懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

育兒性格勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

住邊區先可以去QE生B呢?Thanks!~

chloe88  邊區都可以嫁,不過要睇吓仲有無位呀,快d去排啦~~  發表於 12-3-5 15:12

大宅

回覆:住邊區先可以去QE生B呢?

我住尖沙咀,去QE檢查

男爵府

引用:我住尖沙咀,去QE檢查 +

原帖由 Dior8 於 12-03-04 發表
我住尖沙咀,去QE檢查
QE可唔可以誇區登記呢?

因為我住藍田,但我唔想去聯合,thanks!~

大宅

我住葵涌區 都是在QE的

男爵府

引用:我住葵涌區+都是在QE的 +

原帖由 onlybebe 於 12-03-04 發表
我住葵涌區 都是在QE的
即係可以誇區?咁你係幾時去登記嫁?唔知而家仲得唔得呢?Thanks!

onlybebe  我大約11-12w登記架 帶埋醫生信 住址證明直接去  發表於 12-3-4 12:37

大宅

引用:Quote:原帖由+Dior8+於+12-03-04+發表我住

原帖由 ha930 於 12-03-04 發表

Solly, 我唔清楚啊

大宅

引用:Quote:原帖由+Dior8+於+12-03-04+發表我住

我都係住藍田架!兩胎都係去QE生,依家40w3day,呀B過期居留呀!嘻嘻!

大宅

引用:Quote:原帖由+ha930+於+12-03-04+發表QE可

原帖由 Keroppi123 於 12-03-04 發表
我都係住藍田架!兩胎都係去QE生,依家40w3day,呀B過期居留呀!嘻嘻!
Haha

男爵府

引用:Quote:原帖由+ha930+於+12-03-04+發表QE可

咁QE full 唔 full 呀,係唔係所有重要的檢查都安排到呀?好似 oscar 照結構果d

另外多唔多b6呀?Thanks~

大宅

引用:Quote:原帖由+Keroppi123+於+12-03-04+發表

咁QE full 唔 full 呀,係唔係所有重要的檢查都安排到呀?好似 oscar 照結構果d

另外多唔多b6呀?Thanks~
QE好full架!我次次產驗都人山人海,但我又吾覺得好多大陸人!你依家幾多week?快d去登記啦!非本地孕婦已經無得登記喇!不過你要預咗出去照結構!

男爵府

引用:Quote:原帖由+ha930+於+12-03-04+發表咁QE+

QE好full架!我次次產驗都人山人海,但我又吾覺得好多大陸人!你依家幾多week?快d去登記啦!非本地孕婦已 ...
下?結構都冇得照?!咪仲衰過聯合?

如果係高齡會唔會有得照呢?我今年9月就35歲了,岩岩自己用cb check到 1-2week,
仲未拎醫生信

大宅

引用:Quote:原帖由+Keroppi123+於+12-03-04+發表

下?結構都冇得照?!咪仲衰過聯合?

如果係高齡會唔會有得照呢?我今年9月就35歲了,岩岩自己用cb check到 1-2 ...
我諗高齡可以安排照度結構掛!因為我之前試過有一胎係結構有問題,所以我尼兩胎醫院都安排我照咗兩次結構!而我朋友6w登記時都話安排吾度照結構,之後抽血結果係血糖過高,QE都安排佢20w照結構,我朋友又係住藍田!我諗係特別cases就一定有得照囉!

男爵府

引用:Quote:原帖由+ha930+於+12-03-04+發表下?結

我諗高齡可以安排照度結構掛!因為我之前試過有一胎係結構有問題,所以我尼兩胎醫院都安排我照咗兩次結構! ...
明白~

咁 oscar 度頸皮果d應該有掛?Thanks!~

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

del

大宅

明白~

咁 oscar 度頸皮果d應該有掛?Thanks!~
Oscar我都有照!不過你早d去登記!話哂今年係龍年,係生仔潮!不過QE姑娘好好架!

別墅

你要快d去book啦,因我6w去排期,都要成11週幾先有得見姑娘,oscar都要成13週幾0架.我聽有d jm講都要排中期oscar添

別墅

我住牛池灣都係QE ,我五月預產期,果陣6wk 登記,不是高齡都安排到Oscar 同埋結構俾我

大宅

回覆:wing729 的帖子

我係QE都只book到唐氏,book晤到結構!

大宅

住邊區先可以去QE生B呢?

我住將軍澳都去 QE , 可以誇區架,我識人屯門都揀 QE。
我唔係高齡都有早期 oscar 同結構,家族有糖尿,26w有糖水測試,QE b6 唔算多,反而南亞人多,因為尖咀多南亞人住 (有重慶大廈)
我跟助產士,每次產檢都係等半個鐘至一個鐘左右,唔算太耐。同埋 QE 有得揀去健康院檢查,可以揀返近自己屋企。不過個人覺得助產士跟得唔錯,有問題都會幫你轉介見醫生,我大脾有癬,佢都即時搵咗個聽生睇我,然後開藥膏比我,好過我第一次見醫生,同醫生講我大脾痕,佢睇都冇睇只開咗止痕藥比我,搽完都冇用,上次同助產士講完,佢叫我比佢睇完先開藥,有 heart 好多。
不過我係揀星期一覆診,都聽過有啲助產士未必咁好,有時都睇彩數。但每次見同一個人姑娘親切好多。

大宅

住邊區先可以去QE生B呢?

我6w5D一早親身去登記,地址係新界,9W2D見姑娘安排唒D期,可能我幾高齡所以OSCAR,結構,糖水都有齊。8月生第—次產檢四月尾,反QE,我唔係公務員/家屬,第一胎都係坐,但姑娘話無關系!!

首頁

尾頁

跳至