跳至

首頁

尾頁

別墅

亞仔咳左好耐, 想找專的兒科睇, 有無介紹?
最好講下個醫生情況. 細心嗎? 價錢如何? 可以電話掛號嗎? 掛號後, 要等幾耐? walkin 會快d 嗎?

謝謝幫忙

複式洋房

yeeyee28 發表於 12-4-24 09:26
最好講下個醫生情況. 細心嗎? 價錢如何? 可以電話掛號嗎? 掛號 ...

不如你試下張志強, 佢唔係專科..但我大囡好多時都係睇佢..佢好好..有耐性, 你有咩問佢佢都好樂意答..
新界大埔廣福道51-59號中嘉閣地舖A
26572323 ... 打去預約先...
再唔係我就去仁安睇朱蔚波醫生..不過佢唔係日日係到...

http://www.union.org/new/tc_chi/services/full/paediatrics.pdf

mangodo  我囡囡都係睇張志強~一係仁安既朱蔚波醫生~同你一樣呀^^  發表於 12-4-26 22:42
phoebe_liu  HEHE, 我都係睇佢 ~~  發表於 12-4-24 19:33

大宅

幫幫忙, 急想要大埔有好的兒科(專)醫生

想問下有無睇過蔡玉醫生?

別墅

無睇過蔡玉醫生

男爵府

張志強
廣福道51-59號中嘉閣A地舖
電話 2657 2323

人多都等得耐架
不過真係睇你好唔好彩 ...
掛左號就會快DD ..

別墅

謝謝

別墅

我見近寶湖個有個陳山河, 唔知好唔好? 又係超多人

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

yeeyee28 發表於 12-4-25 09:49
我見近寶湖個有個陳山河, 唔知好唔好? 又係超多人
應該係李山河~
佢都ok架, 夠細心,
不過d藥夾唔到我仔,
睇左幾次就轉左去睇dr.cheung,
very good!

不過睇醫生真係要睇d藥夾唔夾到,
每個人都唔同呢!
執仔之手 與仔偕老

大宅

昌運胡兆雲醫生都好好

別墅

謝謝大家

男爵府

我的育兒心得勳章 陪月勳章 hashtag影視迷勳章

蔡玉係婦科醫生…

我睇開胡兆雲,由細睇到大;大吉利是,第時BB有事都會睇佢。

李山河有親戚話佢D藥開得好勁,不過真係好多人睇佢。

複式洋房

蔡玉係婦科同埋好難預約...朝早得2-3個WALKIN位...我而家都冇贂佢LU...

胡兆雲應該都幾好..我堂細佬BB個時都係睇佢

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:亞仔咳左好耐,+想找專的兒科睇,+有無介紹?+

原帖由 yeeyee28 於 12-04-24 發表
最好講下個醫生情況. 細心嗎? 價錢如何? 可以電話掛號嗎? 掛號 ...
張志强同李山河,我覺得兩個都好好,但咳好耐時,西醫未必有效,不防試下猴棗末,我個女次次咳直唔好,就一日食一支,共食三支,就可以了希望幫到你

Nli55    發表於 12-4-29 15:58

別墅

猴棗末. 邊個品牌好?

別墅

回覆:yeeyee28 的帖子

余仁生好見效,$48一盒(一盒一支)萬寧/藥房有售(公價),朝早空肚服為佳。我女之前都咳咗好耐,睇咗四次醫生+煲川貝母等等都無用,攪咗成個月都唔得,朋友介紹試余仁生,服四支已完全清。可以一試!PS:位元堂完全唔得($100盒共十支)

coyeeyee  我個仔都係食呢隻  發表於 12-5-2 17:29

男爵府

畀面勳章

回覆 MoutonB 的帖子

我覺得李e生D藥系勁多,最少都有7支或以上,但D藥力唔夠,一定要睇第二或第三次先落重藥.
所以我倆個老板轉左去強伯伯度.ok la.
但最要自己小朋友夾唔夾E生D藥.

別墅

引用:余仁生好見效,$48一盒(一盒一支)萬寧/

原帖由 木木宅 於 12-04-30 發表
余仁生好見效,$48一盒(一盒一支)萬寧/藥房有售(公價),朝早空肚服為佳。我女之前都咳咗好耐,睇咗四 ...
余仁x猴棗末應該要成二百幾蚊一支喎!四十幾蚊果隻係猴棗散,夾雜咗其他成份咖!如果食咗保嬰丹清一清先再食猴棗末效果更佳!

子爵府

開心吸收勳章 分享愛 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

應該係余仁生猴棗末, 我見b6十盒十盒咁買番大陸, 余仁生成日都賣到無貨.

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

有咩事我囡囡都去睇張志強醫生~不過等得耐..

複式洋房

可以試試寶鄉街的粱天明醫生(六鄉學校對面馬路),他雖然不是兒科專科,但就有不少BB及小朋友看他,而且粱醫生相當有耐性看病,幾乎有問必答。

首頁

尾頁

跳至