爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

老婆考牌仲緊張過自己考

老婆之前已經肥左兩次, 又喊又覺得自己冇用, 今日考第三次, 尋晚我緊張都訓唔著, 朝早我開車去試場附近兜下睇下見唔見到佢啦, 諗住之後接埋佢, 一路心情非常緊張, 加多少忐忑不安, 可幸最後佢都pass, ah.............即刻鬆哂~

唔知有冇人試過咁呢?

期間見每架的士司機對正在考牌既車都好禮讓, 仲保持好大段距離, 發覺原來好多的士大哥都好好人, 唔係之前聽既咁衰~
我個仔好得意架

男爵府

好媽媽勳章

Re: 老婆考牌仲緊張過自己考

mingb 寫道:
老婆之前已經肥左兩次, 又喊又覺得自己冇用, 今日考第三次, 尋晚我緊張都訓唔著, 朝早我開車去試場附近兜下睇下見唔見到佢啦, 諗住之後接埋佢, 一路心情非常緊張, 加多少忐忑不安, 可幸最後佢都pass, ah.............即刻鬆哂~

唔知有冇人試過咁呢?

期間見每架的士司機對正在考牌既車都好禮讓, 仲保持好大段距離, 發覺原來好多的士大哥都好好人, 唔係之前聽既咁衰~

平時D的士真係多數唔讓人架,
見你老婆考試可能好D喇,恭喜晒呀!

大宅

迪迪仔 寫道:
平時D的士真係多數唔讓人架,
見你老婆考試可能好D喇,恭喜晒呀!

但我老婆事後話我知有兩架車beep佢, 其中一架仲cut佢, 之前第二次都係有架貨van故意cut上黎搞到肥左, 其實都唔知d人諗乜野~ ?-(
我個仔好得意架

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

恭喜晒,你太太考邊條路線呀?

大宅

HinMa, 第一次係培正, 第二次係考石離, 第三次好彩抽番培正唔係天光道~
我個仔好得意架

民房

我老婆都考2次 (鴐駛學院), 第1次肥, 衰路試, 佢話在學校一轉彎出試場已經駛在水渠蓋上, 叮叮噹噹響, 佢都知衰, 跟住返試場前個燈位, 連cut2線只望1次頭, 衰埋.

第2次就一直都好順利, 又去到臨返試場前的燈位, 佢打燈cut線, 再望鏡時已見有駕貨櫃有少少抽頭, 佢再擰頭時, 條線"吉"晒俾佢過線, 老婆話係駕貨櫃幫佢開路再留位俾佢入, 就係咁pass了.

大宅

Shek_Ba, 咁你老婆都好好彩, 遇到個好人
我要學習做會笑的媽媽

珍珠宮

好媽媽勳章

Congratulation!!!

我星期5考, 第2次啦好緊張, 因為真係要睇唔面情況, 天氣預報仲話落雨, 我都未試過落雨學車.

我老公就叫我平常心喎.

大宅

考KLN要抽考試地點....如果肥一次下次又唔知抽邊? 煩~~

我在HK SIDE 考...地點只有跑馬地....唔洗擔心以上問題....

<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

大宅

我考私家車同中型貨車都係一take過搞掂, 遲下可能會去考旅遊巴, 睇下重有無咁好運.

[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

大宅

tracyyuen 寫道:
考KLN要抽考試地點....如果肥一次下次又唔知抽邊? 煩~~

我在HK SIDE 考...地點只有跑馬地....唔洗擔心以上問題....

係呀, 如果次次考都唔同地方其賽都幾大劑!
我個仔好得意架

大宅

你地係幫襯邊間駕駛學校 / 私人教授, 可否pm我, 因我都想考車牌, 其實考私家車牌 or 考輕型貨車牌好呢? 各位比o的意見我好嗎? thanks!

大宅

我幫襯"李健", 個人覺得唔錯...一個師父跟到尾.佢地有套餐唔貴..
我用了26個鐘, 加1 個for考試, total 27個鐘 $2千頭+$600(定800?)駕駛執照(10年)

1次pass, total $27xx. (我2003年考)

有自知知明....所以考自動波...c+車...

yiuyiu805 寫道:
你地係幫襯邊間駕駛學校 / 私人教授, 可否pm我, 因我都想考車牌, 其實考私家車牌 or 考輕型貨車牌好呢? 各位比o的意見我好嗎? thanks!
<i>琳琳2005年8月23日係瑪麗醫院出世3.63kg / 51.0cm 2005-8-234.96kg /2005-9-305.02kg / 57.5cm  2005-10-66.45kg / 62.0cm 2005-11-156.55kg / 62.5cm 2005-11-297.10kg / 2005-12-157.80kg / 2006-1-168.20kg / 2006-2-168.50kg / 2006-3-1610.1kg / 2006-8-2412.5kg / 2007-4-14

民房

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我係跟鏗鏘嘅譚師傅,真係幾好,我98年考,果陣無套餐,而家就有!
我都係一take pass,係棍波,但我知道譚師傅有兩架車,棍/自都有教@!

大宅

yiuyiu805 寫道:

我老婆跟好運, 轉過一次師傅, 聽佢講兩個師傅都唔錯~

唔知你係想考棍波的自動波, 我太太就考私家車自動波, 其實應該報輕型自動波, 因為貨van易睇位, 少左份頭...
我個仔好得意架

大宅

我五月考天光道呀…點算 :-( :-(

珍珠宮

好媽媽勳章

YanYan0116 寫道:
Congratulation!!!

我星期5考, 第2次啦好緊張, 因為真係要睇唔面情況, 天氣預報仲話落雨, 我都未試過落雨學車.

我老公就叫我平常心喎.

PASS

大宅

Mingb:

你話VAN無頭易睇位, 咁個條車尾又點呢?總括都是易過C+車嗎?

其實之前都在這裏問過關於考牌,但都未去學. 因為我自己好唔想學, 有自知之明, 叫我郁下個腦都仲可以(唔係自認叻, 而係想話我係諗就叻, 做就唔掂果種人! :mrgreen: ), 但手腳眼等肢體協調勁差,做運動都唔掂! 就算好彩pass我都唔敢亦唔想楂車!不過我虾子餅就好想我考, 成日講,成日提, 佢話怕佢唔在我身邊時我唔識照顧自己喎(因平日多數佢車出車入)!呢排來自佢ge逼迫少咗,我就側側膊當無件事。但不知佢幾時又會舊事重提, 如果比佢逼迫得太犀利, 到時都會順下佢意.

大宅

YanYan0116, 恭喜妳~

林太太,
私家車同貨van泊位大家都係差唔多, 考路試既話, 坐位高視野遠坐得前, 對轉彎, cut線, 抽頭都有幫助, 仲有貨van塊鏡又大d好睇d~

其實有閒錢, 去考下都好既, 正所謂一技傍身嘛~
我個仔好得意架

首頁

尾頁

跳至