跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

原文章由 小B媽咪 於 08-9-18 16:31 發表
Thanks for your offer.

He will go out for dinner after work. I think he needs someone to iron his shirts rather than taking them back to HK.

咁請個工人做下清潔洗熨都唔難既. 我老公最初就自己熨囉..哈哈..但整整下d 衫就係咁易就當熨左..仲要話係廣州唔駛著得咁'光鮮' ..

大宅

小B媽咪,

there is a laundry opposite to the edinburg tower, which is trust worthy, and very cheap.

Also, in case to see dr , there is a Western clinic, next to the laundry, the clinic is very very very famous , many japanese , European and American visit.
Ithe number is :EUR AM tel:37591168.

Also, there are 2 good japanese restaurants next to Edinburgh... very tasty and yummy.

st

[ 本文章最後由 st 於 08-9-19 11:41 編輯 ]

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

Thanks sooooo much your information. It's very useful. Pls advise how long it will be taken if he go to subway to/from Edingbury as he is quite worry when he comes home late at night.

Thanks!

原文章由 st 於 08-9-19 11:39 發表
小B媽咪,

there is a laundry opposite to the edinburg tower, which is trust worthy, and very cheap.

Also, in case to see dr , there is a Western clinic, next to the laundry, the clinic is very very ...

[ 本文章最後由 小B媽咪 於 08-9-19 11:56 編輯 ]

大宅

less than 1o min walk from subway ,just walk straight, , exit is B1.

fiy, the clinic is quite expensive, and if he can charged the company, great, consultation cost RMB600, the best dr name peggy. both my kid see her.

大宅

give us a call if need.

one jpn rest( cheap price good food) in edinburg, another in the "red brick bldg" $$$$ but excellent jpn food. good wonton shop in the poly champagne garden... starbucks , good pizza in papa john ..... yummy!!

also, can order pizza hut and KFC delivery to yr flat..... :)

Lei garden restaurant just next block. very yummy peking duck. etc etc

伯爵府

係呀..珠江新城多野食d..我地都成日去利苑飲茶..

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

好多謝你哋o既資料呀!我老公今晚同我講,佢大多數會租住Ascott Residence.

我想問下天河區有冇好味道餐廳呢?請提點。謝謝!

伯爵府

原文章由 小B媽咪 於 08-9-22 21:58 發表
好多謝你哋o既資料呀!我老公今晚同我講,佢大多數會租住Ascott Residence.

我想問下天河區有冇好味道餐廳呢?請提點。謝謝!

天河區既..我就去中信廣場果度食野多..有日本菜, 東海, pizza 咁..果度都幾多日本人同外國人去食野..因為樓上就係service apartment...咁我地帶住bb..要地方好坐d 同埋清靜d既...就多數去中信囉. 而且截的士容易..
人多既話..有時飲茶食飯就會去耀中既香港海鮮酒家或者天河北百佳對面既嘉逸酒店既裕景軒..

男爵府

多謝你o既資料呀!

睇下我老公幾時上去, 揾你同st食飯呀!

原文章由 CLK-MB 於 08-9-23 12:23 發表

天河區既..我就去中信廣場果度食野多..有日本菜, 東海, pizza 咁..果度都幾多日本人同外國人去食野..因為樓上就係service apartment...咁我地帶住bb..要地方好坐d 同埋清靜d既...就多數去中信囉. 而且截的士容易.. ...

伯爵府

原文章由 小B媽咪 於 08-9-23 20:11 發表
多謝你o既資料呀!

睇下我老公幾時上去, 揾你同st食飯呀!

好呀! 不過st 叻我好多喇...我上左黎都唔係好耐(3個幾月).仲要返左香港幾次..哈哈..
平日我好少出街呀...一至五都係向屋企湊女多. 星期六/日有老公陪先話出去行下, 食下野咋.

你會唔會跟你老公一齊上黎廣州住?

男爵府

我唔會啦!因為我老公只係喺廣州做六至八個月, 又唔係做得太長時間. 加上我喺香港打緊工, 只會週六日上來行下呢!

我諗住十月四號一家大細上來廣州,十月七號我同阿仔返去香港. 睇下你哋有冇時間出來飲下茶傾下計呀!我個仔就快九歲, 佢好鬼C 嘈o架, 希望唔會嚇親你哋啦!

[ 本文章最後由 小B媽咪 於 08-9-24 21:09 編輯 ]

伯爵府

原文章由 小B媽咪 於 08-9-24 21:02 發表
我唔會啦!因為我老公只係喺廣州做六至八個月, 又唔係做得太長時間. 加上我喺香港打緊工, 只會週六日上來行下呢!

我諗住十月四號一家大細上來廣州,十月七號我同阿仔返去香港. 睇下你哋有冇時間出來飲下茶傾下計呀!我 ...

10月頭兩星期我係香港呀~ 因為呢度放10.1 國慶...緊係第一時間走返香港喇..哈哈

到時可能你老公一到星期六/日就走番香港..你地都唔駛點上黎...以前我老公都係咁..星期五晚就走都走唔切!!

男爵府

oic.

等下次我再上來, 再出來飲下茶傾下計呀!

再一次唔該哂你哋o既資料呀!

下次返來香港咪要入好多奶粉囉!

大宅

go jpn shop la, Ruko Ruko the best in gz. YUMMY

伯爵府

原文章由 小B媽咪 於 08-9-25 21:21 發表
oic.

等下次我再上來, 再出來飲下茶傾下計呀!

再一次唔該哂你哋o既資料呀!

下次返來香港咪要入好多奶粉囉!

今次應該唔同D人爭奶粉住喇..我都仲有一箱存貨兼且我個囡都仲有食人奶..留住下次返香港時先入貨LU..
不過每次都買好多野返黎喇..我都係用慣香港D野多D..食既用既都係香港帶黎多..

男爵府

你好有恆心呀!我個仔都係食咗6個月到,我就唔餵啦!加油!

原文章由 CLK-MB 於 08-9-26 10:08 發表

今次應該唔同D人爭奶粉住喇..我都仲有一箱存貨兼且我個囡都仲有食人奶..留住下次返香港時先入貨LU..
不過每次都買好多野返黎喇..我都係用慣香港D野多D..食既用既都係香港帶黎多.. ...

伯爵府

原文章由 小B媽咪 於 08-9-26 22:23 發表
你好有恆心呀!我個仔都係食咗6個月到,我就唔餵啦!加油!

無架..其實我無咩恆心..但唔知點解餵下餵下又得..
最主要都係上左廣州後好得閒..咁咪餵人奶當有d 野做囉..

不過依家奶量愈黎愈少喇..所以怕餵多一, 兩個月都可以收工lu.

男爵府

都好呀! 唔似得我要返工, 又時真係忙到C咁制.....

另外, 你知唔知廣州有咩老字號o既旅行社呢? 我諗住年尾喺廣州飛去三亞陽光海灘幾日.

Thank you!

伯爵府

原文章由 小B媽咪 於 08-9-30 17:01 發表
都好呀! 唔似得我要返工, 又時真係忙到C咁制.....

另外, 你知唔知廣州有咩老字號o既旅行社呢? 我諗住年尾喺廣州飛去三亞陽光海灘幾日.

Thank you!

呢樣就真係唔多知喎..不過, 你只係買機票同訂酒店既..係香港搵旅行社都得喇...
係呢度做咩都好易激死架..有得揀..都係幫襯香港既公司好D..

大宅

u can only call the airline to buy ticket.but FYI, year end is very $$$ as korean and russian all fly there for golf!!

首頁
12345...7

尾頁

跳至