懷孕前後

跳至

首頁
34567...18

尾頁

珍珠宮

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆:衰陪月, 貼錢買難之餘, 仲令我生平首次入官門!!!!

比我must 小爆佢

子爵府

回覆:衰陪月, 貼錢買難之餘, 仲令我生平首次入官門!!!!

百彈,被迫show胸都算,整親阿b勢係假!

子爵府

畀面勳章

佢係咪撈架

大宅

畀面勳章

佢當左自己係樓主99呀?
傻傻地

poonsun    發表於 12-5-8 16:00

禁止訪問

大宅

我以為做戲先有, 現實原來真係有D咁衰既人......
叫佢早走早著, 費事比佢整親BB!!!

複式洋房

Sinner 發表於 12-4-28 00:17
到下午... 幫BB沖涼.

準備沖涼時, 要我拿D野出黎比佢用佢又發揮佢 "百彈齋主" 本色.
可唔可以投訴到佢除牌呢?

大宅

回覆:Sinner 的帖子

咁講嘢! 衰過野蠻奶奶。。。!

珍珠宮

好恐怖呀!連幫BB沖澡D基本嘢都Chok到BB個頭,佢到底識吾識架?

大宅

@吱喳@ 發表於 12-4-28 10:50
回覆 Sweden 的帖子

吓~~~原來要咁煩架.......

你追埋落去啦, 我最後係炒左佢架.

大宅

gaichan 發表於 12-4-28 12:37
可唔可以投訴到佢除牌呢?

我估香港冇此機製.

講真, 佢地個牌我又唔覺得真係咁巴閉. 2千幾銀, 上十幾日堂, 讀得番黎, 咩人都去讀得, 有幾PRO呢?

大宅

待續呀!跟住。。?

大宅

唉!我都係咁話,而家D倍月10個有9個都係流。。

大宅

引用:唉!我都係咁話,而家D倍月10個有9個都係流

原帖由 Nicolemomo 於 12-04-28 發表
唉!我都係咁話,而家D倍月10個有9個都係流。。
咁點解仲要請?

大宅

又講下佢處理食果方面如何了得.

話說我臨生之前氣管敏感, 咳到咩咁. 要戒口好多食物. 出院時已好番好多冇咩咳喇.

出院時, 我啊媽特別吩咐佢 (我啊媽對藥膳, 中藥好有心得), 千萬唔好用元肉 (龍眼肉)入饌. 因為咁樣會野番起我D咳. 大佬, 我開刀有傷口, 咳番好大獲架!

點知佢係唔聽, 死都要加元肉落去代茶到.

我飲左, 當堂咳到肺勞咁. 個傷口咳一下痛一次.

以下係我同佢對話:

我: 啊XX, 你唔好放元肉去代茶同湯喇, 我飲完真係立即咳啦!
佢: 唔會架囉! 元肉煮完, 係唔會咳架!
我: 但我依家咳喎!
佢: (配以妙咀妙舌表情) 唔會架囉, 冇可能架囉, 元肉係唔會野咳架!
我: (開始火起) 咁我真係咳啊嘛依家!
佢: 但係唔會架囉, 元肉係唔會咳架!
我: (燥燥地, 提高聲線) 咁依家我真係飲你D元肉飲元咳, 我唔理你話會唔會咳, 總知唔該你唔好再用元肉, THANK YOU!!!!
佢: (咀妙妙)

至於佢準備的2餐....
難食不在話下.
連我果個, 食左D"嗖左" 食物都唔知, 對食物冇要求嘅老公都食佢D野唔落.
求其到呢~
另外, 每一日一定係有梅菜嘅出現...
梅菜肉餅啦, 梅菜蒸豬肉啦, 甚至用成碟梅菜咁多去炆幾粒排骨!

有一日瞓醒時行出去,
佢: 你食唔食豆角架?
我: (我阮轉地... 因為我唔食的) eh.... 你煮左我會食, 不過其實我唔鐘意食的, 但係唔緊要啦, 你煮左我都食啦. 不過長果D豆, 我 prefer 四季豆多D
佢: (妙咀+提高聲線, 以悔氣語氣) 四季豆你唔食得架!!!!!! 你只可以食4種菜!!!!!
我: 哦~ 咁冇問題啦, 我冇要求要食啊.

2日後...
瞓醒時行出去, 驚見佢meet緊四季豆!!!!!
我: E~ 乜食四季豆啊? 你又話我唔食得嘅?
佢: (如常地妙咀, 以極串的語氣) 你話你鐘意食啊嘛, (提高聲線) 依家米煮比你食囉!!!!!

下~ 喂... 如果我唔可以食, 有咩可能你作為一個聲稱自己好PRO的陪月, 我唔應該食你都煮先?! 又... 如果我係可以食, 你又點解話我唔可以食先?! 擺明鬥氣!!!!!

makoto888333  真係好PK喎, 佢想點呀???  發表於 12-5-9 15:57
cindytsg  梅菜收人奶, 唔食得 (寧可信其有)  發表於 12-4-28 20:59

大宅

另一關於食物事件...

有一日, 食飯時...
佢問我, 點解習慣要食糙米.
我答佢: 健康嘛 (唔通貪佢貴咩! 痴線!), 食糙米, 升糖會升得慢D架!
佢: 咩係升糖??
下~ 你作為陪月, 產婦好易妊娠糖尿, 你連升糖係咩都唔知?!
我問佢...食糙米又點呢?
佢又妙咀: 我覺得好難食囉!
(我心想... 我請你返黎食野定做野架呢? 洗唔洗比D花膠過你嘆?)

又另一日...

我同佢講,
麻煩佢煲我果D一人份量湯,
唔洗用豬展, 用平D嘅瘦肉都得,
反正我唔食湯渣,
用瘦肉取其味同肉汁姐.

點止佢同我啊媽講, 話我唔寫得錢去買豬展.

$%^&^%$#!!!!!! 我生平又真係第一次聽有人話我唔寫得食!
係度學是學非, 要不得!!!!

又另一日:

我同佢講, 冰箱有一條 "柳梅",
佢話: 哦, 咁我用黎煲湯.

下~~~~ 柳梅你拿來煲湯?! 你係唔識野定專登鬥氣啊?!

大宅

煩請將佢嘅大名公佈一下,我已經頂佢唔順。佢叫乜x乜?大約幾多歲?
唔該。

大宅

佢擺明係流到唔流,x飯食,你比幾錢請佢?
一開始妙咀妙面就炒得,佢咁唔高興尼份工咪唔好接囉!
你一定要公佈佢比所有JM知,等我哋black list 佢。

複式洋房

Sinner 發表於 12-4-28 13:27
我估香港冇此機製.

講真, 佢地個牌我又唔覺得真係咁巴閉. 2千幾銀, 上十幾日堂, 讀得番黎, 咩人都去讀 ...
好想知後尾如何入官門

大宅

gaichan 發表於 12-4-28 14:36
好想知後尾如何入官門

比D耐性啦!!!!!!

首頁
34567...18

尾頁

跳至