夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

Re: 二奶

慳番啖氣暖肚好過啦, 佢地會想到將/識積福既都唔會做2奶啦 做得2奶都係無腦貪玩, 自私自利, 攻心計, 互相利用等...... :angryfire 佢地只係見步行步點會諗將來第二世投胎同兒女既福利等....利益為大前題丫 :

民房

我講果個係狐狸精,
並非二奶,
佢亦係受過高等教育,
職位都唔低,有經濟能力.
但一樣做埋呢d野,
所以呢d野係無分貴賤,
真係乜野階層都有狐狸精.
如果佢係好既都正正常常結婚生仔啦,
佢都結過婚,個老公一早就死左,
所以攪到佢心理變態.
希望個天快d收佢,
唔好留係世上害人.
該用戶已被刪除

男爵府

其實有d野可能唔係我地咁諗架(唔好丙我呀)‥
我有個好好好好‥既朋友,佢同佢既bf行左4-5年,由佢無$$,負資產,住板間房到佢而家有幾間樓,我個好友從無怨言,但係今年年頭,我個朋友先知個男人係年半前同左佢個sec.一起,重要搞大左人個肚,係上年年尾結左婚,重要年頭生埋個女。原來佢無拿拿由正室變左亞二。佢同我講事時,哭到要死‥‥

其實有時我地口中所講既係亞二,但有機會其實佢先係亞大。

:cry:

禁止訪問

大宅

lanlanlan 寫道:
咁都比你睇到,佢梗係會做到好開心咁啦.
唔通佢會話自己唔啱,勾引人地老公不遂,
好後悔生左個秤陀咩.
佢而家乜都做唔到,唯有周圍發言,
務求有多d人睇到d相,
當中或者有人地兩公婆d朋友睇到,
咁佢就成功啦,佢真係痴綫架.
個男人當初真係鬼掩眼,呢個女人做家姐都嫌老,
話呢個係佢一生人既遺憾,但願冇識過呢個佢,
咁就唔會傷害到自己老婆,
真係好彩佢老婆聽佢解釋又夠冷靜,
如果唔係就真係破壞左大好家庭,
但就算個老婆真係要離開佢,
個男人話都唔會搵呢個女人,
當初都係因為呢個女人好主動
係事業上幫到佢,先至同佢熟左.
各位男士真的要引以為鑑.
唔好比呢d女人埋身,
各位老婆都要時時提醒妳老公.
呢種女人周圍都有,真係防不勝防.

有無人可以解惜到比我知
點解而家o的第三者or二奶們會甘惡
仲可以惡過o的老婆?
唔通時代變左?

子爵府

mopiko

好野:mopiko講得好,每個人做既角色都有自己既理由,唔認同其他人既做法,都不能人生攻擊,批評人既時候請大家諗下,如果這個女人係你親人你會唔會用一些這麼難聽既說話形容自己既親人呢?

(也許有一天我也會因第三者而離婚,對於社會上第三者的普遍,我只能說是自己不夠開放去接受,總不能把別人說成是千古罪人!!她們只是在我們老公的心中空隙填補,只能恨自己為什麼沒察覺到身邊人的感覺,卻自私地覺得自己的感覺不夠好!!!)
說到底:人誰無過?著人舊鞋又何罪之有?

子爵府

有無人可以解惜到比我知
點解而家o的第三者or二奶們會甘惡
仲可以惡過o的老婆?
唔通時代變左?

答:二奶同第三者仲惡過d老婆都係d老婆自己講架姐,你有幾可聽到二奶同第三者既發言,d老婆要以受害者身份令所有人認同,跟本世世代代都係咁架啦,當然呢個世界乜人都有惡唔惡就好睇個人修養既.

大宅

pollybell:

以前o的二奶or第三者死都唔比人知, 更怕人o地老婆見到
但依家果o的, 係好想show 比個男人個老婆知有佢既存在.

子爵府

wanyan

以前同現代都有呢些人存在,粵語長片不知幾多,打埋個大婆都重得,你有無睇新扎師兄套電視劇呢?
唔係個個二奶同第三者都中意暴光既,性格問題,各為其主,正所謂無所不用其技為求目的不擇手段,現代都有好多二奶同第三者唔會現身,有時全世界都知乘得個老婆唔知架,因為唔想個男人加添麻煩.

子爵府

二奶同第三者想俾個老婆知佢地既存在,其實佢地心態都係俾這個男人做成,個男人成日同佢地講同老婆無晒感情,又唔肯離婚,攪到個女人要去現身黎証明你老公愛我唔愛你,黎睇下個男人有乜反應,如果真係同老婆無感情,佢地同大婆講既野都係事實,無問題架,個男人無得出聲.心諗你唔講咪我幫你講羅.

民房

冇錯,牛唔飲水唔咁得牛頭低,
但係有人帶隻牛慢慢步入自己圈套又如何呢?
我唔會爭d男人,
係人都有脆弱的一刻,
係氣氛,環境及酒精作祟底下,墮入圈套唔出奇,
但是否行錯一步就要做人世,
呢d女方都有責任,妳自己都有思想,
如妳作了決定,便要預左後果係點都要承受,
點解要去騷擾人地老婆咁無恥,
若個男人真係無心, 妳點做佢都唔會要妳,只會更憎妳,
每個人都有自己意見,
我唔係要人認同我,
只係我睇見呢個女人咁無恥,
真係不吐不快,唔洗我咒佢,
都會有報應.只希望唔好類左下一代.
佢係無得選擇咁比佢帶到呢個世界.

子爵府

好媽媽勳章

一段婚姻出現問題...大婆可以鬧二奶...可以鬧老公...個男人...可以選擇要大婆...選擇二奶...選擇逃避...無論誰對誰錯...都可以有藉口比自己...大婆可以話我做好自己既本份...係你唔識得珍惜我...男人可以話...我出面有女人...係因為對你無感情...係因為你只照顧仔女...唔理我...又係因為你唔知道我既需要...出面既女人比到我...二奶又可以話...如果你老公愛你...就唔會要我唔要你...又話者係...我根本都唔知道佢有老婆...但係我愛佢...我唔想放手...等等...但係小朋友呢...小朋友係無辜...父母離婚...比到小朋友既傷害...係無人可以知道...只有小朋友知道自己既感受...小朋友可以搵d咩藉口比自己...佢地又可以選擇到d咩...

[url=http://lilypie.com][img]

複式洋房

onon1022 寫道:
一段婚姻出現問題...大婆可以鬧二奶...可以鬧老公...個男人...可以選擇要大婆...選擇二奶...選擇逃避...無論誰對誰錯...都可以有藉口比自己...大婆可以話我做好自己既本份...係你唔識得珍惜我...男人可以話...我出面有女人...係因為對你無感情...係因為你只照顧仔女...唔理我...又係因為你唔知道我既需要...出面既女人比到我...二奶又可以話...如果你老公愛你...就唔會要我唔要你...又話者係...我根本都唔知道佢有老婆...但係我愛佢...我唔想放手...等等...但係小朋友呢...小朋友係無辜...父母離婚...比到小朋友既傷害...係無人可以知道...只有小朋友知道自己既感受...小朋友可以搵d咩藉口比自己...佢地又可以選擇到d咩...

係~ agree :-( 所以我對個女都好內疚 :-(

大宅

看見這些家庭問題真的心痛.一段婚姻不可以只用小朋友來維繫,大婆同老公幾唔夾都好,應該去解決,唔應該向外找一個夾的...咁男人要找幾多個女人先夠?

大宅

我老公都唔係對我好好咋!放低又好,放唔低又好,得閒去輕鬆
love

大宅

大陸叻的女人都唔會甘心落黎香港做二奶啦,你用最叻既大陸女人比唔叻既香港女人,緊係大陸叻D啦,香港都有好多女人高學歷同識多種語言架
大陸D雞$150一次,咁就好有優勢
周大嫂 寫道:
你地out啦! 你地見到只係冇用嘅男人先至會搵嘅對象, 我經常返大陸嫁, 見到d大陸女仔而家有學識, 有樣又有身材, 唔好話男朋友, 搵工都差d唔夠爭, 唔好淨係怨d男人bad taste, 隨時佢搵件真係可以正過你, 香港女人要自我增值嫁, 仲以為自己高人一等, 你就錯啦.

你見過d上海妹未? 大學生, 流利英文, 有樣又有身材, 皮膚又白, 又積極.....另外, 有個廣州同事同我講, 香港人係見得多之外, 都冇物特別叻, 呢方面佢地覺得大陸逐漸開放可以改變, 佢地廣州人起碼識三種語言 (廣東話, 英文, 普通話), 但香港人講普通話就唔好似講廣東話, 唉! 你話香港人仲有咩優勢呢?

大宅

咪就係!佢地o甘叻,收費一定貴D既! 李X欣都識揀客做啦!
love

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

周大嫂 寫道:
你地out啦! 你地見到只係冇用嘅男人先至會搵嘅對象, 我經常返大陸嫁, 見到d大陸女仔而家有學識, 有樣又有身材, 唔好話男朋友, 搵工都差d唔夠爭, 唔好淨係怨d男人bad taste, 隨時佢搵件真係可以正過你, 香港女人要自我增值嫁, 仲以為自己高人一等, 你就錯啦.

你見過d上海妹未? 大學生, 流利英文, 有樣又有身材, 皮膚又白, 又積極.....另外, 有個廣州同事同我講, 香港人係見得多之外, 都冇物特別叻, 呢方面佢地覺得大陸逐漸開放可以改變, 佢地廣州人起碼識三種語言 (廣東話, 英文, 普通話), 但香港人講普通話就唔好似講廣東話, 唉! 你話香港人仲有咩優勢呢?
[/quote]
係呀,我真係同d客去過上海,您講既"上海妹,大學生, 流利英文, 有樣又有身材, 皮膚又白, 又積極..."真係全中架,因我同d客去KTV,d女仔全部都係有咁既條件.靚到我睇到都眼突.不過.......都係$1,200過埋夜. 咁我又唔覺佢地幾有優勢.

大宅

係呀,我真係同d客去過上海,您講既"上海妹,大學生, 流利英文, 有樣又有身材, 皮膚又白, 又積極..."真係全中架,因我同d客去KTV,d女仔全部都係有咁既條件.靚到我睇到都眼突.不過.......都係$1,200過埋夜. 咁我又唔覺佢地幾有優勢.

首頁

尾頁

跳至