自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

咁到時當新抱係自己女... 唔得咩

男爵府

醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 畀面勳章

BB健康最緊要, 仔女都無所謂喇~
2兄弟岩玩D, 又可以訓埋同一間房, 細佬又可以著番亞哥D衫, 所有物品都可以 re-use, 都有好多好處丫!

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

生得出健康已經好好。好多人想生都無。
不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

回覆:恨生女就偏偏生仔,好down

睇開d,仔有仔好!

大宅

回覆:emimi 的帖子

我都係!三個仔

男爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+erinlui+於+12-08-01+發表如

原帖由 emimi 於 12-08-01 發表
c6由我有左第二胎已經成日叫我生三個,佢話佢呢兩年努力搵錢養我地,但我都接受唔到三條king,要考慮下生唔 ...
樓主,我就係家有三條King既Queen屎,我在家中地位好崇高架,得我一個女人,將來我有四位猛男保護我,好爽當初頭一二胎係仔,我好開心,因為大家同性別,有傾有講,將來安排訓覺同房都無問題。後來意外有左第三胎,我兩公婆就好想要女,始終有仔有女,成為「好」字,生活就好美滿啦!點知照到都係仔,都有少少失望,但「開心」的心情好快掩蓋左失落,因為得到身邊各人的祝賀,呢種福氣係幾身修番黎既,而且最重要係三個仔都健健康康,活潑可愛,絕對要感謝神的安排!仲有而家C6問我仲會唔會好想要女,如果重新比我選擇要女既話,就冇左而家可愛既細仔,咁我當然唔制啦!mouth:我已經好愛我三個仔啦!希望樓主珍惜神恩賜給你既禮物

子爵府

好怕99 呷新抱醋。唔同想個仔成世一支公咩!我希望我老左唔好做依款99。

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

生囝生女都係自己,別太介意,囝囡已定,開心面對

[img][/img][img align=left

珍珠宮

見到呢個post,就諗起d舊同事,嗰年有5、6個一齊大肚,但結果係全部冧莊,有個重靜靜雞坐喺度喊,我地都唔知點同佢地講,唯有見生女就話痴阿媽好丫,第日多個仔,見生仔就話中國人梗係多仔好啦,依家香港地小男仔呀咁囉

禁止訪問

水晶宮

知足!

Bye

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

有得生已經係福氣

男爵府

畀面勳章

原來有人同我一樣會擔心呢樣嘢我未生,但超鐘意女,我都驚第時會生仔。但唸深一層,相比起生唔到,仔定女都無所謂了

公爵府

開心吸收勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我同c6 都恨生女架,不過我地只有一個仔,亦唔諗住追多個。
正面d諗,生仔有生仔好,將來男女比例 女多男少,唔駛擔心個女生得唔靚,難搵伴侶。

子爵府

好媽媽勳章

回覆 emimi 的帖子

我同你一樣恨女恨到發燒, 頭2胎也是仔, 今次第三胎比我恨到喇~~~~~~~~~~~~~~~係女呀!!! 照超星波時不知幾開心同興奮, 同2個仔玩'give me five' 呵呵~~~~ checked up 完后便去shopping買了幾件女仔衫仔添呀
努力加油! 或者第三胎便會得個女呢!! 其實2個仔仔也是好的. 有得傾有得講嘛! 不過佢地由起身打架嘈架打到天黑...訓醒后又來過.
其實BB最重要身體健康啊!!

公爵府

對眼望闊D,遠D,就知道原來自己是個幸運兒!(不過我都覺得女仔得意D)

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

男爵府

畀面勳章

最緊要自己開心

公爵府

有「營」勳章 叻叻勳章

我好恨生仔,我鍾意仔仔。

不過,只要自己生,仔女我都鍾意。

第一胎仔,未計劃生二胎~

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

我奶奶都係2個仔,我生了一仔一女,老爺錫到個女燶,樓主,恭喜添丁發財

首頁
23456...9

尾頁

跳至