想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好傷心...........今次已經係第4次小產

本來今個聖誕節收到一份我好恨既禮物---第3次iui成功有bb,但可惜上天又收番我份禮物 :-( :-( :-( :-( :-(
21/12/05 証實懐孕
31/12/05 做第一次產檢,照到胎囊,大約5w1d
10/01/06 照到心跳
20/01/06 冇心跳,停止生長
已經係第4次了,每次bb都是在7-8週冇心跳,停止生長,之前3次是自然懐孕,我有多囊卵巢,可能卵子老化/不成熟,但今次是做iui的,應該我既卵子同老公既精子係好的,但點解 :-( :-(
:-( :-( :-( 我知慣性流產好難揾到原因,請問
有沒有人好似我咁但又能生到健康既bb???

複式洋房

Re: 好傷心...........今次已經係第4次小產

唔好灰心, 可能未係最好時機有bb, 到合適時間會有個健康bb. 好好保養身體!
:-D :-) :-) :-)

大宅

karanyeungchu,

唔好傷心, 我早掛都小產左, 我呢幾日都不停上網和到書局睇呢方面書, 可惜真係唔多, 不過搵我都可以寫下人地d comment, 有d攪笑d, 歸納如下

1) 有D人搬左屋之後有左
2) 有D人話因為同99住有影響
3) 有D人小產後食左白鳳丸之後有左
4) 有D人小產後食左八真丸之後有左
5) 有D人話睇吉叔之後有左
6) 有D人話第三次直程resign係屋訓左兩個月而保得住

不過我上次倍老公到家計會睇醫生, 個醫生話如果三次小產就要叫不育科或醫生寫紙去政府遺傳科檢查架!

我就有朋友介紹到一個叫做胡永康中醫睇, 不過未決定去唔去。

民房

本來今個聖誕節收到一份我好恨既禮物---第3次iui成功有bb,但可惜上天又收番我份禮物
21/11/05 証實懐孕
31/12/05 做第一次產檢,照到胎囊,大約5w1d
10/01/06 照到心跳
20/01/06 冇心跳,停止生長
已經係第4次了,每次bb都是在7-8週冇心跳,停止生長,之前3次是自然懐孕,我有多囊卵巢,可能卵子老化/不成熟,但今次是做iui的,應該我既卵子同老公既精子係好的,但點解
我知慣性流產好難揾到原因,請問
有沒有人好似我咁但又能生到健康既bb???
有沒有好既中醫介紹???

洋房

聽到又有姊妹小產,記起自已當時情境,替你好心痛, 唔知可以講d咩...希望一切唔好既事快過去,過年之後好運開始..

洋房

我知道你一定好難過,我試過三次小產,仲係最近既事,最後一次見到bb有心跳,以為今次得左,點知係9wks無左心跳,我傷心到不得了,依家心情好左好多,有時仲覺得自己好似無小產過,我係政府e院倏刮宮,e生refer我去睇遺傳科,我諗住新年去睇下,你有無去睇過?
你唔好咁傷心,我知道有人試過7次流產,都可以生到bb,你唔好灰心,最重要知道問題係邊到。
我有個中e都幾好,係廣華e院既中e,今次小產後我再去睇佢,佢話下之有左一定要keep住睇,因為中e唔會咁容易就放棄bb,我依家都好後悔無去睇,不過過左去就算啦!

複式洋房

我心情比昨天已平伏了很多,多謝大家關心同鼓勵。

複式洋房

Frog22222,
其實我在第3次小產後已check了我同老公既DNA,結果係冇問題,而e生亦幫我check埋個胎,同樣係冇問題,我覺得係我身體未到理想既狀態可令bb成長,所以我想睇中醫調理身體,等身體在最佳的狀況下再嘗試做iui,希望中西合壁下能順利生個健康既bb。
我的心情已比昨天好好多,多謝你關心,現在是等下星期二(24/1)到e院做手術,將唔好既嘢在新年前掉晒去,希望我和你及其他小產後既姊妹在新一年能順利生番個健康既baby。

複式洋房

你好勇敢! 我的經歷都唔係好順利, 但我唔會放棄, 你都唔好放棄呀! 大家一齊努力呀!

男爵府

2021勳章

don't worry la我都試過小產,找中e調理後有bb,唔好放棄
穎穎係2006年3月5日入侵咗屋企喇! :-)

洋房

大家都要比心機,順其自然,唔好放棄
加油..........

大宅

加油
[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

男爵府

karanyeungchu, 聽到你又小產都替你難過。我都小產過兩次, 所以都明白小產後的失落和失望。不過你千其唔好灰心, 當務之急要好好調理身體, 我相信你要隔耐d先好再懷孕。其實只要一日未到更年期, 都仲有機會生BB。我地一齊努力啦!! 加油加油!!

大宅

Frog22222,

妳個廣華e院既中e叫乜

別墅

miky
睇左你的經歷,我都好傷心,因為我自己都試過3次小產,最後一次個bb到13週無左心跳,當時真係好唔開心,個身同個心都好傷,當心情平靜下來時,自己慢慢想,可能是主的安排,因為,如果bb有問題,就算能成功出世,無幾耐又走左,咁o個時咪仲傷心,所以,我地小產,可能係有好多原因架,但你而家最緊要的係養好身體丫,好似我咁,本想再開始做bb的,但1個月前,做婦科驗查,知道自己在卵巢生了畸胎瘤,要割卵巢,但我都唔怕,我最懷的打算是割一邊,過完年我就做手術喇,但唔緊要,因為我仲有一邊可以生bb,所以miky,你都不要怕,同不要再傷心,要想辦法養好生體,你要努力同加油丫,

大宅

聽到你既消息真係好唔開心, 你有無問過鄭醫生點解會咁?會唔會有D特別原因.

我之前同你講過我開始睇中醫, 就係好多SISTER都睇緊既王EC. 雖然唔知可唔可以bingo, 但佢絕對係一個又細心, 又專業既ec, 你可以試下.

Don't give up!!!大家繼續努力!!!

複式洋房

kool,
多謝你既鼓勵,其實我在第三次小產後,鄭醫生已經幫我做左染色體檢查同check個胎,結果係冇問題,其實我本身有多囊卵巢症(卵子老化/不成熟),會比一般人容易小產,鄭醫生話習慣性流產比起不育更難找出原因,所以我希望明天做完手術後找個中醫先調理身體,等中醫認為身體可以再懷孕後再找鄭醫生做IUI,希望到時在中西治療下能夠生個健康的bb,我是不會放棄的。
你現在身體如何?記住唔好心急,慢慢調理。
另外想問你王ec是否婦科中醫?

大宅

BK Milk勳章

hi karanyeungchu

千祈唔好放棄,你明天做完手術,你可以飲關之義e師的產後28方,因為我之前小產,都係飲28方調理生體,飲0在之後,身體好0在好多,本來想去睇中e再調理身體,點知個中e話我已經身體好好,唔駛再調理.結果在小產後6個月,再有bb,而且係twin,
我對孖仔依家已經7個月大,所以你一定要好好調理.再接再厲
一定success.

洋房

karanyeungchu

聽到呢個消息,我都好唔開心!!慢慢調理好身體之後再來,唔好灰心呀!

複式洋房

102,
多謝你的關心,我會慢慢調理好身體後再做IUI,我會努力,一定唔會放棄。
你近來身體好嗎?
會否再嘗試做IUI?
[size=large]希望新的一年,大家身體好d,我、你、kool及所有想生bb的姊妹都能bingo以及順利生個健康的bb

首頁

尾頁

跳至