跳至

首頁
12345...10

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 寶貝智多星--BB教育成長篇

大宅

cherie..
書話要快. 一秒一張,,我就唔得了, 最快都2秒, 因為換咭時成日會"線手", 但我覺得都ok..只要亞囝會望住你閃d咭就得了,,我除左寫稱呼身體各部份, 仲有寫佢身邊既物品, 如奶咀, 床, 紗巾, 奶奶, 同佢開始食既食物,,,寫寫下唔覺唔覺原來都好多架,,d字我冇跟足本書, 只係將我地自己既生活物品寫落去就得了,,

男爵府

意粉仔,cherie,

我都想整比kelly玩呀!! 請指教呀,閃唔係唔係一模一樣,只係d內容唔同...

個痰罐唔貴,好似1xx元左右!
該用戶已被刪除

別墅

我呢排都有同炫炫玩過閃咕, 不過佢會坐定定專心望住我既時間唔多, 好難先可以一日同佢閃3次...佢呢排興玩行路...週圍攪..

cherie
好似係要1路+ d卡架, 第1日閃5張, 第2日再+5張, 第3日+ 5 張, 跟住呢15張就keep住玩到第7日, + 5 張新既, 換走第1日個5張....我既理解係咁...唔知岩唔岩...因為我都係岩岩玩...

我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

大宅

kelly , cherie, 珍妮花,
我每次玩卡時都會放亞囝係highchair,,,所以佢唔會走左去玩第2 d玩具...不過佢再大d時,,就未必肯坐係highchair玩架啦,,所以要珍取呢段時間用highchair比佢坐係度玩, 等佢專心左知道你同佢玩緊既係遊戲..佢就唔會4圍望,,

珍妮花講得岩呀..書係咁教黎加卡減卡既..但我都唔係太跟..因為意粉仔係頭頭一個月先玩每次5張,,後來唔係好製, 想玩多d,,所以我由5張慢慢加到而家每次玩10張, 加減就照反書咁同一張閃過4-5日後, 就順序每日加一張同減一張..我諗我地可以睇bb情況而定, 唔駛一定跟本書,,

cherie, 如果momo豬頭幾次唔專心, 你就可以停下先,,唔好迫佢睇, 如果佢5張都望唔哂..就唔好咁快加卡住,,等佢玩落覺得5張唔夠先加上去,,,你會知佢幾時唔夠皮架..當你同佢玩完收埋d卡時, 佢會喊就知啦,,,但加卡唔好一次加好多張, 一張一張咁加上去我覺得最好,,

kelly..
我都係買本書睇住黎整d閃卡同亞囝玩, 其實唔係好多野整, 你預備5x11"既卡紙(唔記得有冇錯)..用紅色marker筆寫上中文字, 就可以每日同佢玩了,,如果唔想特登用咁既size既卡, 可以用a4cut半長形, 但我覺得佢大d先用咁細張會好d..而家用大卡佢會睇得舒服d..

男爵府

I also played flash cards to my son. But lazy me, not daily!
Below is some info I collected from bk. See if it is useful to you all.

我是看完點卡後看字卡,然後看百科卡,每半個小時進行一次,十張卡片是

男爵府

琴日買左本書就已經預備了12x張咭,因為清假,下星期一先返工,所以有時間諗吓諗都有12x張!

琴晚開始玩第一組5小張,kelly在頭兩張閃緊個陣想爬過來,我搬佢返原位,之後就坐定定啦! 不過,完左之後我唔記得讚佢

今日中午同黃昏個兩次佢都坐定定,個樣重好似好期待! 有進步!

晚上加多另一組5張共10張,閃緊個陣佢好乖坐定定,重笑!!完左頭5張之後,kelly原本想走,見到新個5張就乖乖坐定定,好神奇呀!! 真是多謝分享呢個遊戲!

我想問啦,要返工的媽咪,你們個3次係幾時??呢幾日放假就可以中午,黃昏,晚上,如要返工,要係返工(出門口)前,返工(入門口)後,同晚上(瞓覺前)!

cherie,

keep住玩,記得要清場,我在大人床玩,momo遲d一定會enjoy,我覺得kelly已經enjoy緊! 見到咁我都好開心呀

大宅

我係囝囝4個月時已同佢玩閃咭,但我好懶,唔係用手造閃咭,用電腦閃,係bk媽媽提供用powerpoint造,只要save 生字入去,慳好多時間  ,如你地有興趣我可email個file比你地

我只係放工之後閃2或3次,因書上說明每日閃3次,每次最少隔30分鐘

[quote]
kellylamyc 寫道:

我想問啦,要返工的媽咪,你們個3次係幾時??呢幾日放假就可以中午,黃昏,晚上,如要返工,要係返工(出門口)前,返工(入門口)後,同晚上(

別墅

yorkboy,

Please send me the file, I want to try, since my son still love to put everything in his mouth, at least he cannot put the screen in his month. Then he can concentrate on the flashing text.

Thanks, please send to my email address:

[email protected]

洋房

yorkboy,

Send me the file pls,
my email address

Many Thanks!

大宅

yorkboy,

我都好有興趣, 麻煩你e個file俾我呀!

e-mail:[email protected]

Thanks!

大宅

yorkboy

我都好有興趣, 麻煩你e個file俾我呀

Thanks!
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

Dear all

己 sand, please check e-mail

如果你地有時間可去以下 homepage look look, 係1位bk媽媽提供, 佢好有心機去介紹閃咭玩法&提供好多中/英認字卡, 並有記錄晒自己囡囡成長, 可惜我pc 知識有限, 我都好想有1個呀!

click here

男爵府

yorkboy,

pls email to [email protected]

tks!

別墅

我想要你個file,請e-mail給我

manymany thx

別墅

yorkboy,

我都好想要呀, 可唔可以send個file俾我呀!

Thanks! Thanks! Thanks! Thanks! Thanks! Thanks!

別墅

yorkboy~

我都想要呀, 麻煩你丫~~~

[email protected]~~~

10萬個thanks~~~
我個囡囡叫做Hayley~2005年4月13日出世~ 歡迎參觀圓圓搗蛋樂園

大宅

yorkboy,
我都想要呀, thanks (妳好忙... )

e-mail: [email protected]

侯爵府

2023年兔年勳章

yorkboy

我都想要! My email address: [email protected]

Thank you very much !
親子王國日誌以外之網誌連結已被刪除

首頁
12345...10

尾頁

跳至