單親天地

跳至

首頁

尾頁

民房

Re: 徵求初生嬰兒床 嬰兒衫仔 嬰兒用品 & 2手大肚衫

我同佢一齊等於冇一齊 我係諗到小朋友的將來先維持呢段關係...既言是這樣 你們這些所謂好心人 原來都係喜歡這樣欺負一些需要幫助的人 我唔係單親 我係0黎搵你地笨 呵 我已經冇話可說 我的女女一時記錯又有咩出奇 我可能冇你地咁正常 你地成日話幫人原來係咁...串人 搵人錯處 搵人笨的是你們!= ="

子爵府

yammicheng318:
既然你真係覺得同佢一齊可以令小朋友

子爵府

你呢頭講完話知佢唔好唔會嫁佢…果頭又話為左兩個小朋友將來…叫我點忍得住唔"找錯處"

男爵府

yammicheng,

比著我係你個"男人"
"你有屋住, 有公援食, 有愛可以做, 有人可以使,
最緊要我有兩個皇牌照住我,
唔係邊個肯同你製造幸福家庭呀?
打死我都唔走喇, 何況你捨得我咩?":mrgreen:

男爵府

yammicheng,

無錯單親媽媽是幫人的地方, 但不會幫人做壞事,
不會認同無理的理據, 不會幫天真無知的少女,
不會歪曲事實, 不會幫不負責任的父母,
不會教人製造單親孩子, 不會教人浪費資源.
不會幫立心攪事扇風的人.

我們需然是單親, 無老公者但我們是有腦ma,
懂分是非黑白, 用理性做人的.
你聽德懂的, 獲益是你自己.
你聽不懂的, 你生活與我無關 ,
但我絕對不會用幫人的藉口來奉盛你.
我都有份點醒你的, 都可以記住我個"大名號 ~ 信媽"

你覺得入錯地方唔緊要, 但千祈唔好行錯位入錯命就得了,
就等你結埋婚...離埋婚...名正言順先入來坐過喇!

很久已沒有你這些, 很好的負面教材了,
多謝你的分享, 已挽救了很多同途的少女.

珍珠宮

好媽媽勳章

信媽 .

男爵府

monly

男爵府

yammicheng318

請你唔好利用人地同情心,我唔係單親媽咪,只係睇唔過眼,每個家庭都有佢難處,而且幫你就人情,唔幫你就係道理!你已經有政府幫你啦,講句衰d呀:根本係你自己拿黎賤,d咁野男人要埋把鬼, 你問佢夠唔夠謄周圍同人講佢食軟飯呀?你又由去唔做野!你一個願打一個願唉,就唔好找人幫,有咩自己搞掂去,係到扮可憐,不知所謂!!!
唔駛做就想有$?發夢啦!!!我老公日日做成十幾個鐘呀,成個月都無假放,你估佢唔累呀,我夠想人陪囉,咁係咪對住就有飯食呀,我呀b夠5月出世啦,唔做到時比咩佢食呀?飲水都要$啦,我都係生一個咋,你無$生咁多出黎拿綜媛仲好意思咁大聲講!!

伯爵府

大家唔好勞氣......每個人都有權選擇自己條路, 只係佢呢條我地大家唔認同之嘛.....
小妹妹~如果你覺得你走入黎求助, 呢度就一定要有人幫你既話, 對唔住喎...我諗你真係行錯地方喇. 你有冇諗過點解你會攪成咁呀??!! ?-( ?-( 24歲喇....唔該搵返個腦出黎用下啦...

子爵府

eva:
你終於忍唔住

伯爵府

monly,

大宅

我真係覺得好奇怪,單親都有個男人係屋企咁算單親咩 ?-(

咁我都係單親呀,我老公成日唔係香港,我屋企多數都係我同兩個仔係到,咁麻煩你

子爵府

Kathy:
玩野呀

男爵府

伯爵府

kathy,

真係比你激死

大宅

個個媽咪俾你地玩c啦~~吾好甘啦 你地~~一陣她覺得俾你地甘樣話她衰 :-( :-( 想吾開做錯事就慘啦 :-( :-( 大家以和為貴好嘛~~

子爵府

qq:
我地講事實

大宅

我吾系話認同她~~我只系吾想大家d口水浸c她姐~~嘻嘻~~

男爵府

qq:

我地講事實, 完全冇玩的意思 .
只是用較輕鬆的手法去教佢.
至於點唔點得明佢, 就要睇佢自己做化了.

你都無佢咁開心快活呀!
佢又點會睇唔開wor, 你估佢會捨得個衰佬咩!

人地工都唔駛返, 仔都唔駛掙錢養,
日日兩公婆悠閒, 大把時間做人.
有屋住, 每月準時有糧出, 再生幾多都得,
話唔埋....一年又可以去幾次泰國布吉散心添
人地都無話為將來憂心過.......

我地日日捱生捱死....就住憂柴憂米....個個月都驚唔夠錢用,
日日都計奶粉錢, 慳果一蚊幾亳......為嘜者?
仲要保住份工....爭分奪秒去增值...進修......為嘜者?

我年年都有準時交稅ka,
應該留比真正有需要的人

大宅

信媽你就最識教人架啦~~希望她真系明啦~~

首頁

尾頁

跳至