爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 50歲 或以上之爸爸請進來談談

Yunhai,

September...

hkchina2000,

envy u
Lawbut

大宅

吾人也很羨慕 hkchina2000 喲

大宅

每年與父母相處兩次, 原來也不是必然的, 我會好好珍惜.
[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

大宅

唉!
信不信由你(們),
先父去世前十年僅和他"見面"三次。

大宅

.....每人背後都有個故事.....
Lawbut

大宅

:-|

大宅

[size=x-large]各位早晨
飲杯普洱

大宅

我鍾意飲龍井多d.
[img align=left]http://img7.picsplace.to/img7/25/0578-1.jpg[/img]

大宅

呵呵
普洱是老人茶啊

大宅

「亞婆」版友, 進展如何啦 ?
亞婆 寫道:
各位爸爸好! 請借個位來給我留句說話給我位50+的爸爸~

好!
父親大人~肥 :-P , 請你別再對我說是你年輕時無本事, 賺錢少不能讓我住豪宅, 次次我聽完都慚愧, 我現在又何嘗不是沒有本事讓您住豪宅?! 以前書又讀不成, 成日要您搵埋位比我飲茶, 仲o幾o幾吉吉話要瞓晏d ... 真係, 越講越慚愧, 睇怕我欠您的錢債人情債, 今世都還唔清, 我以前咁不知所謂, 雖然您唔鬧我, 依然咁鍚我, 表現晒出面, 但我估您你唔多唔少... 都應該會嬲, 真係難為您, 辛苦老豆您啦, 但我想講, 我下世仲係想做您個女, 咁即係要您繼續受委屈 而家我知死架唔會咁衰啦, 後悔! 內疚!! 你放心啦, 我會孝順呀! 我越大就越覺得老豆你先係最叻, 整野好食, 係最本事老豆!

雖然以上寫得很差,但其實真係我想親口對我爸講的說話,呢幾日以來(沒特別事發生)不停想又想要講以上給我爸聽(又怕羞,怕佢以為我要自殺 :lol: )sorry~我已經詞不達意啦,點都好,今次當採排,我要sunday前,對∼老∼豆∼講∼多∼次∼我∼會∼講∼得∼好∼d∼架∼啦

別墅

Good morning yunhai,我講得出做得到,哈哈! 終於在昨天講了'(個心安樂晒 ),好,我整完d野,一陣同大家傾過

大宅

咁就好囉

大宅

Sorry, 我未夠稱, 出番去先.

大宅

hkchina,

咁講野,嘿!

[size=xx-large]棒打hkchina2000

大宅

不如你開番個"雲海信箱"啦.

大宅

談「雲」說「海」 ?

別墅

yuntai 呀~我都忘記多謝yuntai uncle你支持我,kakakkakakaka 多謝多謝!

(何事悲從中來?) 或者..係受身邊事物�人影響,我都就嫁人啦,我估人越成熟就會反醒架啦,我知道自己過去有什麼做得不好! 其實要對老豆講果番說話之前係會怕'瘀'o既,不過當我講完之後,個人就安心晒,即係完成了一件好耐要做既事咁樣,感覺良好,今次係電話講,唔會太難為情 :mrgreen: KAKAKAKA :mrgreen: ! 其實都只不過係一番說話表示自己對佢多謝+道歉+承諾,幾瘀都好,我絕對應該對爸爸講o既!

大宅

不要客氣喲!
為父母者,對子女任何事情(包括幹懷事...),都是寬恕包容的;此故,沒有"瘀"這回事意兒!

大宅

「亞婆」快就嫁人 ???

大宅

果然是從事藝術工作的, 幾好, 幾好. 應該立即開始.

yunhai 寫道:
談「雲」說「海」 ?

首頁

尾頁

跳至