自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

shutupmate415 發表於 12-5-8 17:13
握手先!!!
我屋苑又係好多怪獸家長,離成米見到我隻女,係北京狗咋,已經好似G4咁檔開。
我明白有好多 ...

真係把幾火....狗狗會咬人....

大宅

回覆:如果你唔喜歡人養狗,你一定唔好入來!

佢唔識乜野叫尊重!
癲架!亂鬧人!
我以前拖大狗(金毛)出街,有個女人隔住條馬路鬧我:咁大隻狗拖出街嚇死人咩!
我回佢:你老公拖你出街,咪仲嚇死人!
真係太激氣唔xyz 佢都唔得

亞貴    發表於 12-5-9 11:48
oxford0158  GOOD!!!!  發表於 12-5-9 09:59
MyTulip    發表於 12-5-8 21:59
kit2004    發表於 12-5-8 20:43

子爵府

我冇養9 ,但5會好似個女人咁講野! 如果咁怕,反而我會比你上lift先!係佢5 arm!

大宅

引用:Quote:原帖由+iqueen+於+12-05-08+發表我有

原帖由 heichunmum 於 12-05-08 發表
你拖大狗出街小心,我仔好好好鍾意大狗,一見到就撲埋去玩不過我們遲下搬公屋,所以唔可以養

...
Ur always welcomed to give him a big hug, he loves human very much

八婆仔@    發表於 12-5-8 17:23

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Support+樓主! 我有二隻狗,自問有公德及

原帖由 morganBB 於 12-05-08 發表
Support 樓主!
我有二隻狗,自問有公德及自律。
慣性出入大廈帶口罩,
我大仔係嫁,會同狗狗say hi&bye
even係唔識只係行街經過見到,佢仲好開心tim

Karl  was born on 9th Oct 2009   Lok was born on 29th jun 2011

22:18   48cm long                         18:31   50cm long

瑪瑙宮

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

好可惜,一直以為好深既緣分,原來好淺-節錄<野豬.黃子華> »

侯爵府

個女人更年期,樓主原諒佢啦

唔好激親自己

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

佢可能見到你隻黑色狗驚,先下手為強,鬧左你先,同你嘈左先,咁你地米唔會同佢同 lift 囉 。俾著係我,原本我無打算入lift 嘅話,我都會特登走入去同佢同 lift

水晶宮

畀面勳章

我刀遇過怕狗慨人 她有禮貌地話她怕狗 可唔可以她上先 我話梗係無問題

ps:我隻係松鼠狗乍

大宅

回覆 kosekwok 的帖子

試過有個阿叔想一腳伸埋去我隻狗到, 嬲到我

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

問過怕狗人仕 , 佢地真係怕得要死, 同一部 LIFT一定唔可以 , 佢地情願比你搭先
不過果隻女人把口真係臭 , 唔通真係驚到語無倫次

大宅

樓主~我好明白你GA感受
我都有試過咁GA情況發生~

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+heichunmum+於+12-05-08+發表

男爵府

回覆:八婆仔@ 的帖子

唔使理佢,佢皮質醇偏高。:;pppp:

伯爵府

鬧到佢爆呀!

大宅

回覆:iqueen 的帖子

如果佢伸埋黎,我一定用身擋住等佢伸我,之後打999

試過有學生拎石仔掉我隻狗狗😡

侯爵府

遊學勳章 畀面勳章

引用:佢喺咪癲狗都有性架lift妳專用架白痴& on

原帖由 jessie814 於 12-05-08 發表
佢喺咪癲狗都有性架lift妳專用架白痴& on 9 9
痴根

伯爵府

你都唔洗咁嬲, 做好本份就ok啦..

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

回覆:八婆仔@ 的帖子

正癲婆,搬上火星丫笨

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

kosekwok 發表於 12-5-8 17:32
如果佢伸埋黎,我一定用身擋住等佢伸我,之後打999

試過有學生拎石仔掉我隻狗狗 ...

行過平台,有個小學生用個波仔刻意踢去O仔到,我立即同個小朋友講解釋

'唔可以的!因為.....'

我都未講,呀家長走埋來同學小朋友講'你唔好行禁埋...狗狗會咬死你....'

我回應'我狗狗係唔會咬人架....!'

點解你要岐視我隻狗,佢係我家中一份子,佢比人蝦比人岐視,就好似你個小朋友被人欺凌,家人父母係會心痛同難過......

首頁
23456...11

尾頁

跳至