單親天地

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

環保接龍勳章

好開心,第一次探助養的小女孩,

,可以完成我一個心願…..因之前經濟不好,一直未做到…..可能係上天安排,今年終於可以有小小多餘錢,助養了一名小朋友…….保良局助養部安排了一名4歲小女孩給我探望…….我自己生的是男孩…..亞仔..正好多了一個妹妹

我第一次到.保良局,連搭車去都未識…..好在路在口邊….手續做好後….去房間接小朋友到花園玩…..但係小朋友仲係見緊周公……我和仔仔心情都好緊張……等待見面一刻點說開場白好……幸好我賣了一份生日禮物….小妹妹第一次見到我們就不怕…..我鬆了一口氣……一小時很快過…..我好似多了一個女一樣……
小妹妹同房的其他小朋友見到有人探望時..…個個都好開心…還主動叫問我係吾係nelson媽媽….後來連其他小朋友都叫我做媽咪…..
我係亞四...越忙越開心!上山下海樣樣佳能....

伯爵府

Re: 好開心,第一次探助養的小女孩,

請問助養bb要幾錢架, 我成日覺得個度d小朋友好可憐, 無父母 :cry:

伯爵府

vane,

伯爵府

sabina_bb,

保良局助養兒童

侯爵府

環保接龍勳章

我見到小朋友開心,自己心情都會感覺到滿足......佢地好鍾意有人探自己......同住的有12個差不多年齡的男女仔小朋友.....佢地好得意......有些小朋友放假會回家住....比想像中溫馨好多.....,我可以入佢地的 間,可能年齡仲細....個個都好天真.....
.如果有媽咪想見吓佢地.....(我探亞女時可以和一位親友去)有興趣可pm我.......一同探望

男爵府

見到你寫都覺得好開心,一個月要幾多錢?
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

男爵府

evalopk

多謝!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

hk_woman68,

唔洗客氣.....舉手之勞

大宅

vane:
你真系好有愛心~~你的這種美德還給你"貓神"學習到一種很好的做人的道理~~希望他能延續你的這份愛~~
有人在言语间刺伤了你,你愤而离开,可只是人的离开,心却没有离开,你只是一心一意地生气,在情绪上做文章——这是对生命的浪费,而且是很坏的浪费。毕竟,生气也是需要花力气的,而且生气一定伤元气。所以,聪明如 ...

侯爵府

環保接龍勳章

要看"貓神"自己點做啦....大人只係做主動,要佢肯學先得

禁止訪問

侯爵府

環保接龍勳章

好呀!我們去約會....同我有事要妳幫忙,急

別墅

助養小孩....咁是否同你住呀? 你個仔仔同佢好嘛?

禁止訪問

陪月勳章

侯爵府

環保接龍勳章

我只可去保良探亞女,....探得多就可以和他出街玩....
亞仔一向好鍾意D妹妹仔....上次亞仔話探一小時太少...好想玩多些... 佢又肯和妹妹一同分享,仲叫我下次.....點點點.....

男爵府

vane,

我衷心的向你致敬
祝你們一家三口開開心心快快樂樂.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至