美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我岩岩買左N1000, 好想知道其他JM會用咩PRODUCT黎做STEP1-4?? 可唔可以講下呀?!
重有就係如果平時有化妝既, 係咪落左妝洗左面先再做呢?! 我見好多JM都話用紅水, 但紅水唔係要黎卸妝?! 咁咪又要由頭黎過?!

大宅

大宅

我今日用
1)紅水
2-3) SKII清潔爽膚水
4)美肌蝸牛mask

以我所揾到ge資料..N1000 step4係唔同n8100咖啵 .N1000 step4係冷凍效果而N8100係導入..((有錯請指點..我都係因為買佐部機..所以先咁勤力揾資料
有健康ge身體,努力工作!

大宅

guan 發表於 12-6-11 13:38
我今日用
1)紅水
2-3) SKII清潔爽膚水

係呀, 我就係買左N1000, 但係前三個STEP應該都係一樣, 只係最尾唔同, 所以就想問下各JM用咩囉~

我自己就諗住用:
1) 紅水
2) AVENE 噴水
3) 生命水

同埋想問問有用N1000既JM, 你地會唔會夾硬做N8100既STEP 4?? 我諗緊其實照FULL MASK再導入係咪都OK?! OR涷住咁FULL MASK?

大宅

我見LEE個BLOGGER用完之後D皮膚真係好到呢........

http://www.theztyle.com/home.php ... =blog&id=130106

manicheung    發表於 12-6-11 15:42

大宅

hi_ammonia 發表於 12-6-11 13:44
係呀, 我就係買左N1000, 但係前三個STEP應該都係一樣, 只係最尾唔同, 所以就想問下各JM用咩囉~

我自己就 ...
以我o係某討論區睇到ge就係..N1000 STEP4冇n8100 ge導入效果..佢只係有冷凍..所以有D JM話唔會用MASK用o係n1000 step4度嘍

大宅

hi_ammonia 發表於 12-6-11 13:45
我見LEE個BLOGGER用完之後D皮膚真係好到呢........

http://www.theztyle.com/home.php?mod=space&u ...
呢個我尋日都有睇過..但係o個女仔本身D皮膚以經係超好.所以我睇唔出有咩效果

大宅

hi_ammonia 發表於 12-6-11 13:44

我自己就 ...
仲有..我聽講生命水有酒精成份咖..凡有酒精成份ge 化妝水都唔可以用作導出或導入

大宅

guan 發表於 12-6-11 13:57
以我o係某討論區睇到ge就係..N1000 STEP4冇n8100 ge導入效果..佢只係有冷凍..所以有D JM話唔會用MASK用o係n ...

我知佢係冇N8100ge導入效果, 所以開頭都諗緊買邊隻好, 但我想收毛孔所以都係簡左N1000, 我只係忽發奇想睇下可唔可以照用導入做到N8100既效果

大宅

guan 發表於 12-6-11 14:01
仲有..我聽講生命水有酒精成份咖..凡有酒精成份ge 化妝水都唔可以用作導出或導入
...

下.....係咩?! 我都係睇其他JM講過話用生命水重以為可以TIM

大宅

hi_ammonia 發表於 12-6-11 14:04
下.....係咩?! 我都係睇其他JM講過話用生命水重以為可以TIM
係呀..我尋日揾o個個討論區..關于N8100呢個PO文就有成60幾頁..啱啱先睇完60幾頁.E家有D暈暈o地

佢ge回復就有話生命水唔OK..同神仙水都唔得..我原本仲諗住用神仙水做step2-3添..屋企冇用開ge化妝水..一陣又要落街敗家la

買佐呢部機..做佐成晚功課..讀書o個時都冇咁俾心機

大宅

guan 發表於 12-6-11 14:11
係呀..我尋日揾o個個討論區..關于N8100呢個PO文就有成60幾頁..啱啱先睇完60幾頁.E家有D暈暈o地

我就係見到咁多POST所以都冇心機睇, 你真係好.....

我頭先打左MIOGGI問, 佢地話如果做導入既話生命水唔係好岩, 因為太水喎.....通常導入都係用D杰身小小既精華, 咁我諗我會用VICHY SERUM10, 不過人地講係直接搽落面再做機, 但日立LEE部做STEP3好似要先落化妝棉, 咁用精華咪好貴?!

男爵府

回覆 guan 的帖子

我今日都追曬六十幾頁...原來係咁累嫁!!!

男爵府

我今日係第一次用N1000,屋企用開果D棉冇咩效果,得少少烏糟,聽日買左棉再上黎報告。
但係我就自己FULL左MASK,再做STEP 3!效果幾好呀!!!真係好似廣告咁講"飲飽水"呀!!!
佢STEP 4 冷凍又幾爽!!

大宅

carman2412 發表於 12-6-11 22:27
我今日係第一次用N1000,屋企用開果D棉冇咩效果,得少少烏糟,聽日買左棉再上黎報告。
但係我就自己FULL左M ...

你意思係咪STEP 3你冇用化妝水OR精華, 直接用MASK? PAPER MASK?? GEL MASK?? 不如講埋你其他STEP用咩吖~~~

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

carman2412 發表於 12-6-11 22:27
但係我就自己FULL左M ...

係囉~ PLEASESHARE STEP 1-4 用咩呀~ THANKS

大宅

BK Milk勳章

Hada Crie N1000 / N8100

甘想收毛孔及去黑頭兼保水買邊只好?價錢又各幾錢呢?多謝回答!

禁止訪問

回覆:Hada Crie N1000 / N8100

大宅

CO.CO. 發表於 12-6-11 23:49
我又講下先
Step1用紅水step2我用紅水個牌子既爽膚水step3我用屈臣氏蒸溜水step就用D紙面膜

...

蒸溜水你都諗到?! 唔係要用滋潤D既野咩?!

禁止訪問

回覆:hi_ammonia 的帖子

首頁

尾頁

跳至