潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問係法國買LV係咪有得退稅?

會退幾多? (即係平過係香港買?)

大宅

Re: 請問係法國買LV係咪有得退稅?

退12%稅, but if you use credit card for payment overseas, the credit card centre will have service charge depends on which credit card you are using.

洋房

總之你買過佢地指定價錢嘅野就有得退稅.

侯爵府

無錯.
law2006 寫道:
總之你買過佢地指定價錢嘅野就有得退稅.

水晶宮

12%退稅及Euro低,都平幾多架(7幾折depends on 款)

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

大宅

我啱啱去完返黎,平均係7.5折,如果用信用咭付款就只有8折左右,因為信用咭匯率高d.我買左3個新款手袋,1個銀包.
令外我買左一隻勞力士,唔會平過hk,不過個款hk未有.
Gucci都有7折計埋退稅,不過d新款好快賣曬.
令外我見相機都平過hk,新款sony7.2賣2300左右.

首頁

尾頁

跳至