多,唔比佢食就唔訓及喊~~我已經比多左水佢飲,結果都係咁~~
佢而家個半月約重11磅,出世7磅3~~~~~~~唉~~好大食~~

別墅

幾多個鐘頭食一次

男爵府

我個女昨日剛滿月, 佢每3小時食3.5-4安 (S26)
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

別墅

tomum,
我個囝囝同你個B差唔多,你係食咩奶粉架?我個囝食森永
出世:三安士 (8磅8)
兩週:四安士
四週:五安半
現在七週食六安半 (13磅5)

tomum 寫道:
我個B
出世食三安士
兩週食四安士
四週就食六安士
而家約個半月就食六安士半~~
唔想比佢食咁多,唔比佢食就唔訓及喊~~我已經比多左水佢飲,結果都係咁~~
佢而家個半月約重11磅,出世7磅3~~~~~~~唉~~好大食~~

別墅

tuotuo:
佢而家食能恩HA1號~~因為佢對S26敏感所以轉了~~
佢四個鐘食一次~~

複式洋房

嘩~你地dbb好抵打呀!可以食咁多奶奶~
我個囡囡今日第18日都係每次食得3安到奶咋~
仲要分幾次食呀!真係希望佢快d食得好d呀,
[img][/img]

別墅

我都唔知點解佢食咁多~我諗緊遲d洗唔洗開兩枝奶比佢~~因為個半月都食成六安,容咩易到左半歲食十安~~~~
真係比佢食窮~~(講笑)

首頁

尾頁

跳至