樓市動向

跳至

首頁

尾頁

男爵府

鋤價大約可鋤低幾多成

大宅

Re: 鋤價大約可鋤低幾多成

Try 10to15%.

大宅

但係如果你鋤得太低d業主都會覺得你冇誠意,想傾都冇用啦.出面依家話大部分賣家肯減5% - 10%, 15%我估d人會好似我咁寧願唔賣啦. 不過都要睇下地區既.
Pretty Princess Petite Prince

伯爵府

好媽媽勳章

我會去銀行估下價睇下到唔到先再鋤, 到既就鋤5-10%, 唔到既就鋤到到價~~

男爵府

Thank you B.K. Mom.

侯爵府

Bergamot 寫道:
但係如果你鋤得太低d業主都會覺得你冇誠意,想傾都冇用啦.出面依家話大部分賣家肯減5% - 10%, 15%我估d人會好似我咁寧願唔賣啦. 不過都要睇下地區既.

吾賣咪吾好賣law, 依家d盤多到乜

記住銀行估價係估到個價咋, 未必到你上去做mortgage的時侯肯用估的價做比你..........................

市道好的時侯, 就話業主大晒者, 依家樓市吾好, 還吾鋤價咩

p.s. 申報利益先, 我吾係搵緊樓買...........................
我都係業主 , 但係自主, but講我的諗法only

各位賣緊樓的業主, 吾好鬧我

侯爵府

jennynini 寫道:
我會去銀行估下價睇下到唔到先再鋤, 到既就鋤5-10%, 唔到既就鋤到到價~~

係鋤到, 估到的價再低d呀, 比我就鋤到10-20%

等佢再還價

子爵府

想問下搵銀行做估價要幾$?有無邊間銀行會好d??

複式洋房

You can check it with the website of the banks such as BOC, HSBC and Hang Seng. What they valued is guarantee for one month if you contact them for mortgage finally.

子爵府

Maman2001 寫道:
You can check it with the website of the banks such as BOC, HSBC and Hang Seng. What they valued is guarantee for one month if you contact them for mortgage finally.

請問即係大約幾$??唔該哂先

複式洋房

It's free of charge for this kind of bank's valuation on-line.

Diamond 寫道:
[quote]

請問即係大約幾$??唔該哂先 [/quote]

子爵府

It's free of charge for this kind of bank's valuation on-line.

[quote]
Diamond 寫道:
[quote]

請問即係大約幾$??唔該哂先 [/quote][/quote]

thank you very much

男爵府

yes, hang seng果個幾好用架.
阿女係我心肝小寶貝.希望佢大左開開心心,無憂無慮. 佢快樂就是我快樂.

大宅

hinhinmummy 寫道:
[quote]
Bergamot 寫道:

吾賣咪吾好賣law, 依家d盤多到乜

記住銀行估價係估到個價咋, 未必到你上去做mortgage的時侯肯用估的價做比你..........................

市道好的時侯, 就話業主大晒者, 依家樓市吾好, 還吾鋤價咩

p.s. 申報利益先, 我吾係搵緊樓買...........................
我都係業主 , 但係自主, but講我的諗法only

各位賣緊樓的業主, 吾好鬧我 [/quote]

咁咪睇下個買家係真係立心買定玩野囉,還成20% 除非係炒家啦,唔係大多數賣家都寧願hold住先啦!好似你咁講二百萬既樓都要減成四十萬??? 狼死左d姐!!就算係sars果排都冇咁低呀麻... (我講緊自已果區姐!!)
Pretty Princess Petite Prince

大宅

[/quote]

咁咪睇下個買家係真係立心買定玩野囉,還成20% 除非係炒家啦,唔係大多數賣家都寧願hold住先啦!好似你咁講二百萬既樓都要減成四十萬??? 狼死左d姐!!就算係sars果排都冇咁低呀麻... (我講緊自已果區姐!!) [/quote]
如果要同sars時比,我諗區區都唔止與現價相差20%la!如果二百萬樓,在sars時應只值百三萬左右,因現樓價比當時反彈4-50%起碼.不過依加當然唔係用sars價來還價la.
至於話還幾多,我諗平均15%左右,視孚自己有無急買需要;業主肯唔肯也看急唔急賣law!

侯爵府

sumheima 寫道:

咁咪睇下個買家係真係立心買定玩野囉,還成20% 除非係炒家啦,唔係大多數賣家都寧願hold住先啦!好似你咁講二百萬既樓都要減成四十萬??? 狼死左d姐!!就算係sars果排都冇咁低呀麻... (我講緊自已果區姐!!) [/quote]
如果要同sars時比,我諗區區都唔止與現價相差20%la!如果二百萬樓,在sars時應只值百三萬左右,因現樓價比當時反彈4-50%起碼.不過依加當然唔係用sars價來還價la.
至於話還幾多,我諗平均15%左右,視孚自己有無急買需要;業主肯唔肯也看急唔急賣law!
[/quote]

咪係law

你吾肯賣, 可能大把人急住賣, 尤其係d新樓盤.....................

人永遠貪心, 一定鋤到最底的價...............肯的咪執到寶law..........吾肯的, 業主又肯再傾咪continue傾law............吾肯傾, 咪搵過第二間law..............

d新型屋苑, 大把盤放啦

除非係d古老豪宅.........講緊係古老豪宅wor, 吾好比個x8出黎又話係豪宅呀......................

果d豪宅小伙數, 小業主放盤, 呢d就真係吾可能鋤到甘底, 因為供求小

遇著個急放的業主, 可能會肯啦

未必一定係抄家先急放的, 好多人買左樓...........忽然經濟有問題, 供吾起, 都要 急放啦

首頁

尾頁

跳至