自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

舊機壞咗要換新,都預咗裝分體裝費貴,個師父剛報價真係好貴!
已付$100睇位费,部機價$5800+裝費$4500=10300
之前舊兩部機都須撘棚,晤明呢次點解要?裝费合理嗎?請各
位jm比D意見,謝謝!
撘棚$2200
基本安裝$1400+$300(冷暖機)=$1700
鋁袈$300
拆走舊機$300 共$$4500

男爵府

回覆 亞靚 的帖子

無人覆嘅

男爵府

引用:舊機壞咗要換新,都預咗裝分體裝費貴,個師父

原帖由 亞靚 於 12-05-18 發表
已付$100睇位费,部機價$5800+裝費$4500=10300
...
不如問多幾個師父格價啦

亞靚  晤該  發表於 12-5-18 17:15

水晶宮

亞靚 發表於 12-5-18 16:22
...

我未裝但問左幾間, 最平及最清楚果間和你差不多, 其他唔清唔楚的都較貴, 所以你個價算合理, 現在外牆工作一定要搭棚, 唔搭果D係裝機CF博命, 然後賺埋你.

亞靚  很清楚,晤該  發表於 12-5-18 17:56

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

亞靚 發表於 12-5-18 16:22
...
唔算貴~

可以同佢地傾吓 ~ 搬走舊機唔水錢

亞靚  謝謝你意見  發表於 12-5-18 18:02

子爵府

問左C6, 我C6都係冷氣CF黎架

撘棚$2200 (如果你屋企無窗台既話一定要, 呢個價差唔多, 如有相熟撘棚CF, 可以平啲)
基本安裝$1400+$300(冷暖機)=$1700 (C6話係公價)
鋁袈$300 (C6話係公價)
搬走舊機$300 (我C6話佢地無收開既)
共$$4500
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

chiuchingm 發表於 12-5-18 17:23
問左C6, 我C6都係冷氣CF黎架

撘棚$2200 (如果你屋企無窗台既話一定要, 呢個價差唔多, 如有相熟撘棚CF, 可 ...
咁如果我屋企三十幾樓呢?會唔會收貴啲?

子爵府

回覆:cotychan 的帖子

唔會,樓高完全唔影晌價錢

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

我都安裝完分體:

安裝:1400 (包12呎喉)
鋁架: 450
額外5呎喉: 300
搬舊機: 唔使$ (師傅拎去賣, 有$架)
冇窗台位, 但都唔須搭棚

伯爵府

引用:我都安裝完分體:安裝:1400+(包12呎喉)鋁架:

原帖由 maisy-lee 於 12-05-18 發表
我都安裝完分體:
你呢間平好多

大宅

i think its not very big different, find the good reputation shop is better the price

首頁

尾頁

跳至