嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問呢個系列有無出track pack? Toy r us 唔見有得賣。
我想買多d track俾阿囝駁長d....
Ikea 的train set路軌可連接Take n Play嗎? 我見Ikea果set d 接位都好相似,而且砌起來有起有伏,好像都幾多變好玩.....
除了Ikea, 有無其他平靚正選擇?
苦惱中.....

呢個問題好像好無聊,但見到2歲阿囝眼甘甘望位d train set玩具,我都癲埋一份呢。

大宅

(1)其實你想買手動定是電動火車, 因為thomas take n play 是fisher price 出同ikea一樣是手推火車仔,而ikea木track你放fisher price thomas車頭一定行唔到,大家size唔同,仲有track起伏對火車好易出軌,個人覺得電動火車好玩好多

(2)如果你買電動火車一定是玩具龍頭tomy出的thomas n friend track pack, 佢地d track 變化最多,仲有隧道,橋,燈,好多變化, tomy火車平均幾蚊一條track價錢一定平過ikea木個d,

(3)另外tomy出的thomas火車頭,千種配件,你仲可以散買tack,ikea真是無得比,ikea 火車是手推不是電動
最後 只要你去大d的玩具店便有,好似奇趣等,而玩具反斗城都有盒裝tomy track pack 只是你找唔到,最重要是火車盒印有tomy先好買

http://www.youtube.com/watch?v=ChuqAaeIOxE&feature=related

民房

回覆:想請教有玩Thomas & Friends Take n Play的朋友....

你試下magebox 果間 Toy r us, 早前見到有。

大宅

Thanks! 多謝你幫下眼.

我今日攞住張catalog, 問左沙田toy r us.
我見有2款, 每款$89.9.
原來不是太常有, 大家都想買黎延長d玩....
我最想買的橋款無貨.
買了flexible track.

我見美國有52 pieces的終極track pack ($600!!!!), 計埋shipping 要近$900.
太crazy了.

我覺得呢個黑洞不太值....
寧願小朋友大d買lego玩.... 玩具的黑洞無窮無盡....

大宅

買火車玩具原來要做下research先唔會買錯....
今次錯有錯著, take n play系列不太多款, 買極有限. ^0^

大宅

無錯...我個仔迷左tomy果款.......而家屋企剩係thomas 火車頭都10幾20架, 仲未計james, Percy,Spencer 果d...果d 路軌先係最黑洞.....而且收藏又阻定.....

d親戚知佢鍾意thomas, 每次生日都係一盒盒咁送比佢.....

首頁

尾頁

跳至