自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

畀面勳章

珍珠宮

我冇追開我唔明喎
落仔去醫院都得喇,點解要去母親的抉擇?
去果度係想生左俾人領養定點?

我讀得書小,至小我冇讀過大學,唔夠人咁叻,但係人之基本係要負責任
個胎又唔係k胎點解唔可以要?親生架..

我生大女時得20歲搵幾千蚊個月重衰到要住套房,都冇放棄喇..
點解有學歷有學識既人反而冇膽養?

JM12  你都係追返舊POST先再評論啦....  發表於 12-7-4 10:26
seaheart88  因為只要個刻享樂,但無考慮過真係有左就要承擔囉.  發表於 12-7-4 10:19

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我以後唔會再捐錢俾母親的抉擇

你有無拎埋d 收據去啊???話晒你都係佢地米飯班主之一,叫佢地bang bang 聲比個位你阿妹啊嗎。

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

mmmmmmmmm 我想問 ................ 乜捐款同床位係掛勾嘅咩

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

泠靜d啦。
你若盛開, 蝴蝶便來!

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

manlam66 發表於 12-7-3 15:26
前文: http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=5023880

今日同亞妹去母親的抉擇,

你之前KEEP住有捐錢俾 Mother's Choice? 所以諗住養兵千日用在一時?

恩盈    發表於 12-7-4 20:25
yubiwa310  笑佐添 !  發表於 12-7-3 17:55
RSG媽媽    發表於 12-7-3 16:53
fatpanda  好好的問題~  發表於 12-7-3 16:51

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

回覆:我以後唔會再捐錢俾母親的抉擇

生/唔生都唔係去母親的決擇,除非你父母趕佢走,你又唔收留佢

---生命無價,請支持領養---

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

就算係你+x都要預約啦!
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我都唔明, 如果係落, 直接去家計會啦, 如果係唔落, 事主有晒家人support, 你希望mother's choice點幫你? 果度唔係幫d無support既女仔架咩(無研究過, 我自己覺得咋)
不過我事實係聽過d社工朋友講過呢間野, 佢地好憎mother's choice, 因為(根據我社工朋友講, 佢曾經做領養)mother's choice會同d媽媽講, 唔sign off個bb就唔幫佢地(亦可能係咁所以唔幫樓主個妹), 個媽媽好無助就只有選擇sign off, 呢d bb就要去孤兒院

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

有捐錢大晒呀

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 manlam66 的帖子

咁而家有冇向其他機構求助?

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

Charlotte_mom 發表於 12-7-3 16:51
我都唔明, 如果係落, 直接去家計會啦, 如果係唔落, 事主有晒家人support, 你希望mother's choice點幫你? 果 ...

點解一定要sign off個bb 要人做孤兒

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 親子達人勳章 親子王國15週年勳章

2件事黎wor..點可以一齊講ge呢~~

男爵府

我啉樓主一時心煩先會咁講 樓主意思吾係話捐左錢大晒 可能係覺得職員無禮貌 樓主慢慢冷靜下先 再打電話去預約 一步步黎 再問下社工或其他識呢方面嘅人如果冇床位可以點做 最緊要冷靜

禁止訪問

子爵府

樓主捐幾多俾人咁大把吖?如果保良x,東華x院幼稚園冇位收你既仔女又唔捐$俾呢d機構呀?一單還一單law!

用戶要求終止服務

Mother's choice 其實好full, 實在太多太多人去搵佢地, 我朋友係個度做社工, 無可能係要人入去住宿舍就一定要放棄撫養權, 因為,放棄撫養權係社署做o既,你以為機構有咁大權利,亞b出o左世,個亞媽唔簽都仲係佢亞媽o架!

當然,社工會協助事主去分析,懷孕過程係宿舍住時,個未婚媽媽自己都會有好多唔同想法,唔好以為生o左出o黎做單親媽媽好型囉...大家都有睇星期二檔案呀....炒個乾烏冬俾囡食....有時, 放棄撫養權讓bb俾人領養, 無嘗不是好事...放棄撫養權絕對不等如變了孤兒,請了解清楚。

FrankieFUNG  同意~  發表於 12-7-3 17:32

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

Charlotte_mom 發表於 12-7-3 16:51
我都唔明, 如果係落, 直接去家計會啦, 如果係唔落, 事主有晒家人support, 你希望mother's choice點幫你? 果 ...
唔係咁ga.....入到家宿到生完唔sign off係可以抱埋BB走ga~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

珍珠宮

侯爵府

畀面勳章

預約咗先去,唔洗咁嬲

首頁

尾頁

跳至