2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆:WingShanShan 的帖子

我老公都會咁,但我覺得好危險~ 一陣自己瞓瞓下轉身跌咗/壓到阿B就大件事

大宅

阿女好扭抱

唉!諗住有陪月好,點知陪月成日抱住阿b瞓,攪到佢放假我們兩公婆要輪住抱至肯瞓

日子好近喇...

男爵府

引用:唉!諗住有陪月好,點知陪月成日抱住阿b瞓

原帖由 fx8630 於 12-06-24 發表
唉!諗住有陪月好,點知陪月成日抱住阿b瞓,攪到佢放假我們兩公婆要輪住抱至肯瞓

...
我又係俾陪月同工人累事!佢地抱得多而家番唔到

大宅

引用:唉!諗住有陪月好,點知陪月成日抱住阿b瞓

原帖由 fx8630 於 12-06-24 發表

...
我陪月都係呀,抱慣左,夜晚自己又攰又要抱住囡囡um真係人都癲,不過後期我自己攞返囡囡自己湊,同叫陪月唔好抱錦多(成日一抱就大半個鐘,行住來um),等囡囡自己瞓,初初囡囡都扭計,不過我狠心等佢喊到攰自己瞓,現在囡囡自己玩玩下或叫一陣就自己瞓,舒服好多

大宅

回覆:阿女好扭抱

不過如果囡囡責醒左喊我都會抱佢一陣等佢再瞓番先放落床仔

男爵府

引用:Quote:原帖由+fx8630+於+12-06-24+發表唉!

原帖由 kathysmk 於 12-06-25 發表
我陪月都係呀,抱慣左,夜晚自己又攰又要抱住囡囡um真係人都癲,不過後期我自己攞返囡囡自己湊,同叫陪月唔 ...
我都係試下自己跟番,希望可以好似你咁,會有改善!我諗我已經癲癲地,頭先鬧爆工人都係話佢寵壞我個女。。。

大宅

阿女好扭抱

原來个个有陪月都系咁

日子好近喇...

大宅

回覆 回覆:WingShanShan的帖子

有d 危險,最好等佢自己瞓呀~

子爵府

阿B扭嗰時我會比奶咀佢食, so far 佢都肯食

男爵府

coraor 發表於 12-6-27 16:38
阿B扭嗰時我會比奶咀佢食, so far 佢都肯食
人地話食得多會哨牙, 唔知會唔會呢?

伯爵府

BK Milk勳章

wellmax 的帖子

我仔仔都係

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

大宅

畀面勳章

引用:我已經習慣放呀女晌心口一齊瞓,我瞓低,佢

原帖由 WingShanShan 於 12-06-23 發表
我已經習慣放呀女晌心口一齊瞓,我瞓低,佢扒晌度
me2...如果唔係咁,佢一定唔瞓加喊到拆天

複式洋房

唔熟睡唔食奶時間就係扭抱,要抱住瞓,一放

原帖由 wellmax 於 12-06-18 發表
唔熟睡唔食奶時間就係扭抱,要抱住瞓,一放底就扎醒,又要抱!有時仲唔俾人坐,要行,好累。。。

...
我個仔都係,成日一放落床就自己紮醒,仲要成日伸懶腰伸醒自己成個人,之後又喊又要再抱過

禁止訪問

禁止訪問

回覆:WONGLIKAYAN 的帖子

複式洋房

我 個 B又係咁, 超辛苦, 沖涼都冇時間

別墅

回覆:阿女好扭抱

我個仔滿月後都係由完全唔扭抱變成扭抱,我忍受了幾日後開始忍心進行特訓,由得他哭,堅持不抱,除非狂哭超過十五分鐘,幾日後,他學懂了自我安撫,扭抱問題大減,可自己入睡。特訓期間,我靜雞雞在房門外偷看他,他哭哭下會停下來,之後倦到入睡,漸漸地,他知道哭也不會有人抱,便懂性,現在食完奶,放他上床仔,他會自己玩,玩到倦,𠵱𠵱哦哦丫幾聲,便自已入睡。最緊要堅持呀,BB會明白哭是不會得逞,便不會咁扭抱

大宅

回覆 LGloria 的帖子

我都做咗兩日特訓,但聽到佢喊到把聲沙晒,好吾忍心呀......

民房

我 囝囝都係要人抱住行唔俾人坐, 分分鐘行成幾粒鐘. 有時仲唔俾你打橫抱佢, 要打直抱, 仲攰.

民房

回覆 WingShanShan 的帖子

我都有咁抱我囝囝, 因為佢開始唔鍾意只係瞓响度.

首頁

尾頁

跳至