婦女醫護

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

回覆:Chu12345 的帖子

我會認為可以食加速傷口癒合的食物。vitamin c

Chu12345  THX FOR OUR INFORMATION~
我而家日日都食粒善全 :lol:  發表於 12-5-25 13:55

大宅

回覆 Lotso1015 的帖子

大家都早日康復!今晚到我入院了!

Chu12345  ADD OIL   發表於 12-5-25 17:49
arbebee2009  加油呀!  發表於 12-5-25 17:31

大宅

引用:回覆+Lotso1015+的帖子 大家都早日康復!

原帖由 Lotso1015 於 12-05-25 發表

大家都早日康復!今晚到我入院了!
做完手術Lu, 冇嘔冇暈,剩係下面有小小針吉feel同有啡黃色流出來。

大宅

Lotso1015 發表於 12-5-26 13:07
做完手術Lu, 冇嘔冇暈,剩係下面有小小針吉feel同有啡黃色流出來。

Good~ 你要抖下啦~
幾時有report出??

大宅

下星期五

大宅

你第一日小便有有小小痛?

大宅

無呀~不過嗰度有少少吉吉地~今日來了m, 我差d分唔出~

大宅

我今日暫時冇流液體,只有抹到少少黑色點點。可能係"結加"。個頭有d 痛,可能係涷親。我見醫身切左幾大粒野出來,大約有半粒紅腰豆咁上下。有d 厚度。上面又寫住leep cone biopsy. 吾知係乜呢?

大宅

畀面勳章

我星期五下晝照咗陰道鏡喇…結果搞到都幾大件事 Orz
做陰道鏡大概半小時…有一個houseman同一個MO在場
個SCREEN喺正我頭後面我想睇但個houseman叫我唔洗睇
兩個醫生係咁用英文交談…我偷聽到好似話我表面睇係CIN2
我有問醫生係咪好嚴重,但佢只係話有啲病變咗嘅細胞要化驗咗先知
跟住做完叫我喺出邊坐半個鐘再入番去無事就走得
原本都好地地…點知半完房剪完手帶想話走出去約覆診期時
突然間FEEL到下邊啲血係咁流……我即刻入番房同啲姐姐講
因為我係嗰日最後一個病人,醫生已經走咗
姐姐即刻同護士講然後個護士即刻CALL上邊婦科個houseman落黎睇我
話我夾組織嗰個傷口止唔到血…結果要我留院一晚觀察
後尾再試多一次用藥水都止唔到血…醫生要塞咗啲紗布入去壓一晚止血
第二朝先拎番出黎…仲要插尿喉好痛 >.<
好在而家總算無事出咗院但仲有少少血流
但前日真係好誇張,半個鐘內啲血整濕咗三條產婦用嘅M巾(厚好多架!)

我而家好擔心我做LEEP嗰陣又會係咁……

Chu12345  咁大件事~~~  你要好好休息下~~~  發表於 12-5-27 21:20

大宅

Lotso1015 發表於 12-5-27 12:00
我今日暫時冇流液體,只有抹到少少黑色點點。可能係"結加"。個頭有d 痛,可能係涷親。我見醫身切左幾大粒 ...

cone biopsy圓椎型活細胞, 佢地會LABEL係個樽到拎去lab化驗

大宅

lorettamoon 發表於 12-5-27 14:18
我星期五下晝照咗陰道鏡喇…結果搞到都幾大件事 Orz
做陰道鏡大概半小時…有一個houseman同一個MO在場
個SC ...

咁慘, 止唔到血, 陰道鏡只係切好少既細胞出黎, 好細機會止唔到血架喎.
幫你做既整個過程係houseman? 會唔會佢新手做得唔好引至止唔到血.
你平時M會唔會都流好多血, 平時損左流血易唔易止血?
有冇驗過血? 血小板指數正唔正常?

大宅

回覆:lorettamoon 的帖子

你平時止血耐吾耐?你呢個星期行路吾好急,如果吾係好易再流呀!我就聽到姑娘睇完之後話我冇乜野流。

大宅

我今日暫時冇流液體,只有抹到少少黑色點點。可能係"結加"。個頭有d 痛,可能係涷親。我見醫身切左幾大粒 ...
我個e生唔係切粒野, 而係切咗3-4塊 出嚟~ 我諗係整層CELL~
你只切有問題嗰個area (即嗰粒野)?

大宅

我見個樽裡面得一粒嘢ja,&#144308;過我覺得好大粒。可以被形容為血塊咁上下大

大宅

畀面勳章

doraemonking 發表於 12-5-27 16:37
咁慘, 止唔到血, 陰道鏡只係切好少既細胞出黎, 好細機會止唔到血架喎.
幫你做既整個過程係houseman? 會唔 ...
後尾幫我止血個醫生都係咁講佢話偶然都會有咁嘅情況
可能係咁啱夾嗰忽組織下邊有血管所以會咁
幫我整個過程係HOUSEMAN做嘅但個MO喺隔離睇住咁囉

我平時M都唔算好多血
血小板指數正常架
所以先奇怪

尋日出院之前無流過血
但尋晚返到屋企又有番
不過唔算好多今日都仲有但少咗
似平日嘅M…我懷疑呢兩日係M黎囉
唉…好亂(因為我餵緊人奶,但之前已經黎咗M不過又個幾月未黎)
我唸我而家應該只係M黎架啫
因為同嗰日啲血her her聲咁流係差好遠嘅

大宅

畀面勳章

Lotso1015 發表於 12-5-27 17:45
你平時止血耐吾耐?你呢個星期行路吾好急,如果吾係好易再流呀!我就聽到姑娘睇完之後話我冇乜野流。

...
我平時止血都正常架我都會提自己慢慢行架喇
今日瞓床瞓咗大半日

大宅

畀面勳章

黑色一點點係止血用嗰隻藥水流番出黎嘅嘢正常架

大宅

你流出來的液體係咪黃黃地色水狀?剩用護墊or 要用m 巾?我今日開始又流黃色野。不過冇血的。

大宅

回覆:arbebee2009 的帖子

你有冇食抗生素?e 生開左兩隻叫我一星期後覆診時先開始食,到時會睇報告。同耐教我點食。吾知點解要一星期後先食呢?

大宅

我而家有m, 答唔到你係咩色, 但m多咗, 我諗因為多咗血水~

首頁
34567...10

尾頁

跳至