自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

水晶宮

D棉條咁貴,究竟邊度買平既?邊度有DISCOUNT?邊度買抵D啊?
買到破產,又唔買唔得.....

angel31    發表於 12-8-18 19:38
mama_5354    發表於 12-8-18 13:09
wewe    發表於 12-8-16 07:03
yoyob230398    發表於 12-8-15 10:32
kuromi_kuromi    發表於 12-8-15 10:14

大宅

kidicksonki 發表於 12-9-22 23:04
個纸套可以直接掉落馬桶?唔會塞架?我用P牌,每次換都带定plastic bag 装起條棉同套才掉入垃圾桶。不過血 ...

包裝盒寫明棉條個包裝袋同導管都係flushable的, 唔會塞的 = )
不過紙的導管會比較"鞋", 入果下會有少少唔舒服, 我只係like佢flushable, 同埋一盒有好多支, 我一盒用到3, 4個cycle = )

大宅

引用:Quote:oxford0158+發表於+12-8-15+10:40+我

原帖由 BgirlMa 於 12-08-16 發表
我頭兩日都係用呢隻, 仲要用橙色最粗果隻... 自生完後勁多M, 呢隻先可以頂得住~!! 第三/四日打後就用返P牌. ...
個纸套可以直接掉落馬桶?唔會塞架?我用P牌,每次換都带定plastic bag 装起條棉同套才掉入垃圾桶。不過血淋淋都好嘔心!

大宅

回覆:棉條問題|||HELP!

呢2日第一次用,每次要換時都好怕條繩會斷,條棉條留係入面,心諗每次拉出黎果下真係好驚,

禁止訪問

畀面勳章

公爵府

好媽媽勳章

頭果2日夜晚先用, 日頭一定唔會用
網上世界咩人都有 ,謝絕介紹買賣 ,謝絕代購!

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

唔識用

別墅

引用:我多數用頭兩日和訓覺先用,尾個幾日就用衛

原帖由 ching72 於 12-08-15 發表
我多數用頭兩日和訓覺先用,尾個幾日就用衛生巾
我同你用法一樣。。。因為過左頭兩三日都冇咩野流出黎

男爵府

bosch 發表於 12-8-19 08:56
尾果幾日仲用到棉條咩??? 會痛架喎...

我流量少會用番m

水晶宮

bosch 發表於 12-8-19 08:56
pxxxxxx有隻輕量,好幼架~~

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:angel31 的帖子

其實只要妳放得夠入,身體放唔會感覺到 un 住,最少半隻手指以上,如妳係初用導入管會幫倒妳。

大宅

引用:睇完大家嘅post.,突然想同各位jm分享下

原帖由 洋蔥頭媽咪 於 12-08-18 發表

睇完大家嘅post.,突然想同各位jm分享下,我自己用左棉條 ...
Thanks for sharing

大宅

咩都貴

男爵府

畀面勳章

我未用過,想知用咗坐係度會唔會un住

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

回覆 洋蔥頭媽咪 的帖子

謝謝你貼心的提點.
所以各位記著要選擇較低吸收量的棉條, 換密d! 我也用了十幾年, 一用便愛上了, 不再怕那噁心的血腥味, 不再焗住, 不再敏感痕癢, 貴都要用, 只可惜香港沒有太多牌子選擇, 也不是很多地方可買到, 連萬x和百x也不是間間有賣呢!

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:Mollymo+發表於+12-8-15+10:47+我試

原帖由 shannnb 於 12-08-15 發表
莫非....泰國深D?

珍珠宮

棉條都加價

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

睇完大家嘅post.,突然想同各位jm分享下,我自己用左棉條已經十幾年,講真真係好正,我已經唔會點用m巾,除了夜晚。用開棉條jm應該都有同感,好正,感覺比用巾舒服好多,有時即頭唔記得自己 m come 添,
不過想提醒各位jm,盡量唔好用過夜,如要用亦要記住同一棉條绝不可留在體內過久,尤其經期量多日子!唔知大家買棉條時有冇留意到盒上有警告字句?内容提及TSS症狀,其實係一種中毒性休克症狀,嚴重嘅會中毒死亡。我自從用左棉條後已經愛上左,但當我看到此資訊後唔係太明白,但又有d擔心,所以我問過位好有經驗醫生,佢話我知中國人比較少人用,外國就好普遍,好多鬼妹仔都用,因為太方便舒服,但就因為o甘有d鬼妹仔放入棉條又長時間冇换,就會中毒,原來棉條吸收經血後又留在體內,就會開始產生毒素,會有危險,但如果用得適當,應該唔會有問題,但都要留意用棉條有較大機會容易發炎,所以要小心用。
我自己夜晚盡量只用短時間,或者半夜起身,如量多會用番巾。
我見有d Jm都會用過夜,只係想分享下我知既野,嚇親大家唔好意思,如唔岩聽就當我冇講過啦!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Mollymo 發表於 12-8-15 10:19
你用邊隻?流量多果日試喎,太乾好難入,要試多幾次先成功架。初用買o.b. mini size好d,細粒d,瘦d,易出 ...

初時買 o.b., 但因為冇導管入唔到 !!

後來轉用"單big c", 呢個好易用, 一直沿用至今

不過真係好貴, 我只在M來日撞著要落水至用.

首頁
12345...6

尾頁

跳至