跳至

首頁
23456...72

尾頁

男爵府

Re: 2004年8月媽咪會 (Part 5)

小小小師奶 寫道:
AJ,

哈哈哈!!! 你係第一個話佢乖既人喇.....

係呢...你地小朋友訓教會唔會好爛訓架,Jasmine係好爛訓架,有時半夜見佢可以訓到一隻腳放係床架上面,另一隻"動"高左 ,又或者辦狗仔,所有手手腳腳收埋哂,連塊臉都係向下,所以我真係唔敢訓得咁"林",驚佢焗親..不過佢既動作簡直難道有9.9

同小魚簡直一模一樣...

禁止訪問

男爵府

好媽媽勳章

ZhuZhuMa ,
哦~~ 原來妳出咗trip!!! 乜妳好少見Isaac 咩??? 攪到佢唔多記得妳~~~

大宅

瑤瑤夜晚10:30pm食完奶瞓,一直到朝早8:00am我夾硬俾支奶佢食(佢一路食一路瞓),到11:00am至起身活動,其實佢算唔算瞓得多呢?但佢一d都唔長肉wow

大宅

醒目開學勳章

hackenma 寫道:
瑤瑤夜晚10:30pm食完奶瞓,一直到朝早8:00am我夾硬俾支奶佢食(佢一路食一路瞓),到11:00am至起身活動,其實佢算唔算瞓得多呢?但佢一d都唔長肉wow

I don't know if 瑤瑤sleeps a lot or not, but compare with my girl 晴晴. she is. My girl only sleep 1-1.5 hr during the day and in the night, she sleeps at around 10:30, then wake up at around 7:30.

大宅

早晨...
吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

民房

早呀...

如果你地小朋友係一定要訓住飲奶,不如試下飲完奶之後比少少水佢地飲,咁會好D 因為奶粉內有糖份,容易引起蛀牙,所以即使唔可以同佢地刷牙,盡量試下用少少水比佢地飲,當係潄口都好

男爵府

好媽媽勳章

早晨~~~

別墅

731mon 寫道:
ZhuZhuMa ,
哦~~ 原來妳出咗trip!!! 乜妳好少見Isaac 咩??? 攪到佢唔多記得妳~~~

Yes, 出咗trip. not 好少見Isaac. Just because I never separated with him for more than 24 hours since his birth. Now I haven't seem him for a week, I am worring that we may need to take some time to build up the bond again. Un?!
我大囝Isaac在2004年8月3日出世
我細囝Eton在2007年4月29日出世

男爵府

hi everybody~~~

尋晚我亨肥b 8:30訓左,之後今日7點幾先起身hehe
7:45飲完奶....半夜2:30先再飲就天光!

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

民房

咪落地,

咁幾好喎....值得一贊

男爵府

小小師奶:

希望佢keep住啦~~~

[size=medium]*Humphrey*[size=small]04年8月28日10:40am係浸會出世7磅3安士

子爵府

小小小師奶
最幣我隻金仔如果訓左, 你係唔可以左"塞"野入佢口呢, 如果整醒左佢, 我就慘喇, 佢會不停發脾氣架, 唔可以係佢訓個時攪醒佢架

小小小師奶 寫道:
早呀...

如果你地小朋友係一定要訓住飲奶,不如試下飲完奶之後比少少水佢地飲,咁會好D 因為奶粉內有糖份,容易引起蛀牙,所以即使唔可以同佢地刷牙,盡量試下用少少水比佢地飲,當係潄口都好
親子王國以外之相冊連結已被刪除

公爵府

all
救命呀, 霖霖係好似男仔 (加上佢又天生無乜頭髮), 唔係我扮到佢男仔. 係街, 10個有8個問我係仔來的???? 由細到大都係咁...

公爵府

霖霖雖然無食住奶訓, 但係佢食完奶, 唔會肯飲水的. 我都係用紗布抺下佢的牙仔.

公爵府

係呀, 如果整醒霖霖,佢會不停發脾氣架. 要tum返佢, 就慘啦

金毛B媽 寫道:
小小小師奶
最幣我隻金仔如果訓左, 你係唔可以左"塞"野入佢口呢, 如果整醒左佢, 我就慘喇, 佢會不停發脾氣架, 唔可以係佢訓個時攪醒佢架

男爵府

我帶個仔出去明明成個仔樣都要問係唔係囡

公爵府

我咪就係同你一樣情況.
咪落地 寫道:
我帶個仔出去明明成個仔樣都要問係唔係囡

等待驗證會員

咪落地
我HOHO又係成個仔樣, 但D人都問佢男定女, 或者自己睇同人地睇唔同啦

民房

早晨呀

我都唔係好得你地幾多咋....有時同Jasmine出街,好多人都問我囝囝幾多歲...同佢夾番隻夾,佢又擰哂頭,又喊又成,所以我都化喇.... :-( :-(

首頁
23456...72

尾頁

跳至