婆媳關係

跳至

首頁
45678...10

尾頁

伯爵府

引用:+本帖最後由+siusiu_bobo+於+12-5-30+13:47

原帖由 siusiu_bobo 於 12-05-30 發表

99同C6講: "阿仔你記住呀, 阿媽只得一個, 無人可以代替, ...
係人講的說話嗎

子爵府

回覆 回覆:kapomama的帖子

哈哈哈哈哈哈哈哈,忍唔住笑左出泥,哈哈哈哈哈哈哈

翡翠宮

choi0112 發表於 12-6-4 05:06
我99都係咁
問我點解會有左
因為你個仔咸濕
入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

禁止訪問

水晶宮

1. "有好多野都唔係人人鐘意, 你要企係人地果邊諗"---呢番說話佢對我老爺講, 但佢竟然對我做埋同一樣野: 買左層樓, 寫佢自己名, 叫我兩公婆供, 但我係極度唔鐘意果度, 最後我睬佢都傻, 反埋面, 咁佢有冇企係我地果邊諗??

2. 成日話人地呢樣果樣, 最憎人地講是非, 但我成日都聽佢講人是非, 又同人好FD.

3. 生仔生女都冇所謂, 話自己仔女都鐘意, 不過知係女就黑面, 仲有我從未見過佢鬧仔, 女就成日鬧.

4. 成日話忍左老爺好耐, 比著第二個一早走左, 講真, 佢係諗住拿埋老爺錢先至忍, 我覺得佢真係好明顯貪佢份身家.

仲有好多.........

複式洋房

回覆 arshan 的帖子

唔似阿爸阿媽, 唔通似佢咩

大宅

回覆 fionlei88 的帖子

佢有咩事搵你幫手,咪可以大條道理話:你搵你個女幫la,我係人地個女黎ja:;pppp:

子爵府

引用:當我有左阿B~C6就同99講我有左~99+:+下!唔

原帖由 sk_sk 於 12-06-05 發表
當我有左阿B~C6就同99講我有左~
99 : 下!唔係呀~唔好要喇~最好就落左佢囉~返大6好平姐~
Low B ga, 甘同你講野

禁止訪問

男爵府

引用:當我有左阿B~C6就同99講我有左~99 : 下!唔

原帖由 sk_sk 於 12-06-05 發表
當我有左阿B~C6就同99講我有左~
99 : 下!唔係呀~唔好要喇~最好就落左佢囉~返大6好平姐~
自己個孫都咁講野架

別墅

回覆:emimi 的帖子

1. 由亞囝出世開始曰曰問幾時戎人奶
2. 試完我d人奶話淡
3. 話亞囝似我,不過唔係面貌,係面青口唇白
4. Bb唔食salt 冇力
5. Bb淋下雨唔怕,因為自己冇帶遮

oio1014  ...點解會試你D奶  發表於 12-6-12 15:48

水晶宮

引用:當我生完阿B 99:知唔知點解BB係你嗰肚嗰

原帖由 Ling1204115 於 12-05-29 發表
當我生完阿B
99:知唔知點解BB係你嗰肚嗰陣咁細舊但生出離咁大舊?
Me :
笑屎!!

我好百搭o架! 煲魚,煲牛,煲瘦肉,煲甘荀乜都得!!

子爵府

引用:1.+由亞囝出世開始曰曰問幾時戎人奶 2.+試

原帖由 chingching416 於 12-06-07 發表
1. 由亞囝出世開始曰曰問幾時戎人奶
2. 試完我d人奶話淡
3. 話亞囝似我,不過唔係面貌,係面青口唇白
傻架,試你d人奶

大宅

99 語錄 :
1/ (大聲地在大門口問) 你老公一個月俾多$$ 家用你....
2/ 你開刀生, 係米驚下面鬆左呀...
3/ 你係未驚你老公的精子唔好呀... (因為我叫老公同我一齊做懷孕前 test)...

暈了....

大宅

畀面勳章

回覆 回覆:Ling1204115的帖子

好搞笑,忍唔住笑咗出嚟。。。

大宅

畀面勳章

回覆 回覆:Congee_gee的帖子

hahaha...激死!!!

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章

1.同我and C6講寧願倒垃圾都唔要湊我既小朋友
2.無我你地會有今日咩
3.岩岩生完b仲係醫院餵人奶時,好大聲叫我搵快子夾長d粒linlin

其實真係太多....

我愛牛兒

侯爵府

dargon_mother 發表於 12-5-29 19:51
話說6299有我地屋企鎖匙,99好鐘意趁我同老公返左工屋企冇人上自己上黎入屋休息兼招呼佢d朋友,但佢永遠唔 ...
我99都好鍾意自出自入, 試過屋企全屋無人都打比我話要同個親戚尼坐下, 但佢唔會攪亂啲嘢嘅, 不過開唔開你櫃筒同睇你枱面嘅信呢就好難講, 因為佢試過我地喺度與唔喺度都好, 開下你鞋櫃數鞋同開你房啲櫃筒. 我覺得好討厭, 有時人地掠咗啲衫喺屋入面, 我係無咩唔見得光, 都唔係底衫褲係點都要比人睇埋架. 我估佢嘅心態同你99一樣上阿仔屋企, 駛唔駛通知啊, 大家一家人. 但比著我我會答, 要啊, 因為你個仔而家唔係自己一個, 佢有老婆嘛, 佢老婆, 即係我啊, 唔係你生架嘛

佢而家進步到信箱都開埋我嘅, 我昨天叫咗佢以後唔好開我信箱. 下次我唔喺屋企佢再話要同親戚睇下我間屋, 我會話唔方便喎, 主人家都唔喺度, 要上第日等我地兩公婆是但一個喺度先上啦.

nienienie  我99都好鍾意自出自入摷野...  發表於 12-6-17 15:39

大宅

引用:Quote:dargon_mother+發表於+12-5-29+19:51

原帖由 華美 於 12-06-08 發表
我99都好鍾意自出自入, 試過屋企全屋無人都打比我話要同個親戚尼坐下, 但佢唔會攪亂啲嘢嘅, 不過開唔開你櫃 ...
所以自從果時之後我每次返工或出街都會鎖左兩間房既房門,一間係睡房,一間係衣帽房,呢兩間係佢冇鎖匙既房,我亦只能夠捍衛到呢兩間房。的冇返工係屋企養胎,灰到要反鎖自己係間屋到,免得訓醒覺出黎無啦啦間屋多左個人都唔知

karisyam  大肚時我都試過大門上鎖, 但係99殺上來, 瞓緊晏覺被嘈醒  發表於 12-6-10 08:22

伯爵府

DHA勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋

我又來一句先:

99 : 我唔會幫個B掃風GA!

首頁
45678...10

尾頁

跳至