婆媳關係

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

回覆:Erica~ 的帖子

sorry,我笑咗好耐,你99個煲人奶古仔好得!我又諗起麥兜"從前有個小朋友••••"

bastet  .......最後........C左!   發表於 12-6-1 17:34

禁止訪問

畀面勳章

回覆:一齊share奶奶的驚人語錄

翡翠宮

c.hutchson 發表於 12-5-29 09:50
1. 你知唔知呀, 睇相佬話我上一世就係西C呀~ (我聽完真心想嘔)

2. (用討厭的咀臉講)點解你姑媽唔結婚 ...
西c可以解作西c狗.......(講下笑~唔好嬲~)
仲有西c應該係肥婆~

emaine  睇完你個回覆,我笑到收唔到聱  發表於 12-6-19 20:23
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

大宅

我生左個仔未滿月,因小事同99嘈,佢話:"我唔識照顧你,你叫你媽來照顧你啦!"我話:"我即刻執野走返阿媽度!"佢指住我話:"要走你自己走,阿B係我ga,你唔可以帶走,阿B跟我地姓ga,你一定唔可以帶走!"平時我都俾佢煩到抑鬱咁滯,聽到哩說話即時爆發!攬住個仔喪喊出來:"個仔啱啱由我個肚攞出來,邊忽係你ga?連你個仔(我c6)都唔可以同我搶!你有咩資格!"我哩世都記得佢講哩D說話!

大宅

回覆 anna_my_baby 的帖子

爆趣!

珍珠宮

熱血勳章 玩具勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章 遊學勳章

99同老公講:「個bb都唔知係咪你既?我唔湊架!落左佢啦!」
我話「你唔中意可以唔理,但我知阿囡一定係我既!我俾面老公先叫你聲奶奶!auntie !!」

阿女出世后:99話「嘩你睇幾似xx細個,餅印咁!」

公爵府

畀面勳章

我朋友個9999:你食幾世齋啊可以識到我個仔?我朋友O佐嘴

bastet  佢個囝係威廉王子???  發表於 12-6-1 17:35

公爵府

畀面勳章

99:好彩你咩咱,唔係就咩嘎啦 我問:即係咩啊?

大宅

引用:我:99,唔好寵囝囝啦,仲大啲無得教! 99:

原帖由 Congee_gee 於 12-05-29 發表
我:99,唔好寵囝囝啦,仲大啲無得教!
99:再大啲,我都唔響度,受都是你受!
超爆嬲
咁你99又講得好啱喎

大宅

gloryglory13 發表於 12-5-30 18:38
99同老公講:「個bb都唔知係咪你既?我唔湊架!落左佢啦!」
我話「你唔中意可以唔理,但我知阿囡一定係我 ...

複式洋房

your 99 好正呀~~~~
my 99 also like this~~

大宅

(未結婚果時)奶奶:第日結左婚,吾好返黎我度食!(暗示叫我日日煮飯比矩個仔食)

(結婚後) 有日我叫矩個仔抹窗(我不夠高)奶奶:d窗吾洗清潔啦!都吾會有人睇!

禁止訪問

男爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

有一日放工回家
99: 我放左你d衫上天台呀.....唔好放露台..比人睇到 . 唔好睇呀... (邊個行過會望上黎睇呀???我住3樓..6299住地下)
我: 下......哦~~~~
咁我咪我就叫老公幫我手去收衫啦...
99: 唔好叫 xx 去做呀..男人做呢d野屋企會無錢架..... (無奈我自己去收左先啦..之後同老公講...唔怪得你屋企無咩錢啦..日日都係你老豆哂衫"long:衫 )
之後老公都無理佢..都幫我係乾衣機拎衫等...佢阿媽都叫佢唔好做..
老公有一日頂唔順問佢阿媽: 咁你仲咩又叫老豆做呀???
99即講:" 點同呢..你老豆退左休.......(過百字)
老公: 咁老豆係唔係男人???

hoiching930    發表於 12-6-3 15:34

子爵府

回覆 kapomama 的帖子

西c狗 xdxdxdxdxd
笑死我, 我即刻想像阿auntie個樣拼落隻狗的身上
幾時先上到車.....

大宅

slowlycat 發表於 12-5-30 17:37
sorry,我笑咗好耐,你99個煲人奶古仔好得!我又諗起麥兜"從前有個小朋友••••"

...

haha...我聽到嗰陣好火o架...不過後尾亞Q d 諗, 99都係唔想我死先咁"提醒" 媽咪jei (佢講嗰陣好剎有介事咁o架, 好似好驚我媽咪會搞出人命咁)而家俾你地咁講一講...我直頭覺得99好cute

男爵府

有!!!!

99:生小朋友請工人湊唔好架,梗係自己人好啦! 你地趁後生快d生啦...但我起碼做多幾年先退休!
(雖然我都一定唔會俾佢湊,但都覺得佢咁講真係廢過廢話!)

99:裝修呢d最緊要自己鍾意丫嘛.......咦,咩你個洗手盆咁大個既? 咁大個唔好架! 咦,咩你個企缸趟門透明既? 咦,你個煮食爐咁高既?咦,咩 (重點黎喇)咦,得一間房有床既? 無預我得閒黎訓下既咩?
(我想話,我都被迫住左去你隔黎街,仲要一星期上幾日去食飯,仲要得閒上來訓?)

99(講緊佢個嫁左既女):佢之前唔係咁架,食野唔係咁清架,依家成日話食少d鹽食少d油喎...係嫁左之後先搞到咁...唉...
(但佢個女都就40,99自己都有高血壓...)

大宅

回覆:LuyiuLady 的帖子

個個99都係咁! 我都好想話俾我99知,佢個仔(我c6)已經介咗夜奶好多年喇,唔洗你夜晚過嚟瞓照顧佢!

男爵府

Erica~ 發表於 12-5-31 13:10
個個99都係咁! 我都好想話俾我99知,佢個仔(我c6)已經介咗夜奶好多年喇,唔洗你夜晚過嚟瞓照顧佢! ...
我99仲要自己唔做家務,煮飯洗衫都要老爺做哂,就算之前老爺未退休都已經係咁~
仲有,99自己搵$$$自己收埋,從來屋企洗費都係老爺俾哂,所以老爺幾十歲都無咩$$$剩~
但係,我地結婚前,99同個仔咁講:「男人留個$$$好d架,唔好咩都俾哂$$$,要個老婆自己俾返份!」

仲有次我織左條頸巾俾老公,個個見到讚靚~
99好不屑咁話:「呢款好易織既啫......咦,點解織咁短呀,唔織長少少呀?」
我老公即刻話:「佢織左幾條俾我啦,有長有短,我鍾意短多d~」
99即刻黑面...

大宅

回覆 dargon_mother 的帖子

same case here...

首頁
12345...10

尾頁

跳至