自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 guksake 的帖子

我今日先收到佢地封道歉信

睇見都眼冤

而家件事都未搞掂,真係精神虐待
老細回港~好日子完了

大宅

環保接龍勳章 畀面勳章

回覆:急...樓上洗手間漏水....

我都試過,好聲好氣叫佢整,佢唔so我,之後,我老公同佢講如果再唔整就揾律師cIaim賠償,我老公仲大佢話揾工程師起過個綱根(因為已經漏到我家見綱根)仲有,我吔裝修期間嘅損失!嚇到佢死哂狗求我吔比時間佢整!

另外,我老公話應該可以釘佢契咖!

子爵府

引用:新屋裝修,發現洗手間天花及牆身漏水,已聯

原帖由 天道總司 於 12-05-23 發表
新屋裝修,發現洗手間天花及牆身漏水,已聯絡管理處,樓上當然唔想面對啦,死都話唔係佢,管理公司 ...
打去1823問下啦!個名怕記錯,有個叫「聯合辨事到處」架!佢地收到投訴會pass哂去渠務處、水務處同食環署,三批人會一齊跟進,但樓上唔合作,成日改期唔俾人入去check ,我攪左年半,等到起泡及跌灰,單野先攪掂!因為要樓上整好,我地先有得整!仲可以向樓上索取賠償!但樓上唔肯賠,幸好我買了家居保,索償交了俾保險公司。

子爵府

引用:我都試過,好聲好氣叫佢整,佢唔so我,之後

原帖由 03poshan03 於 12-05-23 發表
我都試過,好聲好氣叫佢整,佢唔so我,之後,我老公同佢講如果再唔整就揾律師cIaim賠償,我老公仲大佢話揾 ...
釘又點?佢自住唔賣無所謂ga! 佢係都唔整,我地住樓下既都無乎,只有希望成個天花跌下來,望到樓上果一刻報警ga咋

子爵府

引用:我都面對更天花滲水問題, 你報左食環處有左

原帖由 guksake 於 12-05-23 發表
我都面對更天花滲水問題, 你報左食環處有左檔案編號未呀?

未有就快d追了,跟手問埋佢地邊個follow你個case ...
你見唔到d色水架!職員會帶副眼鏡、熄燈用紫外光照先睇到!

子爵府

大宅

BK Milk勳章

回覆 S.S. 的帖子

你要預8-9吋位裝,又要做假天花,之前我地都有考慮過,到尾打消左念頭.
阿媽

大宅

畀面勳章

回覆 706BB 的帖子

唔好意思, 想問多少少...

你搵律師告佢大約用左幾多錢呀?

大宅

畀面勳章

回覆 白色情人節 的帖子

食環署個職員話, 如果測試到, 會見到滲水位出現紅紅紫紫色的, 一見到就可以CALL佢來lai....

但到現在都見唔到, 所以好擔心...

大宅

回覆:706BB 的帖子

我已經比樓上單漏水搞左一年有多,搞到厠所,廚房,騎樓都起泡甩灰,已做色粉測試及維修隔氣喉管,但叫佢地負責維修本人天花,佢地失曬終,留言電話唔覆吾聼,條氣真係吾順!都吾知可以點?寫律師信有用嗎?幾錢?

大宅

回覆:急...樓上洗手間漏水....

講起我之前都出過帖問人,好彩後尾業主立案法團主席幫我打比樓上業主,咁先攪掂炸!漏水真係好煩!仲報紙都有d報導,話無計,告吾入!

子爵府

引用:回覆 白色情人節 的帖子 食環署個職員話,

原帖由 guksake 於 12-05-23 發表

食環署個職員話, 如果測試到, 會見到滲水位出現紅紅紫紫色的, 一見到就可以CALL佢 ...
係! 我當時都聽到佢咁同我地講!其實如果唔係超級嚴重,嚴到裂縫很大,唔會俾你睇到……我投訴完,佢地兩三星期就上去倒水,兩三星期來看結果,肉眼也看不出,職員用紫外光照才見到!事隔over 12個月,樓上仲未肯整,而且我仲未肉眼見到天花有色水痕!

大宅

畀面勳章

聽完你講, 我有返小小希望啦!!!

禁止訪問

引用:回覆 706BB 的帖子 唔好意思, 想問多少少.

大宅

畀面勳章

Thank you!!

禁止訪問

引用:回覆 706BB 的帖子 Thank you!!

大宅

畀面勳章

好多謝你呀, 我地lee d苦主知道自己點做可以幫到自己了!

首頁

尾頁

跳至