自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

我聽過最正既回覆係答佢係唔係自己(已過身既)親朋, 當佢話係, 就隨即問佢:"係唔係唔夠錢駛", 當佢再答係既話, 就話"黎緊重陽燒多d俾你啦!"...

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:我都想玩,記有套電視有扮呢啲電話的劇情,

原帖由 hc1018 於 12-04-28 發表
我都想玩,記有套電視有扮呢啲電話的劇情,最爆係,問對方點啦!對方回答無錢用,之後的回答就係"無錢用? ...

活在當下,愛得及時

男爵府

我同事都講過俾我知佢嘅經歷:

男人: 「你知唔知我係邊個呀?」
同事: 「你係邊個呀?」
男人: 「你知唔知我係邊個呀? 諗吓啦!」
同事: 「懵炳!」
男人: 「喺呀! 我就係懵炳囉!」
同事: 「嘩,好耐無見喎,你記唔記得點解你叫懵炳呀?」
男人: 「......唔記得喎。」
同事: 「你以為咁都呃到人,仲唔係懵炳?」跟住收左佢線。

raymondbaby    發表於 12-4-30 12:21

大宅

回覆:我今日收到"猜猜我是誰"既電話

嘩!就嚟俾你哋笑死!

子爵府

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 畀面勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章

都要提下身邊d老人家同屋企人...唔係佢地會中招...mouth:

不過好似係老人家中多!

子爵府

有「營」勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

wingwingc1234 發表於 12-4-28 01:14
哈哈...
假如同佢講:「表哥...你打泥就啱啦...搵左你好耐啦...你爭我d錢幾時還呀???」
唔知佢會點呢????

我会同佢講:「表哥...你打泥就啱啦!...搵左你成個禮拜啦~.....我上個星期三, 係旺角雅蘭後面, 見到表嫂同個啊伯上咗樓, 個楝樓好多時鐘旅館, 表嫂近排同你唔夠錢咩...為嘜事呀? 佢au 佬呀?」

禁止發言

珍珠宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 環保接龍勳章 畀面勳章

伯爵府

引用:其實是昨天我收到一個大陸既電話號碼的來電

原帖由 marui 於 12-04-28 發表
其實是昨天我收到一個大陸既電話號碼的來電, 說話帶有鄉音的男子問我知唔知佢係邊個, 我心想終於輪到我收到 ...
係呀,佢地唔止打一次架,試过先叫你抄底佢个新号碼,之後再打黎,慢慢駁friend. 先要求錢

子爵府

回覆:我今日收到"猜猜我是誰"既電話

嘩,妳地好叻,玩番佢地,等佢地知道香港人都好醒

侯爵府

畀面勳章

禁止訪問

我今日收到"猜猜我是誰"既電話

大宅

Kanax 發表於 12-4-29 23:13
我同事都講過俾我知佢嘅經歷:

見到你個post, 真係忍唔住笑咗出來

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

marui 發表於 12-4-28 17:11
我個表哥電話都係86 138 0977 XXXX.

138字頭係手提電話, 俾$就可以開咭, 可以隨時CUT~

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都收過

以下是我地的對話:

我: 「你係邊個呀?」
男人: 「你知唔知我係邊個呀? 諗吓啦!」
我: 「唔知呀!」
男人: 「我最近轉了電話號碼!」
我: 「係咩!!」
男人: 「你識好少人係九龍住?」
我: 「下.....我新界ga wor!!」
男人: 「仲未估到呀?? 老表呀!!」
我:「老表?」
男人: 「唔記得??」
跟住個男人就cut左我線, 我都未玩夠, o岩o岩上巴士之ma.........

首頁

尾頁

跳至