跳至

首頁
34567...98

尾頁

子爵府

Re: 0509 閒聊地帶--PART II

jolo,
你個b 係米食s26 架?

翡翠宮

好媽媽勳章

henrykwok,
去... 不過我一個去, 上次同老公去, 佢件件都話唔靚....

henrykwok 寫道:
小人在,妳會去hipo嗎?

男爵府

好媽媽勳章

kathychoi 寫道:
書係死物..佢只可以講話通常bb 到某個年齡應該會做到d 乜..到有d bb 會遲or 早達到~~ 所以書有時講既野..未必o岩個個bb

未好似D風水書,通常都可有兩種解釋

男爵府

好媽媽勳章

jolo 寫道:
henrykwok,
去... 不過我一個去, 上次同老公去, 佢件件都話唔靚....

我都很怕去看衫,我喜歡看BB玩具
但hipo我會好D,我喜歡hipo衫,穿得阿B醒目D

翡翠宮

好媽媽勳章

思敏兒咋 ..... 連醫生都係咁問....
如果 s26 重大件事....

LongYin 寫道:
jolo,
你個b 係米食s26 架?

大宅

s26會有咩大件事?彤彤食s26
寶貝彤彤及欣欣 !

子爵府

思敏兒都食到佢咁勁呀???
真係吸收力特強。

男爵府

好媽媽勳章

我估遲早醫生會叫妳轉防敏豆奶• :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章

smallrain 寫道:

不是,是因為s26更接近人奶,蛋白質和脂肪較高,對於敏感BB,不合腸胃,

子爵府

s26 更接近人奶??? ?-( ?-( ?-( ?-( ?-(
[quote]

不是,是因為s26更接近人奶,蛋白質和脂肪較高,對於敏感BB,不合腸胃,[/quote]

翡翠宮

好媽媽勳章

我揀思敏兒, 就係知道佢無咁肥.....
因為, 肥囝係肚已經知係大 b .....
估唔到..... 都吸收成咁......

翡翠宮

好媽媽勳章

s26 應該唔係咁多奶粉之中, 最接近人奶....
反而係幾甜, 同幾野痰(好多媽咪話) ....

翡翠宮

好媽媽勳章

暫時都未...
個個醫生聽完話唔係 s26, 係思敏兒, 就話無問題o勒...
係前次睇肚痾, 醫生俾左罐豆奶我 stand-by, 話再痾就用豆奶+米水食住幾日, 無事先轉番平時奶粉....

我估遲早醫生會叫妳轉防敏豆奶• :mrgreen:

男爵府

好媽媽勳章

jolo 寫道:

那就不能肯定,但害處還有熱氣,這是一般反應•
但我阿B,還是 s26,因為由醫院到現在都冇問題,就不轉

大宅

[quote]
jolo 寫道:

那就不能肯定,但害處還有熱氣,這是一般反應•
但我阿B,還是 s26,因為由醫院到現在都冇問題,就不轉[/quote]

我都係由醫院到而家都冇問題,不過D臭臭就三日先有一次。想等佢六個月時同佢轉!
寶貝彤彤及欣欣 !

大宅

想問你地有無用米水開奶架?有咩益處?
仲有無比開奶茶BB飲呀?
我兩樣都未試過呀!
寶貝彤彤及欣欣 !

男爵府

好媽媽勳章

s26的負面評語,其實我都看過不少,但數最負面評語一定是雀巢,這廠的產品每樣都出過問題,而要回收• :evil:

子爵府

世然係廣華度係食萬朝..但我覺得唔好..so 後尾揀左s26 做後補~
隻隻奶粉都話最近人奶架啦..因為d 媽咪知人奶對阿b 好呀..咪隻隻都話最近似人奶囉..但我就唔信囉
s 26 出名係熱氣and 肥仔架啦
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

子爵府

我要落去同世然打針針啦..一陣再傾過啦

s26 有一隻成份係前d 新聞講話叫d 媽咪最好唔好揀有果隻成份既奶粉(但唔係好嚴重)..但我見佢都咁耐and 世然食得幾好..費時同佢轉
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

男爵府

好媽媽勳章

想問你地有無用米水開奶架?有咩益處?
仲有無比開奶茶BB飲呀?
我兩樣都未試過呀!

用米水開奶 有益 可更容易吃肥BB
開奶茶雖然都是容易吃肥BB,但在荷花營養Q&A一書說,只合較大BB吃6月個以上•
這只是書本知識,我都未試過

首頁
34567...98

尾頁

跳至