跳至

首頁

尾頁

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 10)

Deleted

大宅

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 10)

我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

伯爵府

Re: ~~~有冇得意(72)年出世既媽咪~~~(Part 10)

伯爵府

侯爵府

hi hi!!

侯爵府

有幾勁 我都唔明d人點可以有幾十萬分同過百萬分 ?-(

好易啫, 妳咁快到5x,xxx, 好快架咋! 食多d奇牌攪掂!!

侯爵府

PHmami 寫道:
豆,

我八到 d 金x倫既料,你睇吓啦!
sn 1
sn 2

有媽咪都有話我知呀, thank you!!

不過我未有時間去睇, 大約知道個內容囉, 但kinki只係考左kv,sc同sn咋!! 無書讀好慘呀!! :-( :-(

公爵府

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 熱血勳章

各位:

剛剛收到個壞消息 ~~~ 係我媽咪同事既丈夫(blood cancer)已係7號過咗身. 佢未夠40歲, 遺吓一個5歲大既仔仔. 雖然我只見過佢丈夫一次, 但我都很傷心. 傷心既係個女人禁後生就冇咗個丈夫, 個細路禁細就冇咗個爸爸:-( :-( :-(
事緣佢哋上年Easter一家與親友一齊旅行, 係當地因食咗d不潔食物而入院接受診治, 當時個醫生都發現佢丈夫d血有問題, 並叮囑佢回港後即做身體驗查, 驗查後証實患上血癌.
lei段日子佢丈夫由唔接受事實~~~至積極面對化療(佢係第一次化療療程都失敗, 連換骨髓既機會都冇)~~~到最後失敗, 相信最痛苦都係佢身邊既親人 :cry:
我媽咪頭先打lei比我重講, 佢同事既丈夫死時/後, 佢哋既神夫問佢丈夫頭七時會返邊度? 佢回答回外母家, 因佢知道自已太太&仔仔係外母家, 而佢當晚有回去報dream比佢太太, 佢叫佢太太好好照顧個仔, 另外還幫佢太太&仔仔蓋被, 佢太太話比我媽咪知當晚好熱, 佢哋只蓋咗一張被, 另一張係床尾, 當佢熱醒時, 佢發現佢哋已蓋咗二張被 :cry:
希望佢丈夫上咗天堂後可以安息啦

大宅

so sad!

[quote]
煒良媽咪 寫道:
各位:

剛剛收到個壞消息 ~~~ 係我媽咪同事既丈夫(blood cancer)已係7號過咗身. 佢未夠40歲, 遺吓一個5歲大既仔仔. 雖然我只見過佢丈夫一次, 但我都很傷心. 傷心既係個女人禁後生就冇咗個丈夫, 個細路禁細就冇咗個爸爸:-( :-( :-(

大宅

豆,

學校商業化,老師冇愛心,都幾嚇人架!但當然唔係個個學坐都 feel bad 嘅!
你仲 like 邊間學校呀?你可以打電話去問吓仲有冇位,一般佢哋就算冇,都會話你知幾月再打去問會有後補位,依家出生率低,有 d 學校甚至仲未收足生添!

聰明豆 寫道:
不過我未有時間去睇, 大約知道個內容囉, 但kinki只係考左kv,sc同sn咋!! 無書讀好慘呀!! :-( :-(

侯爵府

煒良媽咪 寫道:
各位:

事緣佢哋上年Easter一家與親友一齊旅行, 係當地因食咗d不潔食物而入院接受診治, 當時個醫生都發現佢丈夫d血有問題, 並叮囑佢回港後即做身體驗查, 驗查後証實患上血癌.
lei段日子佢丈夫由唔接受事實~~~至積極面對化療(佢係第一次化療療程都失敗, 連換骨髓既機會都冇)~~~到最後失敗, 相信最痛苦都係佢身邊既親人 :cry:
我媽咪頭先打lei比我重講, 佢同事既丈夫死時/後, 佢哋既神夫問佢丈夫頭七時會返邊度? 佢回答回外母家, 因佢知道自已太太&仔仔係外母家, 而佢當晚有回去報dream比佢太太, 佢叫佢太太好好照顧個仔, 另外還幫佢太太&仔仔蓋被, 佢太太話比我媽咪知當晚好熱, 佢哋只蓋咗一張被, 另一張係床尾, 當佢熱醒時, 佢發現佢哋已蓋咗二張被 :cry:

oh!! :-( :-( 做化療吾係人人頂得順架!! :-( :-(

總之大家都要珍惜眼前人呀!! :cry: :cry:

侯爵府

PHmami 寫道:

豆,

學校商業化,老師冇愛心,都幾嚇人架!但當然唔係個個學坐都 feel bad 嘅!
你仲 like 邊間學校呀?你可以打電話去問吓仲有冇位,一般佢哋就算冇,都會話你知幾月再打去問會有後補位,依家出生率低,有 d 學校甚至仲未收足生添!

我都覺得好得人驚!!

但我............吾曉呀!! 好似無咩學校like咁既!! :cry: :cry:

伯爵府

煒良媽咪 寫道:
各位:

聽到呢個消息都好唔開心 :-( 個小朋友最慘 :cry:

大宅

男爵府

聰明豆,

This morning, i also discussed this case with Ka_wai as we don't want to see any unhappy thing happened on Kinki. This is not only one single mom said about this school, it is real case from the bk moms of us.
during the interview, i also dislike Ms Fung(the senior one who is in charge of school besides headmistress, she is heardmistress 's sister).
I think we have to choose the good school for our kid, don't only look at the name or the brand... the teacher quality, attitude to the kids are more important for earlier stage of child development.
Now i finally understand why so many parents like
Liang Lang /Creative ..

will chat with you later.

由 聰明豆 於 2006-01-18 16:30:54我都覺得好得人驚!!

但我............吾曉呀!! 好似無咩學校like咁既!!

大宅

為咗 kinki 既幸福,不如你講吓有乜要求/期望,大家比 d 建議你啦!

聰明豆 寫道:
我都覺得好得人驚!!

但我............吾曉呀!! 好似無咩學校like咁既!! :cry: :cry:

伯爵府

煒良媽咪 寫道:
各位:

:-( :-( :-( 佢太太同小朋友都好可憐 :-( :-( :-( 希望佢可以振作~

侯爵府

monmantong 寫道:

聰明豆,

This morning, i also discussed this case with Ka_wai as we don't want to see any unhappy thing happened on Kinki. This is not only one single mom said about this school, it is real case from the bk moms of us.
during the interview, i also dislike Ms Fung(the senior one who is in charge of school besides headmistress, she is heardmistress 's sister).
I think we have to choose the good school for our kid, don't only look at the name or the brand... the teacher quality, attitude to the kids are more important for earlier stage of child development.
Now i finally understand why so many parents like
Liang Lang /Creative ..

will chat with you later.

我都知道妳同襯家講過, 佢話左我知呢件事!! 但我一定吾會揀happy school架!! 第日仲出埋個小b, 又要好吃力咁跟大b既功課, 我驚我會支持吾住!!

侯爵府

PHmami 寫道:

為咗 kinki 既幸福,不如你講吓有乜要求/期望,大家比 d 建議你啦!

我諗大家揀幼稚園都係不礙上小學, 學校方針, 教育理念咁啦! 對我黎講, 只要吾happy, 嚴緊d就啱我喇!
我睇返我o個區, 大抽獎既好政府學校得一,兩間, 我kinki邊有咁好彩丫!! 父母又無backup!! :cry: :cry: 所以我諗要讀d要比錢既學校, 但我o個頭大家都知係名校網, 除左o個d名校, 其他都係............. 唉!! 好屎煩!!

大家仲有咩好學校介紹下呀??

男爵府

聰明豆 ,

how about letting kinki to apply k1 next year, making him become big girl, it will have more advantage for her, especially she is mid Dec born.
so you can apply Heep Yan, St.Rose, St.Paul, ...or Pui Ching.

because for ST.Rose, heep yan, their primary schools will accepts some kindergarten students.

首頁

尾頁

跳至