婦女醫護

跳至

首頁
56789...10

尾頁

大宅

畀面勳章

jsmanhim 發表於 12-6-5 10:34
我想問你去邊間私家做leep?大概幾錢?
我老公話驚政府醫院做leep無咁好叫我問下私家收費大概幾多
如果唔太貴去私家做會唔會好啲…

大宅

畀面勳章

Lotso1015 發表於 12-6-2 11:31
覆完診!報告都係cin3. 整個病變及週邊已切除。今星期開始流血水是因為那啡色結加退落之後傷口外露,失去保 ...
咁就好喇記得要食晒啲抗生素呀
好好休息

大宅

回覆:lorettamoon 的帖子

我經婦科寫紙入去st Paul. $19000 埋單,一次過連陰道鏡十leep. 化驗,抗生素。住一晚房。可以吾住。全身麻醉。

大宅

畀面勳章

Lotso1015 發表於 12-6-5 14:46
我經婦科寫紙入去st Paul. $19000 埋單,一次過連陰道鏡十leep. 化驗,抗生素。住一晚房。可以吾住。全身麻 ...
thanks for your info :)

大宅

lorettamoon 發表於 12-6-5 14:31
我想問你去邊間私家做leep?大概幾錢?
我老公話驚政府醫院做leep無咁好叫我問下私家收費大概幾多
如果唔太 ...

我係香港cannosa 醫院到做, 賣單差不多 19000蚊 住1晚, 全身麻醉做, 過程大約 3個字做完,好快起身, 手術後都冇乜唔舒服, 化驗報告好似等左 4日到

大宅

畀面勳章

回覆 jsmanhim 的帖子

謝謝你
而家聯合幫我book咗12/7喺日間手術中心度做
有事先要留院觀察無事就即日走得
希望我即日走得啦!

arbebee2009  冇事既,加油呀!!  發表於 12-6-8 12:48

大宅

引用:本人是三月尾做左內窺鏡加leep,因係cin+1+a

原帖由 美美子 於 12-04-25 發表
本人是三月尾做左內窺鏡加leep,因係cin 1 and hpv 係高風險,所以醫生建議一次過!我在私家醫院做的,因我 ...
我做手術兩星期了,原本都只係流血水,呢兩日流鮮血,大約係一兩小時幾大滴咁上下,你以往有冇咁既情況呀?持續幾待?

大宅

回覆:lorettamoon 的帖子

睇完你d嘢,無嚇親,又會唔止血嘅?真慘!anyway, 希望你做完無事!祝早日康復!

子爵府

回覆 lorettamoon 的帖子

祝早日康復

複式洋房

我3年前第一次去check,check到係CIN 2, 跟住佢即刻轉介左我去醫院(第一次係政府果d婦女健康中心check), 跟住去到醫院check左年幾都係CIN2, 但突然有一次佢話好轉左只係普通HPV...跟住keep住4個月check一次,佢宜家話無病變啦, 只係keep住有HPV,所以一年check一次都可以!! 我唔知關唔關我用左女性潔膚液事, 因為我係用左佢,跟住好似幾個月之後再去check就變返普通HPV, 如果大家都有CIN,可以參考一下。不過,當然只係幫助性, 自己飲食習慣呀, 抵抗能力都好重要

大宅

我一年前經婦科寫紙入去浸會都大約 $19000 埋單,一次過連陰道鏡十leep. 化驗,抗生素。手術前一天住房。半身麻醉, 晨早做手術, 下午出院走得,手術後無流血無唔舒服。

大宅

miki.tse 發表於 12-6-17 16:50
我3年前第一次去check,check到係CIN 2, 跟住佢即刻轉介左我去醫院(第一次係政府果d婦女健康中心check), 跟 ...

咁係咪即係CIN係嚴重過HPV? 咁係政府佢有冇話你知係HPV咩號碼架?
另外想問你用邊隻女性潔膚液? 係灌洗果隻?

大宅

其實男人可以去邊到驗有冇HPV? 有冇JM知道呀?
THX

複式洋房

joycestram 發表於 12-6-17 19:50
咁係咪即係CIN係嚴重過HPV? 咁係政府佢有冇話你知係HPV咩號碼架?
另外想問你用邊隻女性潔膚液? 係灌洗果隻 ...
係呀, 好似hpv之後仲有分CIN 1, 2,3咁樣, 我果時係check到CIN2, 都已經嚇死啦
我唔知係咩號碼呀...我用果隻係L字頭, 廖碧宜賣廣告果隻, 就咁日常清潔液就ok,我用左年幾, 之後佢check到話只係hpv, 我唔知關唔關事, 但係我覺得都可以一試, 因為又唔係貴, 博下囉

大宅

miki.tse 發表於 12-6-17 22:02
係呀, 好似hpv之後仲有分CIN 1, 2,3咁樣, 我果時係check到CIN2, 都已經嚇死啦
我唔知係咩號碼呀...我用果隻 ...

因為我都係check到CIN 1, 依家只需每半年做一次Pep.
其實男伴要唔要驗下有冇HPV呢? 我得佢一個, 如果佢冇, 咁我點解會有?
我都唔知HPV係咪一定由男伴傳染架呢?

複式洋房

joycestram 發表於 12-6-17 22:08
因為我都係check到CIN 1, 依家只需每半年做一次Pep.
其實男伴要唔要驗下有冇HPV呢? 我得佢一個, 如果佢冇, ...

我淨係記得醫生話過性行為可以傳染, 所以記得sex既時候一定要帶dom, 唔好再傳黎傳去, 因為會嚴重左。
佢又無remind我男人有hpv會有咩事wo

大宅

miki.tse 發表於 12-6-17 22:14
我淨係記得醫生話過性行為可以傳染, 所以記得sex既時候一定要帶dom, 唔好再傳黎傳去, 因為會嚴重左。
佢又 ...

其實我上網搵過資料, 男人如果有HPV, 好多都冇徵狀, HPV對男人(冇事).
所以我都想我個男人驗下, 如果我男人有, 咁咪唔駛指意好番, 要好番一定要用套.
如果佢冇HPV, 咁我咪會傳染俾佢?
但又搵唔到邊到有男人驗HPV既服務喎

複式洋房

joycestram 發表於 12-6-17 22:22
其實我上網搵過資料, 男人如果有HPV, 好多都冇徵狀, HPV對男人(冇事).
所以我都想我個男人驗下, 如果我男 ...
其實醫生好似話有hpv係無事既, 一年keep住check一次囉, 醫生話好難清得走d hpv, 唯有希望佢唔好病變就已經好好啦, 年年check住,起碼佢病變都快d知可以即時處理。

大宅

回覆:貴子 的帖子

你上次做完要幾耐先埋口?流左既耐血水?

大宅

引用:睇完你d嘢,無嚇親,又會唔止血嘅?真慘!an

原帖由 chingchingcandy 於 12-06-13 發表
睇完你d嘢,無嚇親,又會唔止血嘅?真慘!anyway, 希望你做完無事!祝早日康復!

...
我食完抗生素之後幾天,以為冇事,weekend 出左去行街,夜晚流左鮮血,之後兩日又冇流,隔左一天又流,可能細菌感染,返返下工突然有大量鮮血同血塊。立刻返e 生道check,睇完叫我打支針過e 院等佢,幫我寒藥水紗布止血,足足住了三天!有冇人好似我咁?

首頁
56789...10

尾頁

跳至