懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 各位2006年4月的準媽咪, 我跑出左啦!

恭喜呀 , gary f
竟然俾你搶閘 law 左 第一名
多 d 休息 ar ^^

你真係好有潛質
繼續努力 la :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
bare in mind we are always on your sides

民房

chiuhan,

我都係諗住係威記生, 之前問姑娘都係話要睇情況喎!!

我同事第一胎老公就好好彩可以陪足全程, 但係第二胎, 因為冇諗過會快咁多, 老公出咗去食 lunch, 之後就冇得入番去陪, miss 咗囉!! 所以都係要睇吓生個日點情況, 睇吓自己好唔好彩啦!!!

不過, 我諗到時再同姑娘講聲先會好dd掛!!!

男爵府

多謝晒各位既問候呀!

alicevege,
我等緊中六合彩呀, 不過唔可以咁遲啦, 唔係想生都生唔到了, 老了! 我快34歲了!

JOJA,
今天終於有少少奶出, 我即刻比細佬啜下不過應不多, 好彩佢好脾氣又細食, 所以無奶飲都無喊, 只係好惘然的望住我, 好似在問我: 點解啜極都無既?
唔知妳同3x邊個會跑第二呢, 定係會爆冷門?

connie,
我臨生前幾日忽然腳腫的, 以為三腫三消才生得, 點知一腫都未消就生了!

vf2006,
我係36w1生的, 早了一個月呀! 好彩bb唔駛入氧氣箱同照燈! 不過可能佢都屬於早產兒, 所以食奶都食得好少, 每次1-2安, 不過隔個幾鐘又想食, 比佢玩死!

DorDorWong & sweetjelly,
細佬個鼻似我老公, 個咀仔似我, 整體我都覺得有少少似阿哥, 不過比較書生樣, 似女仔, 所以我阿婆話我下胎應係女喎, 同埋佢既行為舉止係真係斯文d的! 喊都唔會拆晒天咁!
我同bb第4天已出院了, post相呢樣野就要等我老公做啦, 因為我係電腦白痴, 我老公常笑我識得上黎玩已經好叻了!
:tongue:

家嫂甲,
可能係遺傳啦, 我阿媽又係生得好快的, 她說連陣痛都無, 一大痛就生了!

男爵府

GARYF

我而得
現在即穿水
就可以入院生bb
我好想抱抱佢呀
哈...

男爵府

JOJA 寫道:
GARYF

我而得
現在即穿水
就可以入院生bb
我好想抱抱佢呀
哈...

he...
好快到妳架啦, 到時要好似我咁比個詳細報告各位呀!

男爵府

JOJA 寫道:
GARYF

我而得
現在即穿水
就可以入院生bb
我好想抱抱佢呀
哈...

he...
好快到妳架啦, 到時要好似我咁比個詳細報告各位呀!

大宅

GaryF

我想知你上胎見紅生仔定女

今胎穿水又係生仔定女呀?

大宅

我都好想快快跑出呀!!!
GaryF,
原先我同你都係預產期4月6日, 估都估唔到你會快咁多咁多
我同老公講,佢都"0"左 ,佢而家都覺得我可能聽日就生得TIM喎~~~~~~~
我見你話瞓瞓下就穿水生得,搞到我發夢以為自己真係傻奸奸咁生左 (日有所思, 夜有所夢)

別墅

別墅

juneyu,

yee.... 您都打算o係威記生呀,咁您幾時預產期呀?您o係咪都係o係 "瀝源" 做產檢呢? 我問個姑娘佢都話要當日都佢地講聲先得架,希望可以啦!我而家都好緊張呀。。。 :-P 不過我都好想快d見到bb

別墅

GaryF ,

真的會忽然腳腫嗎?

男爵府

GaryF,
Hey, glad to hear that ar! you and I suppose have the same deliever day wor! Now you are the first one who delievered the baby!
So nervous tim!!
Did you eat anything to make deliever easlier??

男爵府

oliviapylo 寫道:
GaryF

我想知你上胎見紅生仔定女

今胎穿水又係生仔定女呀?

我上胎見紅生仔
今胎穿水都係生仔

男爵府

Mini-mummy,
嘻, 我搞到妳地個個咁緊張添, 真係有d唔好意思, 哈...

男爵府

chiuhan 寫道:
GaryF ,

真的會忽然腳腫嗎?

我今胎先忽然腳腫的, 第一胎無架, 所以我諗因人而異!

男爵府

innylee 寫道:
GaryF,
Hey, glad to hear that ar! you and I suppose have the same deliever day wor! Now you are the first one who delievered the baby!
So nervous tim!!
Did you eat anything to make deliever easlier??

我無食什麼特別野呀, 只係飲了兩次腐竹糖水及飲左兩個禮拜豆漿咋, 我連西瓜都未開始食呀, 陰公! :-(

別墅

GaryF ,

我而家剩係覺得大脾內側o個度d痛咋(好似做完一輪劇烈運動o個d),所以夜晚都訓得唔係咁好,自己都唔係太轉到身呀,要老公幫我轉囉!

connie

別墅

GaryF,

我都唔只飲左兩次腐竹糖水lu,起碼有四次喇,可能我冇飲豆漿,所以都未有動靜呀! 我斬有打算買西瓜食,不過好似唔覺有得買喎。。。

connie

大宅

好媽媽勳章

恭喜!!恭喜!!

我都好想好似你咁快生呀!!
而家日日都同b仔講阿媽等緊你,快d出世!!

希望到時唔洗3個鐘就生左佢出黎啦,好怕痛!!

無論世界點變都好~媽媽永遠都愛熹熹同楓楓
熹熹豬2006年4月10日出世.楓楓豬2008年2月4日.
健康才是財富~希望2隻豬身體健康^-^

大宅

GaryF,

見你遂一解答各位媽咪

首頁

尾頁

跳至