自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

爆笑1083電話查詢 (必睇之選)

1.劉更次電話

電:1083,有乜野可以幫到你?
問:我想查甜夢K劉更次電話.
電:甜夢K係咪屯門區呀?
問:係囉...我要劉更次o既電話呀!
電:劉更次係咪醫生呀?
問:唔係呀!佐野果d呀...
電:佐野? 做野呀?(本人開始好唔耐煩....)
問:咪係囉! (佢都開始好唔耐煩喇..)
電:咁係咪公司名呀?
問:唔係呀!!!! 佐野呀...
電:咁劉係咪劉德華個劉呀?
問:劉呀!!! 唔係劉德華個劉呀!!﹝本人個心開始少少聲..)
電:咁更係咪更改個更呀?
問:唔係呀.....劉更次呀...你係咪鄉趕人o黎架?
(本人真係火都o黎埋...)
電:係咪政府部門呀?(語氣好差)
問:係呀....搵野佐果d呀....
電:你等等啦...
(本人開始苦思呢條粉腸要搵o既係乜,5秒鐘後我終於諗到喇..)
原來佢要搵o既係.......勞工處!!!! 真係眼都反埋...

2.嬌記五金電話

電:1083,有乜野可以幫到你?
問:我想搵嬌記五金電話!
電:請等等....唔好意思,無登記喎!
問:無理由架...嬌記喎!
電 :請問嬌係咪嬌俏個嬌呀?
問:咩呀!嬌咪嬌囉....嬌呀!!!!
電:唔好意思,請問係邊個嬌呀?
問:...嬌呀......嬌矮個嬌囉!!!
電:(X街...)啊∼∼∼嬌∼∼∼矮個嬌呀...請等等啦!!
(頂佢個肺...又話嬌...高就高啦...他XX的!)
電:呀腥新,記低高記五金電話啦!

Case 3. 牛頭唔搭馬咀形:

本人: 你好, 電話查詢, 請問有咩幫到你?
亞嬋: 唔該豐明銀行呀!
本人: 請問要邊區呢?
亞嬋: 有邊區呀?
本人: 有銅鑼灣, 中環, 尖沙咀, 屯門
亞嬋: 咁要元朗啦!
本人: 小姐, 唔好意思, 無元朗區喎!
亞嬋:

伯爵府

Re: 爆笑1083電話查詢 (必睇之選)

公爵府

?-( ?-(

伯爵府

好媽媽勳章

[img align=left]http://www.baby-kingdom.com/images/smilies/em13.gif[/img]

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

子爵府

蓮學疆屍、愛迪特

侯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

複式洋房

大宅

:mrgreen:

大宅

:-( 救命呀~~~睇完笑到肚痛呀~~唔該post 呢段搞笑既krismkc 比返錢我去執药 :-( 真係笑到標眼水.......

侯爵府

開門見山 寫道:
:-( 救命呀~~~睇完笑到肚痛呀~~唔該post 呢段搞笑既krismkc 比返錢我去執药 :-( 真係笑到標眼水.......

民房

冇解釋的話,真系巧臨聞!

禁止訪問

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

笑到肚痛呀
愛 我 就 別 傷 害 我

子爵府

畀面勳章

侯爵府

伯爵府

子爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Cute﹗

別墅

侯爵府

:-D :-D :-D :-D

首頁

尾頁

跳至