夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

不如講o下你同老公開始o既故事咯

我同老公o係gym場識o架!

我係客,佢係gym instructor。果陣我join o左成年幾,之後佢先o岩o岩入o黎做,初初我冇留意呢個人,因為我志不在溝仔。佢話返工第一日就睇中我,之後成日o係我面前行o黎行去,想搵籍口開口同我講o野,本來想睇o下我做gym o的姿勢有咩唔正確就教我,點知佢話我o的姿勢正確到乜咁!之後有一次我同個同事想收手臂,跟住就搵instructor問,但唔係問佢喎,佢話佢當時幾嬲我點解唔開口問佢(我是但問一個咋嘛)!點知好衰唔衰搵o左個教得好求其唔知佢講乜o既人,之後再問多個就問中佢喇,佢就即刻好細心咁教我,教完呢樣又教果樣教樣樣都教,但我淨係問一樣:點樣收手臂!

之後仲搞笑,問完之後我冇下文,一樣自己做gym,佢又照樣行o黎行去想聊我講o野又唔知點開口,終於比佢捉到我o既錯處,就同我講:唔係咁做呀(惡惡地咁喎)!我當時幾嬲呀,心諗關你乜事!直頭唔想睬佢!

之後一路都有同我講o野,慢慢就熟o左,佢一講之下原來佢知晒我d preference,例如知我逢一、三、五6點半就到,玩機次次都玩第二行第2部.....有日佢話:你知唔知尋日你冇o黎我幾悶,今日等o左你好耐終於o黎喇!我開始知佢有意思,跟住就識識o下開始o左lu~

p.s.講漏o左,我問佢點解初初再同我講o野做乜咁惡,原來佢話有次佢想行埋o黎同我講o野我就同佢講:「你唔好sell我o野呀,我唔會幫襯o架!」所以佢驚我以為佢sell晒咪費事笑口"side sdie"咁o既樣喎

洋房

Re: 不如講o下你同老公開始o既故事咯

我同我老公都幾amazing ^^
我地o係friendster度識, 傾msn傾左一個星期, 機緣巧合之下出左黎飲野. 點知飲呢杯野就勁咯…由夜晚十點飲到第二朝十點…係咁講野...講....講....講...
識左五-六日就一齊左, 一齊左兩個week就plan結婚
我地上年十月結婚, 到而家夾埋拍拖都係一齊左一年半 ^^
想生返個「豬」仔! ;-)

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我同老公係 T.I. 同學黎, 不過唔同系,唔同層數, 我以前成個林亞珍咁款, 冬姑頭戴眼鏡, 成日大聲講粗口 , 所以全校冇人唔識我.....
當時我同老公唔識的, 淨係識佢讀果班其他同學, 之後大家畢業出黎做野, 有一日佢同 d同學黎我公司買野, 我淨係認得佢同學, 之後佢 d 同學藉聚舊為藉口約我出黎唱 K, 就係咁就一齊左喇...

男爵府

等我又黎講下先

我當時係酒吧做part-time拳手, 有晚個女經理生日, 叫左佢男朋友and佢男朋友一班同事落黎劈酒唱K (坐房), 12點左右, 大老闆叫我入去播生日歌, 由於我唔識點歌, 事旦捉住一個人問, 呢個就係我老公啦

之後佢叫我一齊玩, 但我又夠鐘收工, 結果係.............即時收工, 拎埋手袋坐佢隔離一齊劈

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

細過個陣佢住係我同我阿婆屋企既中間,大家由細已經開始識,小學個陣我搬走左,有時返去探阿婆見到面都係打下招呼,到大左,佢去左外地做野,幾年之後返黎又撞到,都無野,因為個陣我仲拍緊拖,跟住到同我男友分手之後半年度既聖誕節,我同屋企人係阿婆屋企樓下攪BBQ,跟住又撞到佢,大家好好傾,之後佢約我出街...慢慢就開始左喇!
該用戶已被刪除

男爵府

好媽媽勳章

仲記得當年朋友約左我同佢係銅鑼灣"三越"等, 點知我地到左朋友未到, 我咩住個LV袋講緊手電(當年手電係好貴唔係個個有架, 真係n年咯) 佢就係我身邊轉, 我以為佢係賊(成頭金毛), 因為事前朋友講過佢做政府工(乜可以成頭金毛咩!) 事後佢話都無留意我只係搵朋友, 嘿.

大宅

我老公係我當時個bf個ex gf個哥哥個fd,係咪好復習呢

男爵府

me and my husband met on internet ga, even we haven't meet face to face before, he already do so many romantic thing like send me some flowers from oversea. One day I ask he would love to come to hong kong to celebrate my birthday or not and he answer YES Then naturally we stay together and now we already get marry for 2 years la

男爵府

畀面勳章

我同我老公開始係......
我以前學電單車,咁我有個男同事又渣電單車,佢就成日話介紹間車房老細比我識,又話佢好型,手車好勁,之後我都冇理我同事,話痴線~之後有日放工我同我個男同事出去尖沙咀飲野,個男同事口痕話打比佢(我老公)叫佢出離飲野,我就話好呀,但我心唸住佢(我老公)開緊工都唔出架啦,但點知佢真係出,仲好快15mins到~果時真係嚇死我勁緊張~又未見個佢......之後再見多幾次就開始左~ :mrgreen:

男爵府

我同我老公係上網識的(搵男女朋友個d,不過已經係7年前,無宜家咁雜,同埋我唔係想識男朋友),咁我已經有幾個固定網友(有男有女),但都覺得幾煩,因為可能發生左一件事,要打幾次俾d網友知道,所以收到我老公封e-mail時,都唔係好想同佢聯絡,但係佢俾我d信,嘩!長到.....成篇論文咁,我覺得呢個男你都幾得意,所以就有聯絡啦!跟住我做o個間青少年中心open day,佢話黎睇下,咪....就第一次見面啦!! 跟住就開始左lu,到宜家我都覺得好幸福(雖然有時都拗交),但係佢都好鍚我

洋房

靜精媽咪:

你地係咪上個星期日去西貢放狗呀, 你有隻阿富汗呢!我係拖住隻雪橇同西施, 我老公又同你老公傾左一陣計...
唔知係咪你 / 唔係你記唔記得我呢…
想生返個「豬」仔! ;-)

男爵府

我同我老公呀.....好老土架喎......係朋友既婚宴上, 佢做兄弟, 我做姊妹lor.....之前未見過架.....係咪好老土呢

記得果日玩接新娘時已經玩到好癲, 到下午去到酒樓, d賓客又未到, 就開始傾偈啦....當時佢話我個中文名同佢阿媽個中文名(除左個姓)一樣, 好有緣喎 (我當時心諗, 你溝女d橋有無老土d呀, 不如話我地有宿世姻緣丫笨 ), 跟住傾落又幾岩傾, 而且佢當時在地鐵做通宵更, 我地成日都傾通宵架 (哈哈)....之後就咁拍左5年拖, 在01年結婚, 在03年生阿仔

講返轉頭, 原來我老公當年無講大話, 佢阿媽在身份證上個名真係同我個名一樣架, 真搞笑

洋房

不如講o下你同老公開始o既故事咯

我同我老公識既時候好sweet.我地係一見鐘情..話說係大約3年前,我係bar識左佢表哥,仲表哥追我,對我好好,我好快就同左佢一齊,但一星期左右我發現大家未了解,有少少係兩個世界既人,但佢媽媽對我好好,見打8號風球叫我留係到訓仲煲燕窩比我食添,但最後當然係無結果啦,就隔左幾個月,佢又找我同我講.新年可否同佢返屋企拜年,佢話我仲未同亞媽講我地分開because 佢亞媽好like我,當我係初一同佢家人拜完年,就去左佢表姐家開賭局(成10個表兄弟姊妹),我一坐低,第一眼就見到我老公啦(即係佢表弟),我地成場,眼神互吸,勁sweet,好興奮個心勁跳,仲累到佢無左成500幾蚊呀...我地就係由呢個眼神開始啦....

子爵府

我同我老公細細個就識架啦(佢係我表哥既朋友),個陣時我得7歲佢就大我5年,我地住係樓上樓下,成日一齊玩架,不過都開始過,個陣時我仲係小朋友佢點會睇上我呢?之後都無咩聯絡lu,到大左我17歲就開始約返出黎唱k及去旅行,見得多左,佢就話教我游水,我地就由游玩水開始,游玩水之後佢問我凍唔凍,我話凍呀,咁佢就拖住我隻手,我地就咁樣開始左啦。
當然,我到而家都未學識游水。
17歲就跟佢啦,19歲就同佢結婚,今年24歲同佢生埋個女。

複式洋房

咁又歡唔歡迎丈夫,分享一

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

民房

[quote]
魚生 寫道:
你地

男爵府

Paul_Sir,

好呀好呀......我都想睇下從男方的角度去寫追一個心儀的女仔的經歷啊! 你係咪想講呀?!

別墅

等我講下我個古仔啦, 人地話去旅行可以識到男仔我都覺得好兒戲點知 .....

話說當年我一次過考到車牌又咁橋公司有個妹妹仔未去過旅行咁我就應成同個妹妹仔去旅行啦, 咁後生仔梗係簡去泰國啦, 當開茶會的時候有個男仔好有禮貌咁讓我發問問題,之後到出發個日係機場居然見唔到佢都覺得好奇怪點知到左泰國佢居然係機場同個導遊一齊等我地,原來佢公司annual dinner 抽到兩張去泰國既機票,所以就join 團去但係去同返既時間都唔一樣, 但係當時佢係同佢個女友一齊去既,如事者玩左七日之後仲交換左call 機number tim, 返香港後就例牌約埋d團友出黎唱K睇相,但就唔見佢個女友原來佢地已經散左, 之後都有間唔中傾下電話後來幾個月都無聯絡啦, 我心諗住團友都係咁架啦, 後來佢個best friend 買樓因為我做律師樓既,所以佢就搵我幫手之後就慢慢一齊啦, 後來我老公仲話去泰國玩既時候女朋友已經炸佢型話佢個心已經去左我度喎,所以番黎無耐佢地就散左啦, 咁我地就慢慢地開始左啦, 不經不過我地都結左婚四年, 03年仲生左個女tim黎緊8月就讀K1啦 (其實當時既我都係諗住拍下散托先點知依家女都生埋)
Ah B

首頁

尾頁

跳至