跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

Re: 你地開始有害喜現象未?

大宅

我想可能孕婦的情緒真係會成日不穩定吧
有時好小的事都會想哭啦, 又好易笑啦
又好易緊張和擔心, 所以都覺得自己情緒唔係幾穩定
你地有無呢個情況呢 ?

suki,
你個妹生左仔定係女呀, 順產定係開刀 ?
佢無事嘛 ? 最緊要平安

男爵府

bbtse,
你點呀? 好d未? 有無睇過e生呀? 其實雖然有左bb都盡量唔建議食藥, 但如果你任由d virus響身體入面, 你又唔知咩事, 對bb都唔好啦, 最好都係consult下e生.
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

伯爵府

好媽媽勳章

bbtse

我上星期也試過不知怎的
好唔開心
還哭起來

大宅

我還有少少傷風,
星期四會去仁安產檢, 我想到時同醫生講啦
我今天起床頭暈暈,暈到個人都起唔到身
上次醫生已經話我有點血壓高

你地有無覺得心跳快左呢 ?

我覺得有時好似跳得好快,有時又好似唔係好透到氣咁
今天返工都係爬返去, 我已經唔敢自己drive啦,
怕危險嘛, 而且安全帶"括"住個肚唔係幾舒服

該用戶已被刪除

大宅

你都真係有點密呀, 不過我老公話唔好想咁多
工作之嘛, 唔係去賣命.
最緊要bb和自己都健康, 其他的唔好理咁多
因為無野重要得過你地兩個哦

所以開開心心放鬆d陀好bb就係呢家大家最重要的事哦 !!
各位媽咪要加油哦 !!

該用戶已被刪除

大宅

係呀, 佢呢家唔炒得你住嘛.
所以唔駛想咁多啦,

記住你自己,bb同老公才是最重要
其他野唔好想啦, 見步行步啦
開心d 開心d, 笑多d, bb先會開朗架...

男爵府

我想問各位已經踏入12週o既媽咪係咪真係開始冇嘔?我今日啱啱10週,仲係好辛苦食唔倒野,無mood,無氣無力無鬥志 :-( :-( :-(

重有,身邊勁多病人, 好驚 :cry: :cry: :cry:

大宅

Creamy_mami

我已經踏入12週, 之前的唔舒服好似無晒lu,不過都係好易倦及成日想瞓覺. 希望你遲d好d la...

大宅

bbtse,

你係唔係睇Connie Yuen 家? 我都睇過佢一次...she likes to say you're HT ga...

since her charge is soooo expensive ($7xx) and so I switch back to my old Obs doctor luuuu...

吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

大宅

bbtse,

Ohhh... you're sick also...

I'm too coz my husband '傳染'比我家...

I've sore throat + bad coughing at night... ar.... for nearly 2 weeks laaa...

will seek doctor's advice on next p/n check (next Monday)

好辛苦呀... :-( :-( :-(
吾家三隻小豬樂融融 ;-)  ;-)  ;-)

男爵府

Nov,

唔該晒, 好期待12週真係會舒服D

但係重有兩週...好漫長 :cry: :cry: :cry:

伯爵府

我今天終於等到12周了
各位姊妹努力啊!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我已經踏入12週, 前幾日開始好返d無再作嘔作悶,
胃口都好咗!但今日唔知點解又再發作,又作嘔作悶,
食完嘢又想嘔,嘔咗幾次,仲以為唔駛再咁辛苦!點知又嚟過!

大宅

我昨晚嘔到頭暈, 一起床個人已經係到轉
結果無返工, 在家睡醒就去嘔
到晚上出街吃飯, 吃完又嘔,
我老公已經即刻陪我by taxi回家,
結果係taxi又嘔,好在有帶袋袋, 無整污糟架車
但係真係唔到頭暈, 吃什麼嘔什麼, 真的很辛苦
嚇到我老公話生一個好啦, 你睇下幾辛苦,唉....
睇見佢個樣幾擔心 :cry:

呢家先10wks5days, 幾時先到12週呀
好期待呢 !!! :-( :-(

該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至