夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

Re: 你地有冇"情夫"?

CeciLeung 寫道:
我都唔知呀,知道自己唔捨得佢。所以佢每次有新女,我都會同佢講""如果個女仔係好既,你認為佢可以同你結婚生仔組織家庭,就以後都唔好再搵我"",但係通常講完唔夠3日就打黎話個女仔點點點~~~即係。。。!
如果我老公知道左,都係得兩個字架姐~離婚~!

我想問妳靚唔靚架?佢鍾意妳d咩呢?照妳甘講佢都唔憂無女個種人喇...
妳唔怕離婚?

民房

我41歲, 有1個女11歲, 個女好”痴”我, 好生性好乖, 所以更加過唔到自已, c6好鍾意上深圳按摩, 曾經同個按摩女有聯絡, 但死口唔認同個女人有路, 就因為咁, 所以上網搵人訴苦時識左個男人, 好在仲未有親密關係。
依家為左個女, 覺得好多野都可以忍。

gogogo~ 寫道:
你幾多歲咖 ? 有細路仔嗎 ?
相信你經過呢件事之後會更加珍惜呢個家 ! 好想忘記自己曾經做錯事呢一個事實 .

[quote]
rprp 寫道:
我結婚13年, 因為唔開心, 好想有人關心自己, 2年前上網認識了一位男朋友, 他已婚, 後來發覺自己唔可以做d遺背良心既事, 所以只維持了1年便結束了這段關係。
[/quote]

民房

ringoivy, 見過幾次面, 拖過手咁。

ringoivy 寫道:
rprp咁你同情夫係咪只係網上談情咋, 無見過面架

ceciLeung 我都唔明點解你唔決絶d對個老公而跟情夫 反正你都話你老公對你唔好囉 ?-(

大宅

我靚唔靚?各花入各眼架姐,不過好多人都話我勁似"林熙蕾",我自己就唔係好覺。
佢鐘意我D乜?我都唔知,maybe係因為覺得我了解佢啦;唔憂冇女哩個問題,我想問你:你會唔會嫌多女得滯唔得閒應酬佢地吖?我稔唔會嘛,我覺得男人都係貪新鮮架啦,有女送埋黎,擘大個口有得食,你唔會搵膠紙封住個口嘛。

男爵府

CeciLeung ,
咁你地平時點聯絡咖 ? 佢唔開心會搵你 , 咁你實方便聽電話咖喇 ?
咁多年黎你老公無懷疑你咖咩 ? 會唔會分薄左你對家人既時間咖 ?

CeciLeung 寫道:
應該係建基於感情,大家都有另一半,我已經結婚,但係佢就同佢D女朋友離璃合合,展轉間,我地既關係就變成情夫&情婦。我同老公係因為有了亞B先結婚,到而家識了6年,結了婚已經1年多D,而同情夫,點講呢?係同老公識唔夠1年識情夫,然後一齊了,一路拖拖拉拉到而家。我覺得自己係愛情夫架,但係已經昇華,即係唔洗擁有,但係想佢開心果D。
但係其實都幾難受,情夫一同佢D女朋友分開,佢就會打黎同我講,雖然就算同緊女朋友一齊都會搵我,但係見到佢又唔開心,我都會唔開心。

大宅

平時多數傾電話囉,耐唔耐都會見面。我老公同佢係識架,我話情夫係我個FD男朋友,有時悶打黎搵我吹水咁囉,我老公成日都懷疑我地,佢一話我,我就話佢痴線。唔會分薄D時間,因為我地通常都係夜晚先見,見都係見2-3個鐘,冇乜影響。

民房

rprp: 我處境有d似妳, 得不到老公的關心。
我還有一個4 year old 的仔•
有時都想好似妳們, 可能是報服。

公爵府

牛年勳章

CeciLeung ,

怒我直言, 妳有囡囡, 仲有那個係妳FRIEND 的男友, 唔為老公, 都為個囡同個FRIEND 喇!

大宅

其實情夫唔係我個FD男朋友,只係介紹比我老公識既開場白黎架姐。
我都知咁樣落去對個個都冇好處,奈何,我又放唔到手。我係情願情夫搵到第二個唔搵我,我都唔會唔理佢果隻。

民房

781815,
我承認有些少報復心態, 但想深一層, 報復唔到c6之餘, 反而會傷害自己最愛的女兒, 經過呢年的經驗, 我反而睇開左d, 為左你個仔, 要睇開d。

781815 寫道:
rprp: 我處境有d似妳, 得不到老公的關心。
我還有一個4 year old 的仔•
有時都想好似妳們, 可能是報服。

大宅

CeciLeung

點解要比人做主動呀, 自己決絕啲放手唔係仲好, 仲高咩????

女人係唔係都係鍾意做弱者? 鍾意做受害者?

做個強嘅女人!

民房

我係其中一個BK 長期fans, 但不想人知道我的過去, 所以用了一個新account, 我有一段很傷心的經歷! 真的想抹掉腦海的一切!

我老公依家對我非常好, 而我地依家都有一個未夠一歲嘅仔!

4年前, 我巳經結咗婚, 26歲, 身邊都有許多異性朋友, 佢地叫我出街我都吾出, 因為我以為我好愛我老公; 但避無可避, 和依個男人末結婚前識, 一直係朋友, 但吾知點解日久生情, 最後大家都行錯咗一步, 真的開始了, 拖拖拉拉兩年多, 我同佢都好痛苦, 因為我地真係相愛、好鐘意對方 . . . 最後我竟然有咗佢嘅BB, 但最後都無要到, 我老公都知道埋依件事……

後來, 我搬咗去酒店一個人住, 個男人揾屋, plan 咗好多野, 諗住同我一齊, 但我依段時間自己諗咗好多野, 而我老公亦不斷留言話原諒我想我返嚟佢身遙邊…..

我吾想從頭再來, 仲有向屋企人交待呢~~~ 和老公一齊可以生活無憂, 夫復何求? 找一個愛我多些的人共渡下半生對女人來說好似好些, 不竟愛情久了會變質! (很自私啊!) 所以一天我沒有向他交待、一聲不響就回到老公身邊, 沒有再找那個他, 手提no. 都改了!

我和他真的很愛對方, 但我真的不想行一條前路茫茫的路……

那段時間真的很痛苦: 傷了三個心!

現在我老公: 真的對我很好很好(發生了那件事後更好)! 有他是我和仔仔的榮幸!
他: 收過他一封e-mail, 他說對我又愛又恨! 和他分開了兩年後, 佢依兩個月終於有女朋友了, 雖然我傷心, 但也希望他幸福、快樂!
我: 好像很幸福, 不用工作 . . . 在家揍仔, 但是, 我知道心底裡最愛的人仍然是他!

唉! 錯了就影響一輩子~~~ :cry:

公爵府

牛年勳章

唔係個個男人都咁大方, 接受曾經背叛過佢的女人, 所以唔好行錯路, 特別是有小朋友, 千祈唔好一時之錯, 累及小朋友, 男/女人都一樣, 記得結婚時的誓言嗎?? "我願意"係妳在親朋中的說的, 仲有妳的簽署的

別墅

CeciLeung

你知情夫唔會最終同你一齊,無結果,因乜繼續.是想証明自己仲有吸引力? 如果你老公有女人,你會點呢? 一個家庭是需付出努力去維繫,如果你唔係想/打算離婚,你就有責任去維持這個家. 再這樣下去,只有輸..輸家庭,輸老公,輸了子女的幸福,輸了對情夫的感情....請三思!

用戶要求終止服務

Cecileung,

我明白有時因為timing問題,冇辦法同你愛既人係埋一齊,但你個情夫都唔愛你,你點解唔同佢分開?

洋房

我25歲結婚,29歲生BB,31歲第一段婚外情,32歲第二段婚外情,34歲下定決心與情夫分手,37歲決志信主,現在一家三口感情好好,但以往的經歷永遠都會在我心裡留下一條刺。

各位姊妹,回頭是岸呀!

民房

回頭是岸, 否則終身抱憾, 這是過來人的忠告! :cry:
joey1201 寫道:
我25歲結婚,29歲生BB,31歲第一段婚外情,32歲第二段婚外情,34歲下定決心與情夫分手,37歲決志信主,現在一家三口感情好好,但以往的經歷永遠都會在我心裡留下一條刺。

各位姊妹,回頭是岸呀!

洋房

怎可忘記他呢?

我同你

民房

joey1201,
不過嗰個男仔係一個好好嘅男仔, 唉! 我都負咗佢! 最慘兩年後嘅我仲好愛佢, 可能太深刻嗱! 我真係覺得好對吾住我老公! :cry:

洋房

有時我都會掛住第二個情人,但佢亦有老婆仔女。當初佢好唔想分手,好想我再同佢一齊,但我知道自己無可能承擔拋夫棄子所帶來

首頁

尾頁

跳至