跳至

首頁

尾頁

民房

肚紋...........

天呀 :-(
我依家33週多o的, 早排個肚好癢, 我以為皮膚敏感, 點知早幾日發個肚下半部已經變成卡通入面既西瓜咁.........佈滿肚紋啦 :-( :-( :-( :-( :-(
各位有無解救辦法呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 肚紋...........

我7個月開始由有小小到唔洗一個月就變到成肚都係....
我覺得無計....
因為我都由3個月開始查bb油+肚紋高...而且仲無"r"佢都係咁

大宅

我係係31週開始有又係唔使1個月個肚就花哂 :-( :-( 我之前都係日日搽野都係咁,我問咗e生佢話我肥得多所以個肚又有,隻腳同個胸都有,因為我肥咗成46磅咁多 你地係唔係肥咗好多呀??

別墅

我只係重咗20lbs, 因為自己本身重, 所以醫生不斷叫我keep住, 而我發覺近呢個月, 個肚下開始有肚紋, 但係都唔算嚴重, 可能我一開始有咗時都開始不斷搽cream

民房

我重左差唔多30磅, 但醫生都話我肥得濟..... :-( 要食減肥餐

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我之前都冇肚紋0架....
唔知仲乜依2個星期就一發不可收拾....!!!
我之前都好努力茶肚紋膏...
醫生話都冇辦法....
明明我度住個肚圍依2個星期都冇大到...!!!
我都唔係重得好多...廿幾磅0即...!!??
:-( :-( :-( :-( :-( :-(

洋房

我而家34w,
都係呢2個星期開始勁,原本一邊有,而家2邊都有。

我睇書話呢,食花膠可以防止肚紋呀!
所以我而家傻左咁,早晚都會燉花膠鮮奶食,
希望有用啦!
[img align=right]http://www.snugglepie.com/ezb/453614.png[/img]

複式洋房

I also have the same case, After week 33, some 肚紋 appear, i think there is no method to reduce it as the 肚 is very big now. The cream can just redcue the progress

民房

我最初都沒有肚紋,到35週才有,聽講出現了就好難救了 :-( :-( :-( :-(

男爵府

我比較好彩, 上胎同今胎都冇紋..even連條中線都唔係好覺..
e生說係皮膚問題...
我連肚紋膏都冇搽!

大宅

你就好啦...生2胎都無紋~~我第1胎個肚已經花到七彩啦...2邊都成kai西瓜咁~~勁搽bb油肚紋膏都無效~~而家唯有希望生完之後肚紋會乖乖消失啦..... :-( :-( :-( :-(

Sailo 寫道:
我比較好彩, 上胎同今胎都冇紋..even連條中線都唔係好覺..
e生說係皮膚問題...
我連肚紋膏都冇搽!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我24週打後開始冇用肚紋膏,又有食花膠,但我一樣係冇肚紋喎 !
我諗肚紋係天生的,我阿媽,家姐都冇 !

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

touch wood~我上胎同今胎都無.

別墅

我一路用開杏仁油,到八個月為止一直個肚都冇紋,但係點知一到八個月,由於bb突然大得好快,d紋就係咁出啦。 :-(

民房

我既肚紋已由肚底發展到肚臍上面啦 :-( :-( :-( :-( :-(

而最近係肚臍四周仲有一o的少少既粒粒, 好似敏感咁, 唉, 希望生完會消失啦

複式洋房

same case with moubb. hope that they will disappeared after the birth of babe :-( :-(

別墅

i got the stretch marks on my hips and thighs already. no hope la

複式洋房

:-( 我咪又係...... 我到八個半月都未有...
直到有一晚, 個肚突然好痕好痕, 我已經半夜起身搽多次橄欖油+肚紋膏..... 點知一到天光......... 個肚依然花晒, 真係想喊!! :-(
[img align=right]http://tickers.baby-gaga.com/t/squsqucdg20060317_6_My+child+is+Laam+Laam.png[/img]

首頁

尾頁

跳至