婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

點解一定要睇女醫生

時常見到姊妹們問介紹女醫生,點解一定要睇女醫生呢?

最近第一次做婦科檢查,有些緊張,醫生問過一些基本問題後、叫我跟姑娘入房,我脫去內褲和bra扣後,就躺在

珍珠宮

Re: 點解一定要睇女醫生

係呀,女醫生好多會覺得唔係好痛姐,男醫生就永遠唔知有幾痛喇 我睇開男醫生,好 pro 架,無咩尷尬!反而睇過個女醫生,就唔係幾好!
其實個醫生好唔好,pro唔pro,唔係睇性別!
有好o既女醫生,亦有咸濕男醫生!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!
該用戶已被刪除

洋房

This is really a personal choice!! To me, my doctor is a male and he's really nice, funny, gentle & will not make u nervous during checking.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

我生bb時醫院的主診醫生及婦科醫生都是男醫生 :-P

複式洋房

[quote]由 sophie&sara 於 2006-02-18 14:59:36
唔係話男醫生唔好,只是個人意願

大宅

我都覺得唔一定要睇女醫生,因為我曾經睇過一個女醫生,d態度真係惡到冇人有囉,重好冇禮貌添. 直到有朋友介紹我睇一個男醫生,佢唔單只好nice重會好體會我地女性個d痛楚,所以我覺得我會expect睇男醫生好過女囉. :mrgreen:

大宅

我以前都曾經睇過一個女醫生, 就好似smallping咁話, "d態度真係惡到冇人有囉,重好冇禮貌添"一模一樣, 不過我重慘過你, 重要係幫我檢查時整到我好痛......後來經BK mami介紹搵咗個男醫生睇, 就好好多, 所以一直睇到宜家

大宅

我覺醫得好,男女都無所謂,其實男醫生日日見咁多女病人,都睇到痳木啦,我估係超靚女佢地才有d知覺,自問我唔係,所以唔洗怕.... 我覺得男醫生細心d :-

大宅

對啦!!, 男or女醫生, 最近要係"好"

大宅

jindui 寫道:
對啦!!, 男or女醫生, 最近要係"好"

我認同!

首頁

尾頁

跳至