爸爸專區

跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

Re: 有無73年既爸爸入來傾下

大家好 !
好開心見到有咁多位73爸爸在此 .
請各位多多指教 . :-P
[size=large]擇善固執  矢志不移

大宅

請問各位73baba 幾耐會上來親子留言呢 ?

小兒剛滿11個月
聲大大
鍾意睇電視眼都晤盞

別墅

gas8ba 寫道:
請問各位73baba 幾耐會上來親子留言呢 ?

小兒剛滿11個月
聲大大
鍾意睇電視眼都晤盞

我通常番工都會上bk.但唔經常留言.放假就上唔到啦,因為要湊女

大宅

Hello! 豬爸, 你好!
我都係返工時抽空上來 , 係某日睇到有73爸爸呢個forum
先唸住加入 , 有興趣知道73爸爸們而家各自D唸法 .
初來報到請各位多指教. :-P

複式洋房

我都係返工時抽空上來,大家同年紀諗法應該差不多

大宅

咁又未必 kenngkk兄 , 有時到左我地咁上下年紀
未算old又晤算young ,大家因自身的際遇對於社會
及人生的態度總係會有頗大分別架 .
kenngkk 寫道:

大宅

睇黎近排73年D爸爸都晤得閒入來傾碣 .

洋房

職位唔高又唔低,終日游手好閒吹吹水果隻
gas8ba 寫道:
咁又未必 kenngkk兄 , 有時到左我地咁上下年紀
未算old又晤算young ,大家因自身的際遇對於社會
及人生的態度總係會有頗大分別架 . [quote]
kenngkk 寫道:
[/quote]
[img align=left]http://www.josephleung.net/My%20Baby/mth06h.jpg[/img] 皓然相薄

大宅

撈邊行咁他條ㄚ.........joseph兄?

複式洋房

大家都幾得閒喎

大宅

想問呢度73年爸爸有幾多位自己創業ga?
有朋友話創業最好入行做行街先 , 又係晤係
必然道理呢 ? 請大家指教 .

複式洋房

gas8ba 寫道:

行街你指...Sales?

大宅

係ㄚ........ 話做Sales起碼見得多客人 , 見識多D
個嘴頭都口力D哦 ......
kenngkk 寫道:
[quote]
gas8ba 寫道:

行街你指...Sales?[/quote]

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

大家好, 我都係 73 年出世0既... 不過BB 要到 7 月先出世...

可唔可以先報到呀

同埋我想問, 你地個 BB 邊個湊呢?
一張好的作品,畫面要簡潔有力。所以有人說攝影是減法畫畫是加法的意思就在這。

一張好的作品,需要有好的內容,好的構思、好的規劃,最重要的是觀察力、有人文藝術涵養以及感性知性的心。當然,相機隨身帶著。

大宅

歡迎Simar加入 !
我唸版主Raymond兄都會好歡迎ge .

個人覺得初生BB最好都係自己或者屋企
親人幫手湊 . 請工人ge朋友最好只係比
工人幫手做其他家務好D . 一來安全D又
可以自己體會做人父母辛苦背後的歡愉 ,
呢D都係人生美好回憶ge重要部份黎ga .

:-P
Simar 寫道:
大家好, 我都係 73 年出世0既... 不過BB 要到 7 月先出世...

可唔可以先報到呀

複式洋房

係架,只小你有一定既熟客先好開舖頭
係呢你開乜生意做?

gas8ba 寫道:
係ㄚ........ 話做Sales起碼見得多客人 , 見識多D
個嘴頭都口力D哦 ...... [quote]
kenngkk 寫道:
[quote]
gas8ba 寫道:

行街你指...Sales?[/quote][/quote]

複式洋房

個都覺得初生BB最好都係自己湊,唔係等日唔跟你或聽你話

gas8ba 寫道:
歡迎Simar加入 !
我唸版主Raymond兄都會好歡迎ge .

個人覺得初生BB最好都係自己或者屋企
親人幫手湊 . 請工人ge朋友最好只係比
工人幫手做其他家務好D . 一來安全D又
可以自己體會做人父母辛苦背後的歡愉 ,
呢D都係人生美好回憶ge重要部份黎ga .

:-P [quote]
Simar 寫道:

可唔可以先報到呀

[/quote]

大宅

kenngkk兄 , 小弟不才 , 至今仲係打工一族 .

複式洋房

gas8ba 寫道:

其實各有各好,壓力更加小,市度差=人工小........我個人覺得打工比做老細好

大宅

打工壓力無疑會少D , 但有時公司拖糧就.....
個人覺得打工唯一的好處係假期可與家庭共渡 , 返工時間
相對穩定 .
自己生意就要好著緊 , 廢寢忘食免不了 , 仲難有假期 .
有事業之餘始終家庭都好重要 .
kenngkk 寫道:
[quote]
gas8ba 寫道:

其實各有各好,壓力更加小,市度差=人工小........我個人覺得打工比做老細好[/quote]

首頁
12345...13

尾頁

跳至