懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

可否分享開刀生BB的原因?

各位靚媽咪, 可否分享你們開刀生BB的原因?

伯爵府

Re: 可否分享開刀生BB的原因?

我上一胎催生, 催左2-3hrs都開唔到度數, 最後開刀.
其實e生一早同我講, 我子宮頸緊, 好難自己生, 只不過自己想試

珍珠宮

我B 頭圍大, 醫生話開刀比自己生安全o的, 自己都怕痛....

大宅

怕痛 ...

該用戶已被刪除

大宅

我個b因為無調頭所以開刀。
該用戶已被刪除

複式洋房

第一胎催生痛o左9個鍾都唔成功, 醫生話最小仲有十個鍾, 但我巳經支持唔住, 結果開刀, 所以第二胎都唔諗啦.

大宅

第一,怕痛(順產)
第二,都是怕痛(怕順產不成,痛十多個鐘,都是要開刀)

侯爵府

好媽媽勳章

一來覺得開刀對BB安全D,二來(主要原因)我覺得生仔都預左痛一次(順產=>先苦後甜, 開刀=>先甜後苦...........
但係見好多人係先痛o左但又開吾到跟住再開刀=>先苦後又苦,兩種痛都受晒.........怕怕

大宅

ac321 寫道:
一來覺得開刀對BB安全D,二來(主要原因)我覺得生仔都預左痛一次(順產=>先苦後甜, 開刀=>先甜後苦...........
但係見好多人係先痛o左但又開吾到跟住再開刀=>先苦後又苦,兩種痛都受晒.........怕怕

我都係咁話。

複式洋房

怕痛,怕要剪下面,
反而c-section就不怕,唔知點解,
而老公亦十分支持

大宅

驚bb危險,自己又細膽,所以開刀,感謝主!因為好彩開刀,原來開刀先知bb頸被緊緊地纏了三圈臍帶, 原來真係好危險,就算想順產分分鐘最後都要開刀!

大宅

好媽媽勳章

第一胎,因在陣痛途中停心跳,所以緊急開刀,第二胎,俾醫生話怕我之前個傷口會爆(因為傷口好薄),所以都係開刀~ :-(
歡迎大家參觀"李家的牧場物語"李家牧場,有隻好勤力賺錢既大老鼠,一隻兇惡既大白兔,一隻成日俾大白兔鬧既馬女,一隻入左金霸王電芯既雞女,而家多左隻豬仔添呀∼

大宅

我就催生,痛

民房

feebie
我同你既情況係一模一樣, 晨早入院催生, 穿水, 唯一唔同係我開到3度, 我已經覺得好痛, 我仲一路聞氣添呀, 聞到wingwing地.

大宅

ReneePang ,

我都唔肯定我係咪開到只得兩度呀!因為一個doctor就話我得兩度,一個nurse就話我有三度。
你就好啦!有氣聞!我係屯門生,但冇氣聞呀!咁聞

男爵府

畀面勳章

第1 : 怕痛
第2 : 怕危險
第3 : 怕下面鬆哂><
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

民房

又係怕痛! 我痛咗大半日開咗6度, 我之後先知後面的度數會開得很快, 當時只諗"唔係呱? 6度? 咪有排??? 便叫醫生開刀, ok喎! 第二日就落床, 醫生話有d人怕生仔痛(好似m痛, 不過勁好多!) 有d人怕傷口痛, 我就是前者, 冇得控制ma! 後者可小心d, 避免郁到傷口就ok! 不過, 有朋友話開刀傷元氣d喎! 薑醋等補嘢都唔好食呀!

別墅

我之前都想順產, 但係bb都唔到宮頸, 醫生話你都可以試, 若唔成功先開刀, 但係bb頭大, 估我機會都微, 但由我自己決定, 心想若果唔成功又要再開刀, 咪雙重痛苦, 且bb頭大, 決定都係開刀, 而家我都行動自如, 可以咁講開刀唔係認真痛, 不過之後要好好調理同埋開刀後要介食比順產麻煩d啦!

首頁

尾頁

跳至