論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

民房

工人返7日便激到想死

返7日開了7日洗衣機6日乾衣機,4大人3日bb,每日都是5/6件衫,有次仲係焗自己啲衫呀話唔乾呀!鬼咩!扭沙巾都冇力,啲沙巾掛係厠所內不定滴水,

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Re: 工人返7日便激到想死

可吾可以援人呀 ????
你個印又真係衰d ,教極到都係咁架
你話{晚上發覺支奶又很熱,我叫她將奶用凍水沖凍,只見她入了廚房約3秒聽唔到水聲,就出黎,我再試還是很熱, 於是自己將奶沖凍} ,你係度佢都夠

別墅

你係到都係咁.不如換o個個la
我都係唔想放棄份工,先請工人..都答唔到你!
最緊要係冇佐你份人工都冇憂,!
不過你有冇裝cam呀! 荽裝佐好o的!
我未裝..不過依家會裝返..想睇工人平時點對bb!

洋房

momokolee :你份人工好高架啦,千期唔好為左個衰人
唔要份工,我個agency幾好,佢係boss, 電話係92360387 鄭小姐,你話係蕭小姐介紹,或者佢可以教你點做,佢好好人,好體諒僱主架,

別墅

你快快換左佢啦!我怕佢係一個唔比人話得而報復心理強既人喎.

複式洋房

你係咪經agent新請. 如果係,應該可以換. 不妨向agent投訴.新工人早期通常會聽話啲 (因為無錢). 而家係咁, 遲啲咪仲衰.
BB方面, 可consider your relative eg. grandma if any or 日間暫托服務. [quote]
momokolee 寫道:
返7日開了7日洗衣機6日乾衣機,4大人3日bb,每日都是5/6件衫,有次仲係焗自己啲衫呀話唔乾呀!鬼咩!扭沙巾都冇力,啲沙巾掛係厠所內不定滴水,

伯爵府

妳個工人好唔店喎, 換左佢啦, 好彩個BB17個月大o者, 岩岩出世ge分分鐘俾佢害c.

個工人話又唔聽, 做又唔做, 擺明係有心有意. 攪到周圍濕dat dat, sin親bb 典算?

妳返左工佢日日holiday都似.

侯爵府

好媽媽勳章

嘩....咁o既人對多日都想死啦,拿拿林換人啦....
如果我係你,我會即抄呢個工人,因為佢犯o左太多大忌o係bb身上喇.....用50度o既水同bb沖涼 比好熱o既奶bb飲 仲話極都係咁,點放心自己返工交個bb比佢,如果真係冇人幫你睇住,最多擺bb去育嬰院直至新工人o黎為止,點都好過依家咁,唔係到時發生o左意外果陣就太遲喇.....

男爵府

快d同你agency講換人啦,咁樣點take care 小朋友呀?小朋友既野唔可以錯架wor!你個工人出過國未架?佢好明顯玩野,想唔做啦,未出過國都好,佢係印尼洗完d布係水滴滴架,佢自己食野係咁hot架‥‥我當佢未見過尿片,但佢會唔會著under沖涼架,邊個國家d人都唔會啦!佢都死既。 li d 野根本就唔會錯,明玩野啦。佢係我個妹,我丙左佢啦,佢個死人頭,丙一身先比佢走呀,浪費囇僱主d時間,浪費囇僱主d$$$。唔做就出聲,唔好玩咁,不停講對唔住又咩用呀,做先得架,我同你講對唔住但係唔比人工你,得唔得呀。li d 死人頭係度扮可憐,蝦你地,諗住你地會可憐佢,li d衰人唔丙一餐唔得架,你估來香港玩呀!!

wa,你份人工有咁多,唔好唔做呀。有無人幫到你睇住亞b先呀?

大宅

如果你真係咁urgent要番工,你就更加要快d換左佢啦...
請過另一個,叫屋企人幫手睇下咁囉....

哩個..咁唔掂...唔得架...太危險喇..
bb有咩事,你喊都無用呀!

複式洋房

不行了, 你一定要換工人, 因為(点知佢目無表並勁吋無出聲,晚上bb食蕃茄煮豬肉,bb食了幾口便唔食平時他很喜歡的,我便試味陣味勁怪勁似冼手液味,其實我覺得呢幾日她給我的水勁似水喉水)...

請工人的目的是幫輕自己, 打工的目的是賺多點錢, 等生活好點....但你個工人工作能力有問題兼不受教, 連喂飯凍熱都不知????佢都要食飯, 凍熱都知瓜? 點會連呢D Concept都無, 一係佢有心, 如果佢無心仲死...

莫講話你賺萬六蚊個月, 如果你個BB 有嘜事, 就算你賺十六萬個月, 你都無本事賺, 我好明白你心情, 當初我亞B出世都好似你現在一樣, 直至我搵到個OK 點的工人(亞B9個月), 才可以再出來工作, 請了個衰工人,你個case 真係無計, 無左份工都無辦法, 個BB係自已的, 邊樣要緊, 你自己衡量.

不過如果家裡極需要你份糧, 要保住份工, 你都要放亞B去全日托, 再另外搵個工人,

別墅

好彩我工人都ok, 初初抹野一定問過我用邊條布先敢抹, 晚晚都有四送, 間中煲湯, 地方干淨已經好滿足, 請人真係講彩數, 你果個咁唔掂點放心佢湊BB呀?換人喇
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至