跳至

首頁

尾頁

別墅

慈慈隻食指俾風扇割到...超級心痛~~

我剛剛從台灣返來...成個幾禮拜冇上bk....有一件好唔開心既事..就係慈慈隻手指俾風扇割到....手指頭忽肉分開左.....我真係好好好好好心痛....個陣時阿媽幫我湊緊..我出左街返來...一陣之ma..

我阿婆同我阿媽同d 阿姨話好少事....但係...可能始終都未發生過...我真係驚到喊左出來...不過係呢埋間房喊lor..

因為個傷口都係ma 大左..如果俾奶奶佢地見到一定好多野講..所以今日都係帶下佢睇醫生隱陣.... :-( :-( :-(

大宅

Re: 慈慈隻食指俾風扇割到...超級心痛~~

qq,

唔好咁唔開心la!而家bb開始識行識走真係睇少一眼都唔得ka!前兩日晴晴豬,玩波波ge時候,走去執返個波,就自己中前,個咀就撞到自己隻牙,攪到個咀口唇冇咗塊皮,流咗好多血,嗰陣時真係嚇到我地cc吓 ka!又好心痛wor!

別墅

qq:
聽到慈慈受傷都好唔開心.希望佢快D好番.
我有朋友試過用洗衣袋(即係有網個隻)包住個風扇,我覺得呢個方法都幾好,值得推薦.
qqyuen 寫道:
我剛剛從台灣返來...成個幾禮拜冇上bk....有一件好唔開心既事..就係慈慈隻手指俾風扇割到....手指頭忽肉分開左.....我真係好好好好好心痛....個陣時阿媽幫我湊緊..我出左街返來...一陣之ma..

我阿婆同我阿媽同d 阿姨話好少事....但係...可能始終都未發生過...我真係驚到喊左出來...不過係呢埋間房喊lor..

因為個傷口都係ma 大左..如果俾奶奶佢地見到一定好多野講..所以今日都係帶下佢睇醫生隱陣.... :-( :-( :-(

別墅

nganga:
你講得好啱,BB依家識行識走,真係要好似看牛咁看住佢地.話說瑋瑋都撞到兩次頭仔.左邊額頭未好番晒,右邊額頭就起多一層樓.
nganga 寫道:
qq,

唔好咁唔開心la!而家bb開始識行識走真係睇少一眼都唔得ka!前兩日晴晴豬,玩波波ge時候,走去執返個波,就自己中前,個咀就撞到自己隻牙,攪到個咀口唇冇咗塊皮,流咗好多血,嗰陣時真係嚇到我地cc吓 ka!又好心痛wor!

複式洋房

del

別墅

qqyuen 寫道:

我都好明白你感受, 因學林都試過撼親頭流血, 當時我都有喊. 你唔好咁唔開心, 慈慈個傷口會快好返

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

qqyuen,
hi
雖然我 ng 識得你同慈慈, 但我睇到都好心痛,
更何況係身為 mami ge 你 ne :cry: :cry: :cry: :cry:
小朋友真係要睇得好實 ga, 我有時去 toilet 都好驚,
一般 ge 家庭用品店有 d fan cover ga,
你快 d 去買個番黎笠住個風扇 na.
仲有 d 插頭位 ar, 檯角都要好小心

男爵府

我屋企原本用坐地風扇, 但因為驚臭b攪, 所以要改用掛天花板的風扇, 需然醜樣, 但為0左臭b安全, 冇辦法啦

但我外家用坐地風扇的, 如果假日帶臭b去我外家, 我都唔知點算

子爵府

慈慈隻食指好番未? 之後仲有無痛痛?
我將把風扇"升"左上鞋櫃上面. 屋企以前無小朋友, 現在又無換傢俬, 所以有好多陷阱.

別墅

慈慈隻食指俾風扇割到...超級心痛~~

QQ ~
見慈慈隻食指整親好鄧你肉痛!E生點講呀?慈慈現在好番d未? Please take care of yourself!

songbird

大宅

qq yuen:
慈慈隻食指好返未? 傷口怎樣治理?正所謂十指痛歸心,BB心痛,媽咪又心痛,希望慈慈隻食指快

大宅

vyvy 寫道:
屋企以前無小朋友, 現在又無換傢俬, 所以有好多陷阱.

係呀,我就係為

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

見你地找緊風扇網罩, 我就多口講句啦!!!

果 D 風扇網罩 係 好似一個洗衣袋果種物料既罩, 而多數只係 COVER 到 80-90% 左右, 在最後既摩打位置係 COVER 唔到, 我侄仔細個時好頑皮, 成日都要攪風扇, 同埋用架 "豬仔車" 來撞佢........所以, 我決定左會換左一個房間及廳既風扇為 掛牆扇 或 冷風機, 咁樣係最安全既方法, 但係間屋就會好核突.

我見褓姆果邊, 就買左部 INNOTECH 既冷風機, 等我在早些回家接仔果晚, 多口問下佢安唔安全先?

大宅

睇到你段文章都心痛
祝慈慈早日好返

我稀稀又係成日整親架
兩隻小腿上五吋下五吋位置都有瘀痕
額頭耐唔耐又會瘀一次
睇到都心痛

係呢,大家講果隻風扇罩
我係好多精品店都見過

子爵府

我想問"門較﹝防夾手指﹞"可吾可以關門? 在哪裡有得賣?thanks.

FloliMom 寫道:

係呀,我就係為

別墅

好多謝大家媽咪關心, 慈慈隻手指有個小坑..因為個傷口都幾深...醫生話等佢自己埋口, 因為都埋緊lu..不過可能有scar lor...我好好好好好好好心痛..............我而家都唔敢直望佢既手指仔..

今日帶左慈慈去打針lu...好驚慈慈發燒同出粒粒........ :-( :-( :-( :-(
該用戶已被刪除

大宅

qqyuen 寫道:
今日帶左慈慈去打針lu...好驚慈慈發燒同出粒粒........ :-( :-( :-( :-(

晴晴上個禮拜五打咗針,姑娘話發燒通常會係第5-12日,touch wood講句晴晴到而家都無發燒同出紅疹,只係比較扭計同痴身;唔知係咪我係打針之前同之後都煲咗雪梨水俾佢飲呢?

大宅

vyvy 寫道:
我想問"門較﹝防夾手指﹞"可吾可以關門? 在哪裡有得賣?thanks.

[quote]
FloliMom 寫道:

係呀,我就係為

大宅

szeszes 寫道:
果 D 風扇網罩 係 好似一個洗衣袋果種物料既罩, 而多數只係 COVER 到 80-90% 左右, 在最後既摩打位置係 COVER 唔到

係呀,同事同我講咗架啦。不過好過冇。而且喺我個case,阿女應該唔太易摸到個摩打呱。

首頁

尾頁

跳至