論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Help......

:-( :-( :-( 想請各 bk mami幫忙呀!!! 事原我請左個印印, 咁 vca no. 剛出左, 因為我個bb 宜家無人湊, 而我又要返工, 唔可以請假 :-( :-( :-( :-( , 所以agent已經幫我send左加快信, 不過佢話我自己都可以打去入境處吹吓佢地, 點知打去個男人好cool, 又講左好多道理, 又話個個話urgent既理由都係咁, 我地如果將你個case抽出黎加快, 咁其他人又會問點解 :tongue: :tongue: :tongue: 請問大家我有咩可以做到 help help help, please please :-( :-( :-( :-( :-( :-(

複式洋房

Re: Help......

講真..政府d野真係無辦法地慢..我個時又係做同一理由叫佢快d..起初d staff 都係冷淡對待..
後來, 我2日就打一次..煩到佢地雲..佢地先做野..
仲有,,個agent 話都有幫我fax 封信去催佢地..
您試下..

大宅

你自己親自draft 封獨一無二既信, 中文都得架, 頭一星期 fax 2 次, 下星期一就o向封信上面手寫大大隻字, " URGENT..由於時間緊迫, 請於VISA 批出時, 用電話通知本人.. TEL : XXXXXXXX "... 我試過咁, 第2 日就CALL我去拎 VISA 喇.... 唔好靠AGENT D信呀.. 佢地D 信 STANDARD 架... D OFFICER 見到都唔洗睇啦....

補充一句, 我試過打電話, D 人都係唔多理架...

男爵府

Bbee04 and rubyhappy2,

真係好多謝你地呀

rubyhappy2,

好!!!我就用你既方法去煩c佢地

大宅

我當時都係好急要工人, agent同我fax左信過去,叫我最好親自打電話去入境處催, 不過我好好彩, 每次接聽既職員都好好,好客氣咁解釋個正常程序比我知, 又話比我知urgent case會點處理, 我打左唔知3次定4次電話後就通知我個工人黎得喇.

大宅

所以唔好靠 agent 黎追,我又係打電話同fax 信比佢,之後過多一個星期就批左。

如果是經agent一定有排等。

男爵府

真係唔該晒, 可以做既我已經做左喇, 不過會勁打比佢地

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

我當時都係好急要工人, agent同我send左信過去, 跟住入境處好快就自動打比我, 仲批埋! 我乜都冇做過喎! ?-( 咁我咪好好彩?

首頁

尾頁

跳至