意見反饋
義工
跳至
[澳門] March, Jazz & Yaris

伯爵府

國民生產總值:19285

March, Jazz & Yaris

"March, Jazz & Yaris"呢三隻牌子車,邊隻比較優勝d呀?

邊隻襟 d呀?

希望大家比下建議啦~~~

THX!

大宅

國民生產總值:2342

Re: March, Jazz & Yaris

PINKY~~

其實lee三隻不同型號的車仔 (1300cc), 只係出自三個日本車的大品牌. 其實1300cc車仔, lee三個品牌的車副engine都會係oem架. 只係brand name不同, 車身鋼水不同. 差唔會好遠. 但去到1500cc或以上呢, 就要視乎其他因素啦. 現在邊隻price較好較優惠又多著數呢??

伯爵府

三隻PRICE都係差唔多囉~
最平MARCH大約十二萬出到車~
JAZZ和YARIS要大約十四萬出到車呀~~

MELINA,
咁即係點呀?邊隻好呀?
JAZZ就較大,有天窗,等等,
YARIS係TOYATA D人話襟D~但好簡單~
MARCH有E-KEY,但SIT位窄~~~~

大宅

pinky~~

真架. 三隻都真係用同一個oem的引擎. 有咩分別咪係品牌囉. pirice唔同係因為佢地的廣告price及代理費不同囉. 哈.... march係舊小小款. 所以price可以平一d. 慳油小小可以選yaris. 車身襟撞d可選march. 速度較快可選jazz. 有唔同要求先可以按唔同要求來話which one is better架.

伯爵府

melina~
個TOYOTA個SALES話JAZZ玩三,四年個波箱便開始有問題和易壞~是否真架?

佢又話JAZZ既自動波唔同佢解紹哥一隻(雖然大家都係自動波~),佢話JAZZ既波箱係好似D綿羊仔自動波咁變速,好快死喎~~~

其實三隻中,我比較愛JAZZ~

大宅

pinky~~

哈.... sales講野你都好信?? 哈....笑死我啦.
你要記住佢係toyota sales, 當然要話人地d唔好啦. 咁hond同nission都係同一個老細 . 我地以前個老細呀~, 所以佢話其中一個都得架嘛~~ 哈.....
jazz 可以架. 有冇需要幫忙呢??

伯爵府

melina~

有呀....咪需要錢囉~~~
講笑炸~~

等我同我老公"林""林"先~~~~~

大宅

PINKY~~

哈... 買車當然要好好想清楚啦. 唔係落

侯爵府

國民生產總值:23056

如果比我揀, 我鐘意jazz多d呀~~

大宅

不過, 經實際用家試驗, march的車身鋼水襟好多... 不過個款舊

侯爵府

同埋我個人唔係好鐘意march個型呀, 好似笨左少少...

大宅

gina~~

所以我話個款out d 架啦

伯爵府

MELINA~

萬事得2好唔好呀????????????

大宅

pinky~~

雖然我自己都

侯爵府

mlchong
你都係楂緊mazda呀? 咁啱o既, 我同我媽媽都係呀~~ hehee

珊瑚宮

國民生產總值:108293

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

pinky...我果部咪萬事得2囉..不過依家05果款靚d...

但係我想講,睇就幾靚..但係d料麻麻地..好似佢送果個vcd機...買車頭3個月壞左n次,倒車果個bebe...換過全新既都係一陣就壞..一係唔響,一係長響...完全唔可以靠佢黎倒車...長響時根本就係嘈音添...

侯爵府

月希
但係我同媽媽個部又ok wor.. (touchwood) 同埋你話壞個d都唔係架車本身o既野黎架wor.... 你只可以話佢送d野o既quality唔係咁好...

珊瑚宮

GINA...我都寫明係佢送既vcd機同倒車bebe囉....

重有就係佢送既雨擋..貼得好樣衰..好似唔岩位咁..我果時問有冇得貼過..佢地話部部都係咁喎..因為係佢地送既..唔係原廠...講明..送就冇好野=_=

伯爵府

月希~

除在以上的野外,仲有沒有其他壞呀?????

珊瑚宮

PINKY...一時間我又諗唔到咁多喎..除左佢送d野差少少之外..其實整體黎講都冇乜問題既...

跳至
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.