在職全職

跳至

首頁

尾頁

男爵府

你滿意現在的工作嗎?

我見好多人都話
工作唔偷快

究竟大家滿意現有的工作嗎?

有冇覺得
在職的媽媽
工作上面對困難會大d呢

侯爵府

好媽媽勳章

Re: 你滿意現在的工作嗎?

我對現在的工作頗滿意:工時穩定,人工ok,老闆好人。

這算是幸運的。
該用戶已被刪除

大宅

no,working time is too long, & many work, it seems never will be finished..... :-(

大宅

唔錯架, 人少少, 人工高, 冇咩野做, 唔使ot, 冇咩壓力.
不過最衰要番5.5日, 老細死都唔肯改長短週. 同埋冇醫療o個下衰law. 其他都好好

禁止訪問

侯爵府

2011精緻種植勳章 畀面勳章

我果度同事好, 返五日, 朝九晚五, 工作無壓力, 但人工少, 所以唔開心 :cry:

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我呢度人工奀, 返 5 日半, 9:00-5:30pm , 同事又騎呢, 但好在可以準時放工...

成日都話想轉工, 但唔積極搵工 :-|

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

人工、福利、地點都ok, 但只係assist阿頭做copy、filing之類嘅"厭惡性"工作, 擔心如冇咗呢份工, 出去一定搵唔到嘢做, 所以都心大心細轉工(因我之前係做會計架)。
孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

男爵府

見到大致上的媽咪
都幾滿意份工作
都係一件開心事

有時真係希望
D 老闆體諒下
我地一班在職媽媽

我都覺得份工OKAY 啦
若出去搵過份
人工可以好一, 二千的

但好多野都要由頭黎過
所以都係保持現況啦

珍珠宮

你同我份工都好似喎. 不過人工就唔算好高+今年我公司危危符. :-( :-(
ginnieginnie 寫道:
唔錯架, 人少少, 人工高, 冇咩野做, 唔使ot, 冇咩壓力.
不過最衰要番5.5日, 老細死都唔肯改長短週. 同埋冇醫療o個下衰law. 其他都好好

禁止訪問

洋房

叉燒媽咪

你真係好彩, 搵到份自己鍾意既工真係唔容易呀, 真係好羨慕你呀!!!

希望有一日我都可以好似你咁, 搵到份鐘意既工啦!!!
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(
You & Me[br]

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

75%滿意 :-P

男爵府

醒目開學勳章

極唔滿意,可惜未搵到工,所以so sad :-(

侯爵府

好媽媽勳章

其實可能係我要求低,只須人工ok, 準時比我放工接仔放學就心滿意足。 祝你都早日搵到份鐘意既工!
(*_*) 寫道:
叉燒媽咪
你真係好彩, 搵到份自己鍾意既工真係唔容易呀, 真係好羨慕你呀!!!
希望有一日我都可以好似你咁, 搵到份鐘意既工啦!!!
:-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

人工o.k.不過公司同大陸廠做野得個亂字,d野做極都唔完,但都冇所謂,最難頂隻癲雞阿姐間中就咬人,剛入行幾年又乜都唔識,成日要我地花時做埋d多餘野!!谷鬼氣!!!所以我通常準時放工.唔益佢!!!

男爵府

我就樣樣都好滿意, 唯一一樣好唔滿意o既就係日日都無得準時走 :evil:
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........

男爵府

LilianLegend 寫道:
人工o.k.不過公司同大陸廠做野得個亂字,d野做極都唔完,但都冇所謂,最難頂隻癲雞阿姐間中就咬人,剛入行幾年又乜都唔識,成日要我地花時做埋d多餘野!!谷鬼氣!!!所以我通常準時放工.唔益佢!!!

咬人咁盞鬼
Jerry in Studio 其實無咩要求, 得到o既反而越多.........
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至