懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

住邊區先可以去QE生B呢?Thanks!~

chloe88  邊區都可以嫁,不過要睇吓仲有無位呀,快d去排啦~~  發表於 12-3-5 15:12

大宅

引用:Quote:pollyin+發表於+12-3-5+14:51+公立up

原帖由 ha930 於 12-03-05 發表
下 ?! 乜咁嫁 ? 我問過人, 東區醫院 upgrade 去二等房, 只係比多 2xxx 一日房租, 其餘醫生費及雜費不變 wo ...
政府醫院嘅私家病房收費係一樣,非公務員或醫管局人員及其家屬:一等房$3900一晩,二等房$2600一晚。

大宅

ha930 發表於 12-3-5 15:08
下 ?! 乜咁嫁 ? 我問過人, 東區醫院 upgrade 去二等房, 只係比多 2xxx 一日房租, 其餘醫生費及雜費不變 wo ...

其實今年咁多人生,到時二等房仲有冇位架?

男爵府

pollyin 發表於 12-3-5 14:51
公立upgrade二等房收費同私家醫院差不多,仲要交幾萬按金,咁不如去私家醫院生仲好啦!

...

下 ?! 乜咁嫁 ? 我問過人, 東區醫院 upgrade 去二等房, 只係比多 2xxx 一日房租, 其餘醫生費及雜費不變 wor, 如果 QE 係咁, 我真係要考慮下先去登記了, thanks!~

大宅

引用:想問下,+如果唔係公務員,+QE+生的話,+我可

原帖由 ha930 於 12-03-05 發表
想問下, 如果唔係公務員, QE 生的話, 我可唔可以 upgrade 去私人房嫁? 收費如果呢 ? Thanks!~ ...
公立upgrade二等房收費同私家醫院差不多,仲要交幾萬按金,咁不如去私家醫院生仲好啦!

大宅

引用:Quote:原帖由+Keroppi123+於+12-03-05+發表

原帖由 melomame 於 12-03-05 發表
Thx
I live in lam tin
希望QE收我
QE應該收!因為我&我朋友都住藍田都收!我已經40w5d,而我朋友就五月生!

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+melomame+於+12-03-05+發表請

原帖由 Keroppi123 於 12-03-05 發表
去曰間護理中心4/F登記!帶醫生信、孕婦ID、老公ID或Copy!我兩胎都無帶住址証明,佢又無問我拎喎,不過你 ...
Thx
I live in lam tin
希望QE收我

大宅

引用:Quote:原帖由+bbklam+於+12-03-04+發表我住

原帖由 melomame 於 12-03-05 發表
請問去到QE邊座登記?
是否帶家庭醫生信+ ID card就得?
要帶address 證明嗎?
去曰間護理中心4/F登記!帶醫生信、孕婦ID、老公ID或Copy!我兩胎都無帶住址証明,佢又無問我拎喎,不過你拎埋去隱陣d!

伯爵府

引用:我住將軍澳都去+QE+,+可以誇區架,我識人屯

原帖由 bbklam 於 12-03-04 發表
我住將軍澳都去 QE , 可以誇區架,我識人屯門都揀 QE。
我唔係高齡都有早期 oscar 同結構,家族有糖尿,26w ...
請問去到QE邊座登記?

伯爵府

回覆:住邊區先可以去QE生B呢?

請問去到QE邊座登記?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+Dior8+於+12-03-04+發表我住

原帖由 ha930 於 12-03-04 發表
QE可唔可以誇區登記呢?

因為我住藍田,但我唔想去聯合,thanks!~
Me too!!!

男爵府

想問下, 如果唔係公務員, QE 生的話, 我可唔可以 upgrade 去私人房嫁? 收費如果呢 ? Thanks!~

大宅

引用:Quote:原帖由+Keroppi123+於+12-03-04+發表

明白~

咁 oscar 度頸皮果d應該有掛?Thanks!~
我住何文田,所以都無跨區,不過我上次產檢再排期果陣前面個位新登記的都係住藍田,我就有齊早期oscar,結構同糖水驗,不過已知嘅係9月份生的已經唔再收b6了。

大宅

住邊區先可以去QE生B呢?

Sorry,我係給第—胎都QE生,但姑娘話唔關事。我唔識用手機編輯改嘢

大宅

我6w5D一早親身去登記,地址係新界,9W2D見姑娘安排唒D期,可能我幾高齡所以OSCAR,結構,糖水都有齊。8月生第—次產檢四月尾,反QE,我唔係公務員/家屬,第一胎都係坐,但姑娘話無關系!!

大宅

我住將軍澳都去 QE , 可以誇區架,我識人屯門都揀 QE。
我唔係高齡都有早期 oscar 同結構,家族有糖尿,26w有糖水測試,QE b6 唔算多,反而南亞人多,因為尖咀多南亞人住 (有重慶大廈)
我跟助產士,每次產檢都係等半個鐘至一個鐘左右,唔算太耐。同埋 QE 有得揀去健康院檢查,可以揀返近自己屋企。不過個人覺得助產士跟得唔錯,有問題都會幫你轉介見醫生,我大脾有癬,佢都即時搵咗個聽生睇我,然後開藥膏比我,好過我第一次見醫生,同醫生講我大脾痕,佢睇都冇睇只開咗止痕藥比我,搽完都冇用,上次同助產士講完,佢叫我比佢睇完先開藥,有 heart 好多。
不過我係揀星期一覆診,都聽過有啲助產士未必咁好,有時都睇彩數。但每次見同一個人姑娘親切好多。

大宅

回覆:wing729 的帖子

我係QE都只book到唐氏,book晤到結構!

別墅

回覆:住邊區先可以去QE生B呢?

我住牛池灣都係QE ,我五月預產期,果陣6wk 登記,不是高齡都安排到Oscar 同埋結構俾我

別墅

你要快d去book啦,因我6w去排期,都要成11週幾先有得見姑娘,oscar都要成13週幾0架.我聽有d jm講都要排中期oscar添

大宅

引用:Quote:原帖由+Keroppi123+於+12-03-04+發表

明白~

咁 oscar 度頸皮果d應該有掛?Thanks!~
Oscar我都有照!不過你早d去登記!話哂今年係龍年,係生仔潮!不過QE姑娘好好架!

首頁

尾頁

跳至