心聲留言

跳至

首頁
12345...48

尾頁

大宅

<消防員 / 救護員>既老婆入黎傾下<22/5已搬媽媽會所>

[size=medium]好慘呀.......凍結宿舍申請 
消防員失預算
你地有沒有呢?
我就係其中之一失曬預算..
我住緊D細單位270尺,要住夠3年先可以搬第2度住..剛剛住夠3年諗住搬去大少少單位到住..eg...沙田.荃灣都好90%可以搬到去..點知道果政府無啦啦凍結宿舍申請.而家起碼要等多年幾2年先可以夠分抽到宿舍.都唔知有無...對於我地住細單位既人好唔公平......

【東方日報專訊】紀律部隊宿舍前景未明,但保安局最近卻突然

民房

Re: <消防員 / 救護員>既老婆入黎傾下

hi hi 小魔怪媽咪wendy .....where are you live?住細單位宿舍嗎!!如果你住佛光街咪有得搬囉?如果唔係就要慢慢等啦...現在宿舍變相加租....妳老公做呢行幾年呀?

大宅

小B女女:
你老公係做消防員呢?我住係牛灣.我老公做了消防都7年左右,你先生呢.咁你住邊到宿舍呢.
BK到好少有消防員太太係到.

別墅

WENDY,
我黎報到ar
消防員太太唔該入黎傾下啦...
等緊你地ar..........

複式洋房

me too~~ i get 宿舍 last yr at 屯門消防已婚人員宿舍. so i'm lucky.
but may i know that how to fill the tax report ? i need to report 宿舍 infomation or not?

thanks~

大宅

Hi !
我係消防救護員的太太,您地好,我都等左您地開這個Topic好耐啦!我都覺得BK好少消防員,救護員仲少,我老公做左救護5年了,現在囡囡14個月,我地沒有申請宿舍,一家三口,連埋隻狗住在將軍澳,請多多指教.
:-P :-P

複式洋房

hi , nice to meet you~~~~

大宅

zoellc > nice to meet you too.

等我整個 List 先 :

1. 小魔怪媽咪wendy
2. 小B女女
3. happymother123
4. zoellc
5. 車厘子qt – 囡囡14個月

洋房

Hi!我住牛池灣,老公做o左10年消防員,家有一個仔叫"朗朗"7月就2歲大。屋企真係好細、超細、勁細......,都o吾知幾時才可搬大 D o既屋呀?

別墅

zoellc
你要架,即使你無填,稅局都會追返你架,
你要比市值租金既稅,
即係....如你e+ 比租$1,000, 市值係$2700 既
咁gov 會當出了$2,700 糧比你,lee $2700x12 個月 用黎計算在你總收入 , 即有$32,400 要交稅,你x 返個比例就ok
(個市值租金睇返d 糧單or 佢地d 糧既statement)

happymothe123

洋房

我老公係救護員,NICE TO MEET YOU ALL.

別墅

等我update下個 List 先 :

2. 小B女女
4. zoellc
6.mandy-fung

別墅

2. 小B女女
4. zoellc
7.得得b

複式洋房

happymother123:

thank you for yr infomation la ...........

大宅

1. 小魔怪媽咪wendy - 政南4Yrs,政謙 15個月大
2. 小B女女
4. zoellc
7.得得b

我同mandy-fung 隔離鄰舍

複式洋房

i have baby girl -18mth

大宅

1. 小魔怪媽咪wendy - 政南4Yrs,政謙 15個月
2. 小B女女
4. zoellc - 囡囡 18個月
6.mandy-fung ~ 朗朗 2 yrs
7.得得b

大宅

Hi, me too. 老公係消防員. bb 3個月大. 間屋太細, 等唔切宿舍, 就黎搬東涌私人樓.
[img align=left]http://lilypie.com/baby2/030209/3/4/2/+8[/img]

別墅

zoellc,
u a welcome la

別墅

LianaMamaa,
welcome to join us ar

首頁
12345...48

尾頁

跳至